IJsbaan Heiloo

Updates
Blijf op de hoogte
Deze updates worden helaas met vertraging bijgewerkt. Het laatste nieuws lees je tegenwoordig het eerst op Facebook
Gesloten
Helaas, maar het ijs laat het niet meer toe om de ijsbaan langer open te laten. Het water komt langzaam aan op het ijs. Iedereen weer bedankt voor de gezellige, mooie dagen en hopelijk tot volgend jaar!
zondag 4 maart 2018 om 14.26 uur
Zaterdagavond en zondag open
Het is nog steeds hartstikke gezellig op de ijsbaan en het ijs houdt zich goed. Mocht je nog niet geweest zijn te schaatsen of kan je er geen genoeg van krijgen, vandaag zijn we tot 21:00 uur open en in principe morgen (zondag) weer vanaf 10:00 uur tot onbekende tijd, afhankelijk van de kwaliteit van het ijs.

Let op!
- Er is geen parkeergelegenheid direct rondom de ijsbaan, dus parkeer even verderop en wandel een stukje. of kom met de fiets of benenwagen.
- Er kan enkel met contant geld betaald worden, pinautomaten hebben we niet.
- Niet de volledige ijsbaan is betrouwbaar dus let goed op waar de pionnen geplaatst staan en ga hier niet voorbij
zaterdag 3 maart 2018 om 17.43 uur
Zaterdag ook open
Op zaterdag 3 maart is de ijsbaan open van 's ochtends 10:00 uur tot 's avonds 21:00 uur. Waarschijnlijk met nog een extra deel ijs erbij. Dus neem iedereen gezellig mee. Al komt u niet schaatsen bent u alsnog van harte welkom in de warme, gezellige kantine.

Let op: er is geen parkeergelegenheid direct bij de ijsbaan dus gelieve verderop parkeren, met de fiets of benenwagen komen. Daarnaast is het enkel mogelijk te betalen met contant geld.
vrijdag 2 maart 2018 om 22.26 uur
IJsbaan is open!
De ijsmeesters hebben het verlossende woord gegeven. Vrijdag vanaf 12.00u zal de ijsbaan het hek openen en kan er geschaatst worden. Zegt het voort. Let op: de ijsbaan is deels afgezet met pionnen. Daarnaast is er geen parkeergelegenheid bij de ijsbaan dus gelieve met de fiets of benenwagen komen. Mocht je toch met auto komen, parkeer dan verderop aan de overkant van Kennemerstraatweg en wandel een stukje.
vrijdag 2 maart 2018 om 12.08 uur
Update donderdag
Helaas is het ijs nog niet dik genoeg en kan de ijsbaan vandaag nog niet open. We hebben nog vorst in de voorspelling dus de hoop is nog niet opgegeven. Nog één flink koude nacht kan wonderen doen. Morgen wordt er opnieuw gekeken.
donderdag 1 maart 2018 om 14.49 uur
Wij willen graag open, maar...
Dinsdagochtend/-middag werd de ijsvloer bezocht door gevleugelde vrienden. Vanaf dat ene moment dat de baan dicht leek, zijn er door deze spontane bezoekjes twee grote windwakken ontstaan. Ondanks dat de ter plekke aanwezige ijsmeesters de vogels verjoegen, was het kwaad al geschied. Het ijs was niet sterk genoeg om de ontstane plekken af te schermen. De wind en zon hebben de boel alleen maar verergerd. Vanmorgen (woensdag) om 11.00 uur was de ijsvloerdikte heel divers met een zeer dun vliesje op de grote windwakken. Dit voldoet niet aan de veiligheidseisen. Er na toe lopen met drie personen was al geen optie, want het ijs scheurde ter plekke over een grote lengte.

De ijsmeester(s) was/waren duidelijk: wij hebben "veilig" ijs nodig om de grote toeloop van kinderen met ouders te kunnen waarborgen. Morgenochtend wordt opnieuw de situatie beoordeeld. Hopelijk hebben we dan beter nieuws!

De meest actuele berichten komen op onze Facebook pagina
woensdag 28 februari 2018 om 19.27 uur
Kaartverkoop
De winter nadert, een nieuw schaatsseizoen staat voor de deur. Onze kaartverkopers gaan binnenkort weer op stap om de ijsbaankaarten aan huis te bezorgen. De kaarten kosten 5 euro per stuk en dienen aan de deur betaald te worden. Door ouderdom en ziekte zal niet overal dezelfde bezorger als vorig jaar aan de deur komen. Maar één ding is wel zeker: de kaarten worden bezorgd.
vrijdag 3 november 2017 om 14.04 uur

Schaatsen op natuurijs in Heiloo

IJsbaan Heiloo is een natuurijsbaan, gelegen in het Heilooër Bos tussen Heiloo en Alkmaar aan de Zandersloot. De schaatsbaan bestaat uit natuurlijk aangemaakt ijs en wordt beheerd door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Het voordeel van natuurijs boven kunstijs is dat het milieuvriendelijker en lager in onderhoudskosten is. Een nadeel is dat de kwaliteit van het ijs niet gereguleerd kan worden en er daardoor onder meer kans op scheuren aanwezig is.

Openingstijden

De openingstijden zijn afhankelijk van de ijskwaliteit en de weersomstandigheden. Kijk voor de actuele informatie in de updates aan de rechterzijde.

Toegangsprijzen

Dagkaart: 3,50 euro
Seizoenskaart: 7,50 euro
Seizoenskaart bij voorinschrijving: 5,00 euro

Seizoenskaarten bij voorinschrijving worden thuisbezorgd. Als er een heel seizoen niet geschaatst kan worden: éénmalige toegang tot IJsbaan De Meent te Alkmaar. Voor scholen kunnen speciale tarieven worden aangevraagd.

Contact

Adres: Zanderslootweg 39, 1851 AG Heiloo
Telefoon: als er ijs ligt is de ijsbaan bereikbaar op 072-5114124
Secretariaat: K.J. Bakker, Westerweg 51c, 1851 AB Heiloo

Plattegrond

Historie

Er bestond een traditie van schaatsen op de vijver en grachten van Nijenburg. Dat werd op den duur te vol en daarom werd er in 1924 een initiatief genomen om een echte ijsbaan in te richten. Dat gebeurde met medewerking van de heren Van Foreest en de Gemeente op de driehoekige plaats aan de Zandersloot waar deze nu nog gelegen is. De opening vond december 1925 plaats. Toen in 1957 de Velsertunnel werd opgeleverd, was duidelijk dat er een nieuwe rijksweg moest komen naar en rondom Alkmaar. Het ministerie koos een route dwars over het terrein tussen het oude bos, het Blockhovepark en de ijsbaan. De gemeentes Heiloo, Bergen en een bijzonder actief plaatselijk actiecomitee protesteerden om het verlies van natuur onder de slogan: Weg met die weg. Een documentaire van de NCRV gaf de discussie zelfs landelijke bekendheid. De randweg op het voorgestelde traject is er niet gekomen. In 1974 werd het alternatieve traject tussen de Kennemerstraatweg en de Aert de Gelderlaan in gebruik genomen.