Nieuws

College wil Baafje afstoten

ARCHIEF: Woensdag 16 maart 2011 HEILOO - In een tijd van grote bezuinigingen in onze gemeente staat ook het voortbestaan van zwembad het Baafje ter discussie. Het onderwerp stond afgelopen maandag op de agenda van de raadscommissie Maatschappelijke Zaken.

Het college van burgemeester en wethouders heeft onderzoek gedaan naar de exploitatie van het zwembad en de sporthal ’t Vennewater en verkent een aantal toekomstscenario’s.

Afstoten
Voor het seizoen 2011 worden een aantal maatregelen voorgesteld zoals onder andere een kortere openingstijd en een verlaging van het tarief. Het college heeft daarnaast besloten Het Baafje in 2012 geen gemeentelijke taak meer te laten zijn.

Dit besluit is afgelopen maandag voorgelegd aan de commissie Maatschappelijke Zaken. De commissie wil dit punt echter nog niet te bespreken. "Het is nog te vroeg in het bezuinigingsproces om drastische maatregelen over Het Baafje te nemen. Er is meer tijd nodig. Ook is er nog geen duidelijkheid over een regionaal zwembad."

Standpunt
Met de maatregelen voor het komende jaar kan het CDA met enige moeite instemmen maar om nu al te besluiten over een eventuele afstoting gaat men te ver: "Wij willen aan de vooravond van de bezuinigingen geen onomkeerbare beslissingen nemen."

In de regio wordt ook nagedacht over een regionaal zwembad. Die discussie wil het CDA eerst afwachten. "Mocht die mogelijkheid tot samenwerking werkelijkheid worden, dan zijn er in Heiloo prachtige locaties."

Update: bijgewerkt met aanvullende informatie van de gemeente Heiloo.

Woensdag 16 maart 2011 − bron: CDA Heiloo

2022-07-23 ’Het Baafje dicht? De mensen schrokken zich rot’.
2022-05-08 Zomers weer onderweg: zwembaden en ijssalons staan te trappelen
2021-08-30 Baantjes trekken in Het Baafje, voor het diabetesfonds.
2021-01-12 Start renovatie Baafje
2020-12-14 Sportscholen en zwembaden dicht.
2020-09-11 Baafje en Bever toch blij.
2020-08-24 Zondag 6 september: Afsluiting zwemseizoen
2020-08-24 Veel zwembaden staat water aan de lippen: "Geld is hard nodig"
2020-07-02 De Spetters uit Heiloo trekken al vijftig jaar hun baantjes: ’Vlinderslag?

Meer nieuws met zwembad


Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: ~Janneke Mars~
bron: ~Janneke Mars~
Bron: JeugdbrandweerHeiloo
bron: JeugdbrandweerHeiloo
Bron: Jasper Jeukens
bron: Jasper Jeukens