Agenda

Minecraft Biebbouwers - Bibliotheek Heiloo

Minecraft Biebbouwers

Een nieuwe Minecraftchallenge voor de Biebbouwers: bouw je eigen bunker voor de Atlantikwall!

In deze Minecraftworkshop bouwen we een bunker uit de Atlantikwall na. Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en heb je ervaring met bouwen in Minecraft? Geef je dan snel op!

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is: En toen? We duiken terug in de tijd, iets meer dan 75 jaar, naar de Tweede Wereldoorlog. Je hoort het verhaal van een verzetstrijder en leert hoe bunkers eruit zagen, hoe ze gebruikt en vooral hoe ze gebouwd werden. Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen van deze bunkers te vinden. De verdedigingslinie de Atlantikwall was wel 5000 kilometer lang!

In Minecraft brengen we de geschiedenis tot leven. We bouwen zelf de bunkers na van de Atlantikwall. En als je de mooiste, beste bunker bouwt van heel Noord- en Zuid-Holland, dan kun je daar zelfs mooie prijzen mee winnen. Je bunker hoeft niet af te zijn, je kunt thuis nog verder bouwen. Let op: dan heb je wel je eigen Minecraft-account nodig.

Neem je zelf je laptop of tablet met Minecraft mee? En/of je eigen Minecraft-account? Heb je die niet, laat het ons even weten, dan kun je op een laptop van de bibliotheek werken.

Zaterdag 3 oktober, 10.30 – 12.30 uur
Deelname is gratis, een toegangskaart is vereist. Verkrijgbaar via www.bibliotheekheiloo.nl

Datum: Zaterdag 3 oktober 2020
Tijd: 10:30 uur
Locatie: Bibliotheek Heiloo

Meer informatie: www.bibliotheekheiloo.nl

Bekijk de agenda