Nieuws

Jeugdtheater speelt Sneeuwwitje

ARCHIEF: Donderdag 6 januari 2011 HEILOO - Elk jaar brengt Jeugdtheater Heiloo één nieuwe familievoorstelling op de planken, in 2011 wordt het een magisch sprookje dat door de jaren heen ieder kind in de ban heeft weten te houden: Sneeuwwitje.

Een sprookje dat filmmakers, choreografen en theatermakers inspireerde tot het maken van onvergetelijke producties. De beroemdste hiervan is de eerste avondvullende tekenfilmversie van Walt Disney. In die tijd had iedereen zijn bedenkingen. Een avondvullende tekenfilm? Wie gaat daar nu naar kijken? Maar het liep anders. Avond aan avond waren de bioscopen uitverkocht en iedereen was enorm enthousiast. Disney zette een trend en hiermee waren tevens de Disneystudio's gered. Nog steeds, ondanks alle volgende teken- en animatiefilms, is Sneeuwwitje één van de meest bekeken klassiekers.

Ook het jeugdtheater heeft zich door Sneeuwwitje laten inspireren. Het verhaal is bij iedereen alom bekend, maar het jeugdtheater zou het jeugdtheater niet zijn als zij hier niet wat extra's aan toe zou voegen: Hoe is het mogelijk dat de spiegel kan praten? Zal het de bomen en dieren in het bos lukken om te voorkomen dat Sneeuwwitje van de appel eet? Zal de Prins Sneeuwwitje weten te redden of is hij voor altijd verdoemd tot het naar de pijpen dansen van de boze koningin. Wat gaat de jager doen, nadat hij de opdracht van de koningin heeft gekregen om Sneeuwwitje te doden? Mag Sneeuwwitje bij de dwergen blijven wonen en, zo ja, wat doen ze dan met haar als ze naar hun werk moeten? Nemen ze haar mee? Of...

Jeugdtheater Heiloo is een muziek/theatergroep die bestaat uit 30 enthousiaste jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. Producties worden "op maat" geschreven, waarbij de Jeugdtheaterleden zelf een grote inbreng hebben. Tot de grote vakantie worden zang- dans- en acteerlessen gegeven. De improvisatie-opdrachten zijn al duidelijk gericht op de komende productie. Alle leuke en anderszins bruikbare vondsten van de groepsleden worden in het script verwerkt.

Het jeugdtheater neemt u mee in de magische wereld van Sneeuwwitje. Een prachtige familievoorstelling, vol humor, spanning en romantiek. De voorstellingen zijn op zaterdag 5 februari aanstaande om 15.15 en 20.15 uur en op zondag 6 februari om 12.15 en 15.15 uur. Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar aan de kassa van theater De Beun in Heiloo en kosten 8 euro per stuk.

Update: nieuwe locatie en tijden

Donderdag 6 januari 2011 − bron: Stichting Jeugdtheater Heiloo

2014-05-12 Junior Theaterbende op de planken
2014-05-06 Nieuwe programma De Beun bekend
2014-01-22 Heks raakt haar toverhoed kwijt
2013-11-26 Jeugdtheater presenteert Hoedeboel
2013-04-24 Stemmen over toekomst met voeten
2013-04-19 Eindsprint voor Dorpsdialoog #2030Heiloo
2013-04-12 Toekomst van Heiloo op film
2013-02-21 Audities voor jonge acteurs
2013-01-16 Jeugdtheater Heiloo: Een Zwarte Regenboog

Meer nieuws met jeugdtheater sneeuwwitje


Bron: Marieke Ooijevaar
bron: Marieke Ooijevaar