‘Weesfietsen’ bij station Heiloo verwijderd

Begin februari heeft de gemeente zogenaamde ‘weesfietsen’ bij het station van Heiloo verwijderd. Deze fietsen zijn drie weken geleden genoteerd als weesfiets en zijn in de tussenliggende periode niet gebruikt. Door het verwijderen van deze ongebruikte en achtergelaten fietsen zorgt de gemeente ervoor dat er voldoende plekken overblijven voor mensen die met de fiets van en naar de trein reizen.

Hogere hypotheek voor woningkopers die gaan verduurzamen

In 2018 kunnen woningkopers extra lenen voor het energiezuinig maken van hun woning.

Laatste boom geplant in Het Oosterzand

Het Oosterzand telt negentien energieneutrale vrijstaande villa’s. ‘In 2020 moeten woningen voldoen aan hoge duurzame eisen. De woningen in Het Oosterzand zijn nog duurzamer dan deze eisen. Ze kunnen dus als schoolvoorbeeld dienen voor toekomstige duurzame bouw,’ aldus Ruud Storms van Amante Vastgoed. Iedere woning is hoogwaardig geïsoleerd, kierdicht gebouwd en voorzien van een warmtepomp die gebruik maakt van bodemwater.

Gemeentelijke belastingen 2018

Op 27 februari ontvangt u het aanslag-/beschikkingsbiljet gemeentelijke belastingen 2018. Als u vragen heeft over de aanslag kunt u terecht tijdens de inloop in het gemeentehuis.

Buurtbemiddeling bij burenconflicten

Niemand zit op ruzie te wachten, al helemaal niet met de buren. Vanaf 1 april kunt u gebruikmaken van buurtbemiddeling.

Kandidatenlijsten gemeenteraadsverkiezingen bekend

Neem contact op met een medewerker van het Klantcontactcentrum.

Stel uw vraag aan gemeente Heiloo via WhatsApp 0682173546

Heeft u een vraag? Bijvoorbeeld wanneer we open zijn, wat u mee moet nemen als u uw paspoort vernieuwd of hoe snel uw rijbewijs klaar is? Stel uw vraag dan via WhatsApp. Ons nummer is 06 821 735 46.

Vrijwilligersacademie praat met Kees Rood

BUCH – De site van de Vrijwilligersacademie BUCH is afgelopen najaar online gegaan met een uitgebreid aanbod aan korte cursussen en workshops. Vrijwilligers én mantelzorgers kunnen op de site van de academie een kijkje nemen en zich aanmelden voor één of meer cursussen en workshops in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Irene Zijlstra van het […]

Zelfvoorzienende wijk Het Oosterzand gereed

De 19 energieneutrale woningen in Het Oosterzand in Heiloo zijn gereed. De woningen zijn stoer en landelijk en passen perfect in het landschap. Met het planten van de laatste boom door wethouder Fred Dellemijn, 15 februari 15.00 uur, is dit bijzondere, duurzame groene project afgerond.

Ondertekening koopovereenkomst Boekelermeer Heiloo en Luten kunststofkozijnen fabriek

Wethouder Fred Dellemijn: ‘’Ik ben verheugd dat we Luten kunststofkozijnen fabriek kunnen verwelkomen op de Boekelermeer Heiloo. Door de gunstige ligging, de komst van de aansluiting op de A9 en het economisch klimaat, constateren we een groeiende interesse voor het bedrijventerrein bij ondernemers’’.