Agenda

Lezing Jan En Sanne Terlouw - Pcc Heiloo

Op uitnodiging van Bibliotheek Heiloo komen Jan Terlouw en zijn dochter Sanne naar het PCC Heiloo schoolgebouw voor een lezing. Zij vertellen over het schrijverschap, de wisselwerking tussen hun beider inbreng en de ideeën die aan hun werk ten grondslag liggen.

Jan Terlouw behoeft nauwelijks introductie. Hij is natuurkundige en gepromoveerd in kernfysica, was fractievoorzitter van D66, minister van economische zaken, Commissaris van de Koningin in Gelderland en senator in de Eerste Kamer. Als bètawetenschapper werd hij gezien als autoriteit op het gebied van technologie en milieu.

Jan Terlouw heeft een flink aantal boeken geschreven waarvan Oorlogswinter (1972) en Koning van Katoren (1971) wel de bekendste zijn.
Recentelijk, op zijn 85e verjaardag, verschenen Het hebzuchtgas en de novelle Kop uit 't zand; beide boeken gaan over het klimaat. Bij die gelegenheid hield hij in De Wereld Draait Door een hartstochtelijk pleidooi voor het zuinig omgaan met de aarde en voor de terugkeer van vertrouwen in de politiek en binnen de samenleving.
Sanne Terlouw is neerlandica en publicist. Zij hielp haar vader als kind al met het schrijven van boeken.

In 2019 staat duurzaamheid centraal in de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, Nederland Leest. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Jan Terlouw haakt hier tijdens deze lezing op in.
Datum: Zondag 10 november
Tijdstip: 14.00 uur
Plaats: PCC Heiloo, De Dors 2, Heiloo
Entree: € 7,50 leden Bibliotheek Heiloo / € 10,00 overigen
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekheiloo.nl of bij de servicebalie van de bibliotheek.

Datum: Zondag 10 november 2019
Tijd: 14:00 uur
Locatie: Pcc Heiloo

Meer informatie: www.bibliotheekheiloo.nl

Bekijk de agenda