Nieuws

Nieuwe ijssalon aan Kennemerstraatweg

ARCHIEF: Vrijdag 5 maart 2010 HEILOO - Het voormalige bankgebouw aan de Kennemerstraatweg 380 staat al enige tijd leeg. Dit moderne architectonische gebouw met al haar raampartijen en glaswerk was ooit een ‘eye-catcher’ in Heiloo. Er is een plan ingediend om in het gebouw een ijssalon in combinatie met een kinderdagverblijf te realiseren.

Heilooënaar Ed van Baar heeft zijn oog op dit pand aan de rotonde in het centrum laten vallen. Na een aantal gesprekken en brainstormsessies heeft een architect naar het gebouw en de omgeving gekeken, waarin een nieuwe exclusieve ijssalon/koffiebar gecombineerd wordt met een kinderdagverblijf. Daarbij gold de eis om zoveel mogelijk het oorspronkelijke gebouw in haar waarde te laten.

Ed ziet het helemaal voor zich, een koffiesalon, Italiaanse chocolade en ijsstaarten. Tevens een terras met ongeveer 24 tafels. "Heiloo mist een punt in het centrum waar bewoners en bezoekers in een stijlvolle sfeer kunnen genieten van een bijzonder ijsje of exclusief kopje Italiaanse koffie. Tevens kan Heiloo aan de Kennemerstraatweg een meetingpoint gebruiken waar zakelijke partners elkaar ontmoeten", aldus Ed.

"Plan Oost heeft géén kinderopvang faciliteit. De laatste jaren verjongt de populatie bewoners van dit deel van Heiloo zich en daarmee neemt de vraag naar kinderopvang sterk toe. De Kennemerstraatweg 380 is centraal gelegen en biedt ouders die met de auto naar hun werk gaan voldoende uitvalswegen."

Hiervoor is wel een ontheffing van het bestemmingsplan nodig. Burgemeester en wethouders hebben besloten om zoÂ’n ontheffing te overwegen. Nu kunnen de planindieners het bouwplan verder uitwerken en de haalbaarheid verder onderzoeken.

Op zaterdag 13 maart aanstaande om 11.30 uur is er een inloopochtend voor de omwoners van het pand aan de Kennemerstraatweg. De initiatiefnemers zullen die dag de ideeën en plannen voor het pand toelichten, onder genot van ambachtelijk Italiaans ijs en koffie.Update: aangepast naar de laatste stand van zaken.

Vrijdag 5 maart 2010 − bron: Gemeente Heiloo

2022-05-08 Zomers weer onderweg: zwembaden en ijssalons staan te trappelen
2022-03-25 Kits Oonlie moet klaslokalen voor kinderopvang in Heiloo ontruimen, zegt de rechter.
2021-06-28 In nieuwbouw moeten school en kinderopvang komen
2020-05-15 Dank en waardering voor docenten en kinderopvangmedewerkers
2020-05-14 BUCH bedankt docenten en kinderopvangmedewerkers
2020-04-01 Kinderopvang Heiloo ook 's nachts beschikbaar voor ouders met cruciale beroepen
2020-03-27 Heiloose start petitie: "Gezelschapsdierenartsen moeten op de lijst van vitale beroepen!"
2020-02-14 Straks baby’s en peuters in pand Oud Heiloo
2020-01-29 Nieuwe regels huurtoeslag Belastingdienst 2020

Meer nieuws met ijssalon kinderopvang kinderdagverblijf


Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: Ben van Balen
bron: Ben van Balen
Bron: John Bogaard
bron: John Bogaard
Bron: Forte Kinderopvang
bron: Forte Kinderopvang