Nieuws

Voorstel voor nieuwe sociale dienst

ARCHIEF: Woensdag 29 januari 2014 HEILOO - Burgemeester en wethouders willen sociale dienstverlening dichtbij organiseren, met een backoffice op regionaal niveau.

Eind 2011 hebben de colleges in de regio Alkmaar de intentie uitgesproken de samenwerking op het terrein van sociale zaken te intensiveren en de mogelijkheden voor een Sociale dienst Regio Alkmaar (SRA) te onderzoeken.

Tegelijkertijd heeft de gemeenteraad het college verzocht de mogelijkheid te onderzoeken of er samenwerking mogelijk is tussen de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (BUCH) op het gebied van het sociaal domein.

SRA + BUCH
Bij het uitwerken kwam een derde variant op tafel, namelijk het lokaal organiseren van de toegang (BUCH) en het omvormen van de SRA tot een regionale backoffice, zeg maar: binnendienst. Men wil nieuwe taken in het sociaal domein integraal oppakken en dichtbij de inwoners organiseren. Maar vanuit efficiencyoverwegingen kiest men voor een backoffice op het niveau van de regio Alkmaar.

Men ziet dat de decentralisaties ook specialistische taken met zich meebrengen waarvoor meer schaalgrootte nodig is om deze efficiënt uit te kunnen voeren. "Vanuit deze overwegingen kiezen de colleges van de BCH-gemeenten voor een integrale toegang op lokaal niveau en een back office op het niveau van de regio Alkmaar", aldus het college in haar voorstel.

Bespreking
Maandag 3 februari 2014 bespreekt de gemeenteraad het voorstel van burgemeester en wethouders. Als de raad instemt wil men het implementatiejaar 2014 te gebruiken voor de nadere invulling van de backoffice. De vergadering in de raadszaal van het gemeentehuis begint om 20.00 uur en is openbaar toegankelijk. Koffie en thee gratis.

Woensdag 29 januari 2014 − bron: Gemeente Heiloo

2024-03-08 De slimme glascontainer meldt het zelf als hij vol zit.
2024-01-23 Open huis nieuwe locatie gemeentehuis en bibliotheek
2023-11-29 FvD-kiezer in Heiloo mist zijn stem bij de uitslagen.
2023-11-13 Banenbeurs voor Oekraïense inwoners groot succes
2023-11-09 Fusie BUCH-gemeenten?
2023-10-19 Gemeentesecretaris Ciska de Jong vertrekt na 25 jaar uit Heiloo
2023-10-17 Politiek Heiloo heeft waardering voor sociaal wijkje Westerhoeve
2023-10-09 Alkmaarse Afghanen zamelen geld in na zware aardbevingen
2023-09-29 Onvrede over de BUCH leeft ook in Castricum.

Meer nieuws met sociaal buch sra


Bron: Gemeentebelangen Heiloo
bron: Gemeentebelangen Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Gemeentebelangen Heiloo
bron: Gemeentebelangen Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn