Agenda

Wim Kieft En Eddy Van Der Ley - Cultuurkoepel

TWEE LEZINGEN OM 19:00 EN 21:00 UUR
WIM KIEFT EN EDDY VAN DER LEY - NA DE KOPBAL
Sportverslaggever en journalist Eddy van der Ley vraagt Wim Kieft tijdens een inspirerend theatercollege het hemd van het lijf over zijn grootste pieken, diepste dalen en zijn ‘comeback’.

Tijdens het EK ’88 scoorde Wim Kieft acht minuten voor het einde van de wedstrijd met een kopbal, waardoor Nederland doorging naar de halve finale en uiteindelijk Europees Kampioen werd. Een legendarisch moment van een fenomenale voetballer.

Na zijn succesvolle profcarrière kende Kieft een heel wat minder glansrijk privéleven. Verslavingen aan cocaïne en drank zorgden voor leugens, schulden, schaamte en eenzaamheid. Maar hij vond een weg terug en hoe! Inmiddels is hij alweer geruime tijd één van de meest populaire en deskundige, niet van de buis weg te denken, voetbalanalisten van ons land. Van voetbaltopper naar junk en van schuldsanering naar televisiecontract… Het kan verkeren!

Eddy van der Ley is verslaggever bij het AD en schrijft voor Voetbal Magazine, Twentevisie en diverse buitenlandse media. Eddy van der Ley weet als geen ander de boel aan te zwengelen en Kieft de juiste vraag op het juiste moment te stellen zodat het een meer dan interessante avond wordt. Een verhaal over tegenslagen en hoop, over strijd en overwinning. Een ‘must’ om bij te wonen, een avond waarover nog lang zal worden nagepraat.

Datum: Vrijdag 4 december 2020
Tijd: 19:00 uur
Locatie: Cultuurkoepel

Meer informatie: www.cultuurkoepelheiloo.nl

Bekijk de agenda