Agenda

K-Keuze Sweelinck Barok Orkest - Cultuurkoepel

De programmeurs van de Cultuurkoepel krijgen regelmatig juweeltjes langs die (nog) niet bekend zijn bij het grote publiek – maar die wel een breder publiek verdienen en prachtig passen in de Koepelprogrammering. Onder het motto ‘Koepel Keuze’ brengt de Koepel daarom een serie muziek/theater optredens, waarbij het publiek na het optreden mag betalen wat men het waard vond. Op 2 februari: Het Sweelinck Barokorkest. Wilt u verzekerd zijn van een plaats, reserveer dan uw kaarten à € 2,50.
Het Sweelinck Barokorkest is het orkest van de afdeling oude muziek van het Conservatorium van Amsterdam. Het orkest is opgericht door Lucy van Dael en Alfredo Bernardini, maar wordt ook geleid door de andere docenten van de afdeling oude muziek.
Het Sweelinck Barokorkest studeert ieder jaar een aantal programma’s in onder leiding van de internationaal bekende docenten van de oude-muziekafdeling, zoals Alfredo Bernardini, Jed Wentz, Teunis van der Zwart en Menno van Delft, waarna concerten in binnen- en buitenland worden gegeven.

Programmainformatie:
Strijkers in de 17e eeuw: van oorstrelend intiem tot geselend virtuoos, in enkelvoudige en grote bezetting, en met typische speltechnieken. Bij deze muziek gaat de emotie altijd recht het hart in. Violiste Antoinette Lohmann, specialist in dit repertoire, heeft een programma samengesteld waarin de studenten van het Conservatorium van Amsterdam kunnen laten horen wat ze in huis hebben.

Datum: Zondag 2 februari 2020
Tijd: 14:30 uur
Locatie: Cultuurkoepel

Meer informatie: www.cultuurkoepelheiloo.nl

Bekijk de agenda