Scooterrijder gewond na aanrijding

HEILOO – Een scooterrijder is vrijdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een bestelbus op de Kennemerstraatweg in Heiloo. De scooterrijder kwam vanuit Limmen toen hij ter hoogte van de Lagelaan werd geschept. De bestuurder van de bestelbus gaf aan de Lagelaan in te willen rijden toen hij de scooterrijder over het hoofd zag. Het […]

Bladafval: we werken er aan

In de herfst veroorzaken afgevallen bladeren gladheid op de weg en een slechte waterafvoer. Daarom is het nodig blad zo veel mogelijk op te ruimen.

Lijsttrekkers VVD BUCH-gemeenten bekend

BUCH – Op de Algemene Ledenvergadering, gehouden op 11 oktober, hebben de leden van de VVD hun lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo gekozen. Het was een bijzondere bijeenkomst, waarbij de leden zich hebben uitgesproken over het lijsttrekkerschap in hun eigen gemeente. Voor Castricum is Rob Dekker gekozen tot lijsttrekker. […]

BUCH-gemeenten zoeken naar oplossingen vuurwerkoverlast

BUCH – Om vuurwerkoverlast tijdens de jaarwisseling te verminderen, vragen de BUCH-gemeenten Castricum, Heiloo, Uitgeest en Bergen hun inwoners mee te denken en met ideeën te komen. Naast schade veroorzaakt door vuurwerk hebben sommige inwoners en vooral ook dieren last van het vuurwerk. Een mogelijke oplossing is het centraal afsteken van vuurwerk, maar daar zit […]

Vrouw mishandeld op fietspad

Zondagavond omstreeks 19.25 uur heeft er op de Kennemerstraatweg op het fietspad in Heiloo een mishandeling plaatsgevonden.

Aan de slag met sociaal ondernemen

Heiloo geeft samen met de andere gemeenten in de regio Alkmaar en sociaal ondernemers een impuls aan het sociaal verantwoord zaken doen. Concreet betekent dat dat we samen het sociaal ondernemerschap meer op de kaart gaan zetten, kennis en ervaringen beter delen en voorrang geven aan het inkopen van diensten bij sociaal ondernemers. Dat is een eerste stap nadat vorig jaar 32 gemeenten het belang van sociaal verantwoord ondernemen onderstreepten.

Kids uit Castricum op tv

CASTRICUM – Zondag 15 oktober is de zevende aflevering van het televisieprogramma ‘Hou ’t Schoon!’ van RTL Telekids. In deze uitzending neemt het team Bergen/Castricum het op tegen het team Heiloo/Uitgeest. De opnames waren in juni bij Duinmanege van Poelenburgh in Schoorl. Onder leiding van presentatoren Ruben Dingemans en Pauline Luth gaan de teams de […]

Programma AZ Jeugdopleiding

Op het AFAS Trainingscomplex nemen spelers met potentie uit de regio's Alkmaar, Heiloo, Zaanstad, Heemstede en West-Friesland het zondag in het kader van het AZ Voetbalschool in de Regio Toernooi tegen elkaar op. Eerder in het weekend komen alle AZ Jeugd-teams in actie.

Ga inbraak tegen: zorg voor verlichte tuinen en stegen

De donkere dagen komen er weer aan. In deze periode slaan inbrekers graag hun slag. Om uw huis tegen inbraak te beveiligen zijn goede sloten belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is goede verlichting, zeker achterom of in uw steeg waar het vaak donker is. Er zijn veel soorten lampen en vaak gemakkelijk aan te sluiten op bestaande verlichting. Bij Coen Doen, Karwei, Kösters elektra BV en Wildkamp uit Heiloo adviseren ze u graag hoe u uw tuin en steeg goed kunt verlichten.

Vrijwilligers Bedankt!

Inwoners van Heiloo die actief zijn als vrijwilliger krijgen van 4 t/m 12 november een bedankje voor hun werk. De lokale vrijwilligers- en welzijnsorganisatie Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo (VIP Heiloo) organiseert samen met de gemeente in die periode tal van gratis workshops, rondleidingen en voorstellingen onder het motto ‘Vrijwilligers Bedankt!’.