Agenda

Groei&bloei Romke Van De Kaa - Ter Coulsterkerk Holleweg 111

13 november: Groei & Bloei Lezing van Romke van de Kaa over ‘het mooi verwilderen van uw tuin’
Romke van de Kaa groeide op in de Bollenstreek en werkte tijdens al zijn schoolvakanties in de bollenschuur en op de bollenvelden. Hij studeerde biologie in Amsterdam, maakte zijn studie niet af en vertrok naar Engeland. Hij vond werk bij de tuinen van de Britse Royal Horticultural Society, vervolgens bij ‘Great Dixter’ en begon in tuinblad ‘Amateur Gardening’ te publiceren. Na zijn leertijd in Engeland vertrok hij naar Ierland naar ‘Lismore Castle’, volgens Tripadvisor “One of Ireland's best kept secrets”.
Na tien jaar ‘buitenland’ keerde hij terug naar Nederland waar hij, samen met Piet Oudolf, een kwekerij begon. Een paar jaar later startte hij met eigen kwekerij. Deze kwekerij bestaat nog steeds, maar wordt nu uitgebaat door een vennoot. Romke begon namelijk steeds meer te publiceren in verschillende media, ook in ons eigen magazine “Groei & Bloei”. Ook de journalistiek bij de radio en TV Gelderland kreeg steeds meer zijn aandacht. Bovendien -het kan niet op- verschenen van zijn hand allerlei tuinboeken: Buiten de Perken (15e druk al!), Tuinieren gaat niet over Rozen, Geluk is een grasveld, De getemde wildernis en tot slot in 2012 ‘Verwilderen’.
Onder verwilderen verstaat Romke niet de boel de boel laten. De tuineigenaar staat wel degelijk zelf aan het stuur. En zal af en toe moeten bijsturen. Maar in een tijd waarin er steeds minder uren in de tuin worden besteed moet het mogelijk zijn om meer plezier te hebben met minder werk. Dat is waar de lezing over gaat.
De lezing begint om 20.00 uur, de zaal is al open om 19.30 uur. De zaal van de Ter Coulsterkerk is op de Holleweg 111 in Heiloo. U bent van harte welkom.
Leden van Groei & Bloei hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 3,-

Datum: Woensdag 13 november 2019
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Ter Coulsterkerk Holleweg 111

Meer informatie: www.midden-kennemerland.groei.nl

Bekijk de agenda