Zes bijzondere Heilooërs gedecoreerd met een lintje

Op woensdag 26 april reikte burgemeester Hans Romeyn zes Koninklijke onderscheidingen uit aan inwoners van Heiloo: de heer H. Limmen (Herman), mevrouw N. de Bruyn-IJssennagger (Nora), de heer G. Klaase (Guus), mevrouw L. van Riel-Oudejans (Lideke), de heer F. Endel (Frans) en mevrouw A. Bontje (Antoinette).

Burgemeester Hans Romeyn herbenoemd

In januari van dit jaar heeft de gemeenteraad van Heiloo aan de commissaris van de Koning, de heer Remkes, een aanbeveling gedaan voor herbenoeming van de burgemeester. De commissaris heeft de herbenoeming voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer Plasterk. Er is nu een Koninklijk Besluit genomen over de herbenoeming. Burgemeester Romeyn zal voor 15 juni op het Provinciehuis opnieuw de eed afleggen bij de commissaris van de Koning.

Vier jaar geëist voor gewelddadige beroving Heilooërbos

HEILOO De twee verdachten van de gewelddadige beroving van vijf jongens in het Heilooërbos hebben vandaag hun strafeis mogen horen. Tegen beiden wordt 4 jaar met aftrek van voorarrest geëist.In mei 2016 sloegen en schopten de daders een vriendengroep van vijf jongens in het Heilooërbos. Ze bedreigden hen met een scherp voorwerp. De slachtoffers liepen verwondingen op aan hun gezicht.

AZ Selectiedagen: de gastheren voorgesteld

De AZ Selectiedagen worden maandag afgetrapt in Grootebroek, waarna de reeks vol ontluikend talent langs Koog aan de Zaan, Heemstede, Obdam, Alkmaar, Heiloo en Den Helder voert. De zeven gastheren van de AZ Selectiedagen stellen zich kort voor.

Karen Stevenson grijpt naast brons bij het EK

WARSCHAU Karen Stevenson greep zaterdag net naast de medailles op het EK judo in Warschau. De judoka uit Heiloo, uitkomend in de klasse tot 78 kilogram, verloor haar wedstrijd om het brons tegen de Britse Natalie Powell op ippon.

Jubileum voor Van der Borden

HEILOO – De vestiging van Van der Borden Makelaardij in Heiloo bestaat op 3 mei alweer twintig jaar. Voor het bedrijf een goede reden om de bestaande cliënten én nieuwe cliënten in het zonnetje te zetten.The post Jubileum voor Van der Borden appeared first on Alkmaar Vandaag.

Langedijk gaat fuseren, maar met welke buur?

LANGEDIJK De gemeente Langedijk gaat ambtelijk fuseren. Dat heeft de gemeenteraad besloten. De grote vraag is nu: met welke buurgemeente?Door verslaggever Anne Klijnstra Wordt het Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen of de al ambtelijk gefuseerde BUCH-gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo? Gisteravond stemde een meerderheid van de raadsleden in met een ambtelijke fusie. Met zo'n fusie wordt het ambtenarenapparaat met dat van een andere gemeente samengevoegd.

Man veroordeeld tot tbs voor neersteken 13-jarige jongen

ALKMAAR De 29-jarige Pim van F., die in november 2015 een 13-jarige jongen uit Heerhugowaard neerstak, is vanmiddag veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. De man uit Heiloo is veroordeeld voor poging tot doodslag. Een poging tot moord kon niet worden bewezen, omdat de man ontoerekeningsvatbaar is. Het 13-jarige jongetje fietste op 30 november 2015 van school naar huis, toen hij werd ingehaald door de 29-jarige Pim van F..

VIDEO: schattige ganzenfamilie wil weg oversteken

HEILOO Automobilisten op de Kerkelaan in Heiloo moesten afgelopen week even wachten toen deze schattige ganzenfamilie de weg wilde oversteken. Twee nijlganzen probeerden met hun elf jongen de weg over te steken. Een Heilooër probeerde de dieren te helpen om veilig de weg over te steken, en filmde dit schattige tafereel. De automobilisten wachtten gelukkig netjes tot de hele familie veilig de overkant had bereikt. Video #163665

Koeien enthousiast de wei in

HEILOO – In heel Nederland gaan rond deze tijd de koeien de wei in. Koeien kunnen niet wachten om de stal weer te verruilen voor de frisse buitenlucht, zo ook in Heiloo. C-TV maakte daar opnames van het moment dat de koeien naar buiten stormde. Ook de Rabobank, grote financierder van agrariërs, was erbij. Het […]