Nieuws

ARCHIEF: Woensdag 4 januari 2012 HEILOO - Inwoners hebben tal van idee√ęn aangedragen voor de bezuinigingen die de gemeente Heiloo zou kunnen doorvoeren. De idee√ęn die genomineerd zijn voor de hoofdprijs zijn bekend gemaakt.

Kerstboom
Mevrouw Joke Hoetjes zegt: "Waarom wordt er ieder jaar een kerstboom voor het gemeentehuis gezet? Plant er gewoon een. Een keer per jaar de lichtjes er in hangen is slimmer, voordeliger en minder werk. Bovendien kunnen we dan het hele jaar van een mooie boom genieten".

Verkoop gemeentegroen
De heer Tom Nijbacker zegt: "Probeer zoveel mogelijk stukjes groen waar de gemeente toch niks mee kan en die grenzen aan privépercelen te verkopen aan de inwoners. Dit geeft drie keer winst. De gemeente krijgt opbrengst uit de verkoop van de grond en heeft geen onderhoudskosten meer. Ook gaat de OZB van de bijbehorende huizen omhoog, want die staan dan op een groter perceel."

Afval
De heer Mark ten Bruggencate vindt dat de grijze rolemmers best wat minder vaak opgehaald kunnen worden. Dit kan doordat inwoners het plastic afval van de rest scheiden en zelf wegbrengen. Mensen die dat nog niet doen moeten door de gemeente gericht ge√Įnformeerd moeten worden over de voordelen, zegt hij. En de groene rolemmers kunnen wat hem betreft in de winter best eens in de 4 weken geleegd worden.

Lantaarnpalen
Mevrouw Judith Hin is van mening dat alle lantarenpalen in Heiloo 's nachts tussen 01.00-05.00 uur op halve kracht kunnen branden en/of om en om uitgeschakeld kunnen worden. "Dit is ook nog eens beter voor natuur en milieu" zegt zij.

Lampen
De heer Ernst Oostindie vindt dat de lampen in de lantaarnpalen in woonwijken voorzien kunnen worden van lampen met een minder wattage. Of misschien kan er wel led-verlichting toegepast worden. Dit geeft eenzelfde lichtopbrengst, maar veel minder verbruik.

Meer belasting, minder subsidie
Mevrouw Mirjam Bikker dacht tenslotte aan het verhogen van de gemeentelijke belastingen zoals rioolheffing, afvalstoffenheffing en hondenbelasting. Ook de OZB kan wellicht (met 7%) omhoog. En kunnen de subsidies aan grote en kleinere instellingen niet omlaag?

En de winnaar is...
De winnaar van het beste idee wordt maandagavond 9 januari bekend gemaakt op de nieuwjaarsreceptie van 19.30 tot 21.00 uur in de Witte Kerk. De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Hans Romeyn is om ongeveer 20.15 uur gepland, direct daarna is de bekendmaking. Iedereen is welkom.

Woensdag 4 januari 2012 − bron: Gemeente Heiloo

2021-11-30 Heiloo sneed in de zorg om een miljoen te besparen.
2020-07-01 Heiloo zoekt de noodzakelijke bezuinigingen vooral bij de BUCH
2016-04-18 Heiloo stopt met ‚Äôvergrassing‚Äô groen
2016-02-14 Gehandicapte kinderen noodgedwongen thuis door gebrek aan vrijwilligers
2016-02-08 Voorlichtingsavond over hoe eindjes aan elkaar te knopen
2015-10-29 Lawaaiprotest tegen bezuinigingen thuiszorg
2015-07-02 Muziekles duurder door bezuinigingen
2015-06-25 Grote klap voor muziekschool en bieb Heiloo
2015-05-13 Ondertekening beheerovereenkomst Beestenboetje

Meer nieuws met bezuiniging


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Heiloo Finan Stabiel
bron: Heiloo Finan Stabiel
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo