Agenda

Oratoriumkoor - Cultuurkoepel

ORATORIUMKOOR - GROETEN UIT VENETIË
Het Oratoriumkoor Heiloo stelt zich ten doel koorzang te bevorderen door tenminste eenmaal per jaar uitvoering te geven aan een concert van een klassiek koorwerk. Op zondagmiddag 1 november 2020 staat het koor weer op haar vertrouwde podium. Dit herfstconcert met composities van Antonio Vivaldi wordt tweemaal uitgevoerd. Het programma voorziet in de koorwerken:

- Magnificat RV 610 - Gloria RV 589 en het Lauda Jerusalem RV 609 voor dubbelkoor.

Het belooft een afwisselende en spannende middagvoorstelling te worden omdat aansprekende solisten uit de eigen koorgeleding worden begeleid door Barokorkest Capella Maria Barbera en het geheel onder leiding staat van dirigent Paul Waerts.

De amateurvereniging bestaat uit ca. 80 koorzangleden uit de regio van Heiloo, streeft naar een hoog artistiek niveau en werkt met Paul Waerts als vaste dirigent. Voor concerten wordt aanvullend een professioneel orkest en solisten gecontracteerd. Daarnaast verzorgt het koor jaarlijks een tweede concert in de herfstperiode waarvan de programmering wisselend is. Sinds 2017 wordt ook een derde concert in de vorm van een Scratch georganiseerd. De opzet van een Scratch is dat een brede groep muziekliefhebbers deelneemt aan een intensieve repetitiedag met het koor en haar dirigent om aansluitend de ervaring te hebben van een concertuitvoering voor publiek.

Datum: Zondag 1 november 2020
Tijd: 16:00 uur
Locatie: Cultuurkoepel

Meer informatie: www.cultuurkoepelheiloo.nl

Bekijk de agenda