Nieuws

Hartlepool verliest tweede wedstrijd

ARCHIEF: Donderdag 19 juli 2012 HEILOO - Gisteravond speelde het Engelse Hartlepool United de tweede oefenwedstrijd tegen Almere City FC. Het werd 0-3 met goals van Van Zaanen, Dissels en Lilipaly.

De wedstrijd tussen Hartlepool en Almere vond plaats op sportpark Het Maalwater. Het hoofdveld van HSV was het strijdtoneel. Ondanks regen waren vele toeschouwers afgekomen op het bijzondere affiche.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Hartlepool kon de eerste grote kans achter zijn naam schrijven, maar scoorde niet. Nog voor rust werd het 0-1, Toivomäki kwam met de voorzet die Van Zaanen prima binnen kon koppen.

Na rust waren en over en weer kansen maar vielen er geen doelpunten. Een counter en een vrije trap brachten Hartlepool niet op gelijke score. Een kwartier voor tijd maakte Dissels dan toch de 0-2 uit een counter. Lilipaly zorgde vlak voor tijd nog voor het derde doelpunt door de bal over de keeper heen te stiften.

Hartlepool coach Neale Cooper was, anders dan de vorige wedstrijd, minder te spreken over de fouten van zijn team. Hij waarschuwde dat hij die niet meer zal tolereren, zelfs niet in de seizoensvoorbereiding. "We speelden beter dan zondag maar het moet nog beter. De spelers weten dat."

Ondanks het verlies van beide oefenwedstrijden in Heiloo zijn er alweer plannen voor een vervolg. Burgemeester en anglofiel Hans Romeyn nodigde de Engelse club uit voor volgend jaar: "It was nice to have Hartlepool again! Cu next year".

Update: reactie van de coach toegevoegd.

Donderdag 19 juli 2012 − bron: Almere City FC