Nieuws

Rutger Weijer begint tandprothetische praktijk

ARCHIEF: Woensdag 5 juni 2013 HEILOO - Sinds mei is de nieuwe Tandprothetische praktijk Rutger Weijer gevestigd in gezondheidscentrum De Strandwal.


Rutger Weijer is als zelfstandig tandprotheticus specialist in het aanmeten en vervaardigen van alle uitneembare gebitsprotheses. Dat kan een volledige gebitsprothese zijn, maar ook een prothese op nieuwe of bestaande implantaten.

Een frame of gedeeltelijke prothese behoort ook tot de mogelijkheden. Hierbij blijft een deel van het eigen gebit behouden, het andere deel wordt vervangen door een gebitsprothese. Hij werkt daarbij nauw samen met de tandarts, implantoloog en/of mondhygiënist(e).

Ambacht
Rutger heeft na de vijfjarige opleiding voor tandtechnicus, en jarenlange werkervaring in dit metier, nog eens vier jaar doorgestudeerd voor tandprotheticus. Dit specialistische en zeer ambachtelijke beroep spreekt hem aan omdat hij, behalve het directe contact met klanten, hierin zijn creativiteit kwijt kan. Als tandprotheticus kan hij veel kleinschaliger, preciezer en daarmee veel klantgerichter werken naar een mooier resultaat. Rutger werkt met materialen van hoogwaardige kwaliteit.

"Een tandprotheticus heeft het hele maakproces van een gebitsprothese in de hand; van het begin, het aanmeten, tot en met het eindresultaat. Door het directe contact met de klant kun je zijn of haar wensen rechtstreeks uitvoeren, waardoor een natuurlijke prothese met een persoonlijke uitstraling ontstaat."

Vragen
Rutger heeft werkervaring bij verschillende praktijken opgedaan alvorens hij in mei zijn eigen tandprothetische praktijk op De Strandwal opende. Zo heeft hij twee jaar freelance voor tandprotheticus Jan Jansen in Heiloo en voor praktijken in Alkmaar en Warmenhuizen gewerkt. Hij beseft dat dit vak bij veel mensen vragen oproept; vragen die hij graag beantwoordt.

Wist u bijvoorbeeld dat voor een uitneembare gebitsprothese geen doorverwijzing van een tandarts of kaakchirurg nodig is, maar dat u hiervoor direct bij de tandprotheticus terecht kunt? Of dat de vergoeding van een gebitsprothese voor driekwart in de basisverzekering valt? De overige 25 % wordt veelal vanuit het aanvullende pakket vergoed. Rutger Weijer heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars en kan daardoor direct declareren. En wist u dat u iedere vijf jaar recht heeft op vergoeding van een nieuwe prothese en dat reparatie en rebasing (het vernieuwen van de pasvorm) volledig vanuit de basisverzekering worden vergoed?

"Mensen lopen vaak te lang door met een gebitsprothese die eigenlijk niet meer goed past of erg versleten is. Hierdoor ontstaat pijn en ander ongemak. Het is aan te raden om de prothese om de twee jaar te laten controleren; soms is een kleine aanpassing in de pasvorm al genoeg."

Gratis advies
Om de drempel laag te houden zijn bij Tandprothetische praktijk Rutger Weijer controles en vrijblijvend advies gratis. De praktijk is aangesloten bij brancheorganisaties ONT en Kwaliteitsregister Tandprothetici, hetgeen kwaliteit waarborgt. Tandprothetische praktijk Rutger Weijer houdt op maandag 10 juni en maandag 17 juni een open informatiemiddag; van 13.00 tot 17.00 kan iedereen vrijblijvend in de praktijk terecht voor vragen en/of advies.

Woensdag 5 juni 2013 − bron: Uitkijkpost

2020-04-30 Herdenkingskrant: Heiloo viert 75 jaar bevrijding
2020-04-29 Kranslegging 4 mei
2019-04-23 Prijsuitreiking gedichtenwedstrijd door de burgemeester
2019-02-06 Glad op de wegen? Dit moet je doen
2018-06-08 Omvergereden paaltjes weer teruggeplaatst op Stationsweg Heiloo
2018-06-05 Ook tweede paaltje op Stationsweg in Heiloo geramd
2018-06-04 Brand bedrijfspand Heiloo vermoedelijk aangestoken: politie zoekt getuigen
2018-06-01 Grote brand in centrum Heiloo onder controle
2018-05-29 Eerste ongeluk bij net geplaatste paaltjes op Stationsweg Heiloo

Meer nieuws met uitkijkpost bedrijfbelicht


Bron: MaschatenBruggencate
bron: MaschatenBruggencate
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn