Kattenberg gaat verdwijnen

Eerder werd grond van het voormalig campingterrein Varnebroek verplaatst naar de locatie waar de afslag zal komen. Deze zal worden gebruikt om de golfbaan aan te passen. De grond van de Kattenberg zal worden gebruikt voor de uitbreiding van de brug over de A9. De Vereniging van Natuurmonumenten Noord-Holland is teleurgesteld in het besluit. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels begonnen.

Dit was een 1 april grap! De Kattenberg wordt natuurlijk niet gebruikt voor de A9...

Gewijzigde openingstijden en ophaaldagen afval Pasen

Het gemeentehuis en het afvalbrengstation in Heiloo zijn gesloten op:

Pakhuis Dekker verrijkt met fraaie entree

Het standaard hekwerk dat al jarenlang vóór Pakhuis Dekker staat wordt binnenkort vervangen.

Afscheid en installatie gemeenteraad op 28 en 29 maart

De gemeenteraad neemt afscheid tijdens de raadsvergadering op woensdag 28 maart. De installatie van de nieuwe gemeenteraad vindt plaats tijdens de raadsvergadering op donderdag 29 maart. De vergaderingen beginnen om 20:00 uur. U bent van harte welkom.

1000 euro winnen? WeCycle pakt aan en deelt uit

Goede doelen en verenigingen maken kans op 1000 euro sponsorgeld van WeCycle. De gemeente draagt één club voor uit de inzendingen voor deze prijs. Die wordt uitgekeerd als de gemeente hoog scoort bij de inleveractie van elektrische apparaten en spaarlampen.

Bouw spoorwegonderdoorgang Vennewatersweg in Heiloo gegund

ProRail en de Gemeente Heiloo hebben de aanbesteding met 4 partijen uit de tunnelalliantie afgerond. Het project is gegund aan de aannemerscombinatie Mobilis-Hegeman. De inschrijving ligt circa 1 miljoen onder de geraamde kosten.

Hoofdkantoor Landschap NH tijdelijk naar Heerhugowaard

REGIO – Om een grondige verbouwing en verduurzaming van het hoofdkantoor in Heiloo mogelijk te maken, verhuist het vanaf 23 maart naar een tijdelijk adres in Heerhugowaard. Medio 2019 wordt weer terug verhuisd naar het pand in Heiloo. Het nieuwe tijdelijke bezoekadres is Stationsplein 63, 1703 WE Heerhugowaard. Dit verhuisbericht geldt ook voor de medewerkers […]

Compensatie voor extra nachtelijke vlieghinder

BUCH – De Colleges van B&W van Castricum, Heiloo, Bergen en Uitgeest verlangen in een gezamenlijke brief aan de minister van Infrastructuur en Water dat zij gecompenseerd worden voor de extra nachtelijke vlieghinder. Sinds mei 2015 maakt al het nachtelijk vliegverkeer alleen gebruik van de westelijke aanvliegroute om vervolgens op de Polderbaan te landen. Dit […]

Compensatie voor sluiting oostelijke nachtelijke aanvliegroute

De colleges van Castricum, Heiloo, Bergen en Uitgeest verlangen in een gezamenlijke brief aan de minister van Infrastructuur en Water dat zij gecompenseerd worden voor de extra nachtelijke vlieghinder.

Prinses Margriet doopt nieuwe amaryllis

REGIO – Prinses Margriet woont vrijdagmiddag 20 april de viering bij van het 150-jarig jubileum van Holland Bulb Market in Heiloo. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst onlangs bekend gemaakt. Het bloembollenbedrijf richt zich op de ontwikkeling van nieuwe rassen (tulp, iris en amaryllis) en het kweken en exporteren van bloembollen, snijbloemen en planten. Holland Bulb Market […]