Nieuws

Expositie met bijzondere wandlampen

ARCHIEF: Donderdag 1 december 2011 HEILOO - In de maand december wordt door galerie de Buitenkans een expositie georganiseerd van Mona Leek, Henk Willem Klaassen, beeldhouwerscollectief Steenslag en Alfredo Groot. Er zijn ondermeer bijzondere wandlampen te zien.

Mona Leek, schilder
Mona Leek (1969 uit Alkmaar) is afgestudeerd aan de Hogeschool te Amsterdam, waar zij vier jaar de opleiding heeft gevolgd voor textiele vormgeving, tekenen en schilderen. Haar werk is figuratief en vooral kleurrijk, en spreekt tot de verbeelding.

Henk-Willem Klaassen, schilder
Henk-Willem Klaassen (1959 uit Castricum) is op latere leeftijd gaan schilderen. Hij schildert met olieverf en laat zich geregeld inspireren door oude schilders zoals van Gogh, Matisse en Maurice de Vlaminck. Hij werkt met veel kleur en zijn onderwerpen variƫren.

Collectief Steenslag, beelden
Steenslag bestaat uit 11 beeldhouwers. Vanuit verschillende achtergronden en beeldende opleidingen heeft elk lid van de groep een eigen inbreng in het collectief, een individuele benadering en stijl. Omdat elke beeldhouwer toch zelfstandig werkt, ontstaat een grote verscheidenheid aan figuratieve en abstracte beelden, in organische en geometrische vormen.

Alfredo Groot, wandlampen
Alfredo Groot (1965 uit Egmond aan den Hoef) ontwerpt en maakt wandlampen. Met zijn ontwerpen brengt hij een spel van licht en schaduw tot stand, door het naar buiten brengen van elektrisch licht. Zijn inspiratie haalt hij uit de Duits expressionistische film's uit de jaren twintig, ansichtkaarten uit de eerste 30 jaar van de twintigste eeuw, bidprentjes, heilige beelden en alledaagse voorwerpen.

De expositie is te zien vanaf 10 december aanstaande tot en met 22 januari 2012 in Galerie de Buitenkans. De galerie is gevestigd in De Trog, aan de Bullaan 4 tegenover de brandweerkazerne. Open op vrijdag, zaterdag en zondag 's middags van 13.30-17.00 uur. De toegang is vrij.

Donderdag 1 december 2011 − bron: Stichting De Buitenkans

2014-02-27 Fotoproject voor Kunst6daagse
2014-02-05 Krasse knarren exposeren in De Trog
2014-01-16 Vrijwilligersmarkt met 150 vacatures
2013-12-15 Buurttuin krijgt bijdrage Rabobank
2013-12-11 Kerstbomen bij Kwekerij Buitenkans
2013-09-27 Gratis kaarten voor ZOT! locatietheater
2013-06-19 Kunst6daagse op Willibrordus terrein
2013-04-29 Zonnebloemwedstrijd bij buurttuin
2013-01-28 Veiling voor waterveld bij De Terriers

Meer nieuws met buitenkans


 

Reacties

 
comments powered by Disqus

 

Heiloo is een gemeente in de provincie Noord-Holland ten noorden van Amsterdam. De gemeente Heiloo grenst aan Alkmaar, Akersloot, Limmen (gemeente Castricum) en Egmond (gemeente Bergen). Heiloo telt ruim 22.000 inwoners maar kent een dorps en intiem karakter. Het dorp Heiloo is ontstaan op een oude strandwal waardoor veel aandacht voor historie en archeologie bestaat. Vroeger heette Heiloo: Heilichloo, Heilighelo of Heyloo. De naam betekent waarschijnlijk "heilige hoogte". Op diverse plaatsen zijn palencirkels gevonden, waaronder een dubbel exemplaar. Men spreekt ook wel van Woodhenge. Bezienswaardigheden in Heiloo voor bezoekers en toeristen zijn landgoed Nijenburg, zwembad Het Baafje, de Witte Kerk, het Heiligdom Onze Lieve Vrouwe ter Nood, de Willibrorduskerk. Het sociale leven in Heiloo speelt zich af in theater De Beun, cultureel centrum De Strandwal, ouderencentrum Het Trefpunt, poppodium Buk Buk, en de vele cafe's, onder andere rondom het Stationsplein. Voor bijna elke sport is er wel een vereniging in Heiloo, zoals voetbal, hockey, badminton, basketbal, honkbal en softbal, tennis, schaken, zwemmen. Er is veel ruimte voor recreatie in Heiloo, rondom het Vennewater en het Maalwater, maar ook in het Heilooerbos. Heiloo is een groene gemeente met veel natuur in het Heilooerbos, het Gemeentebos, rondom het Maalwater, Noorderneg en Zuiderneg. Heiloo ligt in een prachtige omgeving, op de fiets zijn de duinen van Kennemerland en het strand bij Egmond aan Zee dichtbij. Heiloo heeft een NS-station en de snelweg A9 is dichtbij, dat maakt het een populaire woongemeente voor forensen. Belangrijke wegen in Heiloo zijn de Kennemerstraatweg, Zeeweg, Kanaalweg, Westerweg, Heerenweg, Stationsweg, Vennewatersweg, Malevoort, Omloop en Holleweg. Woonwijken in Heiloo zijn onder andere Beatenburg, Boekenstein, Vredenoord, Boswijk, Marienstein, Oud West, Tuindorp, Plan Oost, Vrieswijk, Termijen en Ypestein. Bedrijven en industrie in Heiloo zijn geconcentreerd op industrieterrein Oosterzij, Oude Werf en Boekelermeer. Er zijn veel winkels om te shoppen in Heiloo, vooral in de winkelcentra Winkelhof 't Loo, Stationscentrum en winkelcentrum Het Hoekstuk. Heiloo-Online is in het hart van Heiloo met actueel lokaal nieuws en de agenda van evenementen en activiteiten. Heiloo-Online heeft een forum, vele video's en foto's, een gratis prikbord, marktplaats advertenties, huizen te koop en overlijden. Op Heiloo-Online staan actuele berichten van gemeente, politie, brandweer en ambulance. Dit is de startpagina van Heiloo, in het hart van Heiloo. Het is fijn wonen in het groen van Heiloo!