Nieuws

Optocht historische voertuigen

ARCHIEF: Maandag 19 april 2010 Ongeveer 60 historische voertuigen uit de tweede wereldoorlog rijden op aanstaande zondag 25 april een bevrijdingsrit door Noord-Holland. Ze vertrekken om 9.30 uur vanaf het parkeerterrein bij het golden Tulip Motel in Heiloo.

Bij vele belangrijke evenementen die betrekking hebben op de Bevrijding van Nederland zijn ze te vinden, de voertuigen van vereniging Keep Them Rolling. De naam van de vereniging is ontleend aan de wenskreet "Keep Them Rolling" van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog om hun voertuigen bij de opmars van de geallieerde legers bij de bevrijding rijdende te houden; met andere woorden om ervoor te zorgen dat de voertuigen aan het front voortdurend van brandstof en onderdelen werden voorzien.

De wagens rijden in colonne via Alkmaar, Oterleek, Wogmeer, Spanbroek naar Nieuwe Niedorp. Daarna gaat het via Winkel, Anna Paulowna en Breezand naar Den Helder. Via Julianadorp, Groote Keeten, Schagerbrug rijdt men naar de Markt in Schagen. Daar worden de voertuigen opgesteld voor het publiek. Rond 16.00 uur vertrekken de voertuigen richting finish in Bergen.

Maandag 19 april 2010 − bron: Schagen Fm

2019-11-03 Bevrijdingsfestival in mei op De Brink
2010-04-19 Optocht historische voertuigen
2006-04-25 Wijziging datum legen rolemmers Konginnedag en Bevrijdingsdag

Meer nieuws met bevrijdingsdag


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Melle Schouten
bron: Melle Schouten