Agenda

Concert Tango! - Cultuurkoepel, Heiloo

Kamerkoor Sine Nomine uit Alkmaar viert haar 45-jarig bestaan met een prachtig concert. Tijdens dit concert hoort u drie bijzondere stukken: Misa A Buenos Aires, het Gloria van Poulenc en Psalm 150 van Sweelinck. Het belooft een echte muzikale beleving te worden!

Misa A Buenos Aires
Misa A Buenos Aires, ook wel Misatango genoemd, van de Argentijnse componist Martin Palmeri, combineert klassieke muziek met tango-invloeden, wat het tot een unieke en boeiende luisterervaring maakt voor zowel liefhebbers van klassieke muziek als van tango.

Het stuk is geschreven voor koor, sopraansolo, strijkers, piano en bandoneon. De bandoneon geeft het stuk een typisch Argentijns tintje en maakt het tot een ware tango-beleving. Het is zonder twijfel hét hoogtepunt van het jubileumconcert.

Gloria van Poulenc
Het Gloria van Poulenc is energieke muziek geschreven voor koor, sopraansolo en piano. Het koor zorgt voor de mooie harmonieën, terwijl de sopraan de solopartijen voor haar rekening neemt. De piano ondersteunt het geheel en zorgt voor de nodige begeleiding. Het is een gevarieerd stuk met mooie, opzwepende delen en rustige, intieme delen, wat het tot een boeiend stuk maakt om naar te luisteren.

Psalm 150, Or soit Loue L’eternel is een feestelijke lofzang van de Nederlandse componist Jan Pieterszoon Sweelinck. Het muziekstuk roept op tot het loven van God met verschillende instrumenten en stemmen.

Met medewerking van
Het Promenade Orkest, Simone van de Weerden (Bandoneon) Dorine Diemer (piano) en Jeanette van Schaik (sopraan). Het geheel staat onder leiding van dirigent Paul Valk.

Kaarten te bestellen via www.sinenominealkmaar.nl of 072-5336906

Datum: Zondag 18 juni 2023
Tijd: 15:00 uur
Locatie: Cultuurkoepel, Heiloo

Meer informatie: www.sinenominealkmaar.nl

Bekijk de agenda