Nieuws

ARCHIEF: Woensdag 12 november 2008 Lisa Noya was van 1993 tot 1999 de leadzangeres van het bekende damestrio Mai Tai en toerde daarnaast met Haddaway (‘What is Love’) door Europa en Amerika.

Afgelopen september was ze te horen tijdens het gospelfestival in de Heineken Music Hall met de Berget Lewis Gospeltrain, waar ze vanaf 1999 deel van uitmaakt. En ze heeft samengewerkt met bekende artiesten als Lucie Silvas en Total Touch. Ze begeleidt Karin Bloemen nu bijna tien jaar als één van de drie backingvocalisten in haar diverse theatershows. In 2001 was zij één van de vijf solisten in theatershow R.E.S.P.E.C.T., waarmee ze de grote theaters van Nederland aandeed, zoals met Rock-e Harrell, bekend van Big Black and Beautiful.

Lisa groeide op in Wormerveer, waar haar familie nog steeds woont. Inmiddels woont ze al zeven jaar met haar gezin in Heiloo. Ze kende het dorp nog uit haar jeugd. Op jonge leeftijd zong Lisa in het kerkkoor. Met de meidenband Ragazza haalde ze een aantal keren de tipparade. ,,Ik ging samen met één van de zangeressen, Angela Happel, naar het San Remo Festival in Italië. We hebben vervolgens een jaar als backingvocalist in een Nederlands/Italiaanse band door Italië getoerd. Eén van de bandleden wist dat Mai Tai een vervangende leadzangeres voor Mildred Douglas zocht. Ik wilde graag, het was tenslotte een bekende band.

Mai Tai en Haddaway hadden dezelfde platenmaatschappij. Haddaway heeft mij in 1993 benaderd voor zijn album en de ‘Mega Dance Tour’, waarmee ik driekwart jaar door Europa en Amerika heb getoerd. Ik stapte op een al rijdende trein. Het was een leuke tijd, maar je werd geleefd. Zo reisden we soms na een optreden in Duitsland in één keer door naar Miami. Ik ben erg hecht met mijn familie, dus ging als het even kon naar huis. Uiteindelijk besloot ik in 1994 om met Mai Tai verder te gaan. Toen in 1999 mijn oudste zoon werd geboren, stopte ik hiermee. Vrij snel kwam ik bij Karin Bloemen terecht, die een backingvocalist voor haar La Bloemenband zocht. Dit is beter te combineren met mijn gezin en mijn andere baan.” Door haar werk op het kantoor van de Amsterdamse politie zingt ze bovendien als soliste in het Nederlands Politie Orkest, onder leiding van Peter Kleine Schaars.

Het weekend van 26 en 27 oktober stond Lisa met Karin Bloemen in Carré ter ere van het 25-jarig artiestenjubileum van de diva. ,,Beide shows waren een enorm succes. Ik had al eerder in het imposante Carré gestaan, maar het was weer genieten.” Sinds een jaar bouwt Lisa serieus aan haar solocarrière en verzorgt zij solo-optredens in het land met orkestband of live begeleiding. Ze werkt hierin samen met pianist/componist Coen Molenaar. ,,Ik ben een perfectionist; alles moet kloppen als we optreden. Het genre is disco/soul/jazzy. Daarnaast zal ik nog met veel plezier blijven samenwerken met Karin, Berget Lewis en anderen.” Op 31 december wordt de show van Karin Bloemen in Carré uitgezonden bij de VARA.

Woensdag 12 november 2008 − bron: Uitkijkpost

2022-05-24 Vraag tijdig uw reisdocument of rijbewijs aan
2022-05-18 Queen Forever komt naar Heiloo
2022-05-17 Showroom Duurzaam Bouwloket op de markt
2022-05-15 Terugloop van padden in het Heilooërbos is dramatisch.
2022-05-11 De Vennewatersweg in Heiloo gaat voorlopig niet op de schop.
2022-05-04 Financiële bijdrage voor vier culturele organisaties
2022-05-03 Alle spoorwegovergangen in het Heilooërbos gaan dicht.
2022-05-03 Niet actief bewaakte spoorovergangen in het Heilooerbos
2022-04-15 Heilooërs halen hun paspoort vanaf volgend jaar 'bij de bieb'

Meer nieuws met band bloemen dance disco europa familie jeugd werk