Agenda

Workshop Sociale Veiligheid - Double Stars Heiloo

Ongewenst gedrag? Je moet er niet aan denken!

In Nederland zijn veel mensen, veelal op vrijwillige basis, actief in het verenigingsleven.
Zij spannen zich in om anderen een leuke en zinvolle invulling van hun vrije tijd te bieden. Dat verdient waardering en respect.

Je wilt er dan ook liever niet bij stilstaan dat ook in het verenigingsleven ongewenst gedrag voorkomt, zoals pesten, agressie, discriminatie en (seksuele) intimidatie. Toch is dat zo. Overal waar mensen samenkomen ligt het risico van ongewenst gedrag op de loer. Sportverenigingen en andere vrijwilligersorganisaties vormen daarop jammer genoeg geen uitzondering. Een schuine mop, een tikje op de bil, maar ook ‘oerwoudgeluiden’ uit het publiek. Gedrag dat niet acceptabel is en waarop je elkaar moet kunnen aanspreken. Zelfs als de ‘dader’ iemand is die zich met hart en ziel voor de vereniging inzet en door iedereen enorm gewaardeerd wordt.
Het is goed wanneer u weet wat u moet doen als zich zoiets voordoet en waar u terecht kunt voor informatie, raad en daad. Het is belangrijk dat u ongewenst gedrag bespreekbaar maakt en dat er duidelijke regels zijn. Tegelijkertijd is het de kunst het onderwerp niet te zwaar te maken.

Als deelnemer aan de workshop krijgt u in een bijeenkomst waardevolle handvatten aangereikt. Met elkaar wordt van gedachten gewisseld over wat ongewenst gedrag is en wanneer je het ernstig moet noemen. Maar we gaan vooral praktisch aan de slag: u krijgt waardevolle tips voor het maken van een gedragscode en een meldprotocol. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van de modellen die door de NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) en NOC*NSF beschikbaar zijn gesteld.

Datum: Dinsdag 27 oktober 2015
Tijd: 19:30 uur
Locatie: Double Stars Heiloo

Meer informatie: www.vrijwilligersheiloo.nl

Bekijk de agenda



2024-03-05 Regionale mbo-toppers strijden om nationale titels
2024-03-04 Zaterdag 23 maart: Landelijke Opschoondag
2024-03-01 Gemeente Heiloo moet bezuinigen
2023-11-29 Camera’s om spoken en heksen te verjagen van Maria heiligdom?
2023-09-29 De Peiling: stoppen met roken is een eitje
2023-05-23 BMX West Competitie bij FCC De Boscrossers
2023-04-21 Weer regenboogvlag gestolen bij gemeentehuis Heiloo
2023-03-31 ’De grote castreur van Nederland’ wilde mannen helpen.
2023-03-01 Landelijke Opschoondag 18 maart
2023-01-17 Melanomen komen in Noord-Holland veel vaker voor: hoe komt dat?

Meer nieuws met agressie kunst nederland pesten respect seksuele