Plaatsen vrij in leesgroep filosofie

HEILOO - Er zijn plaatsen vrij in een leesgroep filosofie in Heiloo. De groep zoekt nog een aantal deelnemers. Boeken over en van filosofen worden gekozen uit de literatuurlijst van de landelijke organisatie Senia, zie www.senia.nl. De boeken worden besproken aan de hand van 'leeswijzers' met discussievragen, waardoor de discussie diepgang krijgt en minder kans loopt te verzanden.

Geen treinen door herstelwerkzaamheden

CASTRICUM – Tot 14:00 uur rijden er geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar. Dit komt door herstelwerkzaamheden. De NS zet bussen in tussen Alkmaar, Heiloo, Castricum en Uitgeest. In een overweg bij Castricum is een breuk in een spoorstaaf ontdekt. Om dit te kunnen repareren, moet het nieuwe spoor eerst uitharden. Dit kost ongeveer 13 […]

Wethouder geeft startsein promotiecampagne Natuurlijk Heiloo

Wethouder Fred Dellemijn heeft dinsdagavond tijdens een bijeenkomst met ondernemers het startsein gegeven voor Natuurlijk Heiloo. Deze promotiecampagne laat via een internetpagina, Facebook en Instagram zien wat Heiloo allemaal te bieden heeft op het gebied van recreatie en toerisme. Daarnaast is er een handige plattegrond met de plaatselijke highlights.

Ontdekken hoe tuinen en plantsoenen klimaatproof kunnen worden

Het klimaat verandert en we moeten meer rekening houden met periodes van hitte en droogte of juist flinke stortbuien. Door tuinen en plantsoenen hierop in te richten, zijn de gevolgen van extreem weer te beperken. De gemeente Heiloo houdt daarom samen met groenorganisaties een Wijksafari zaterdag 25 mei in de wijk Zuiderloo. Inwoners kunnen zelf zien welke oplossingen mogelijk zijn.

Herhalingscursus reanimatie

Kordaat handelen bij een hartstilstand is van levensbelang. Snel handelen en snel reanimeren vergroot de overlevingskans. De gemeente Heiloo biedt haar burgerhulpverleners AED-cursussen aan. Het gaat zowel om herhalingscursussen als cursussen voor nieuwe cursisten. U ontvangt binnenkort een bericht met de exacte data en de locaties.Tijdens de cursus leer je hoe je een hartstilstand herkent, hoe je moet reanimeren en hoe je een Automatische Externe Defibrillator (AED) bedient.

Speech Hans Romeyn bij de dodenherdenking

Het memorandum voor de herdenking is een tekst waarmee al sinds 1946 wordt aangegeven en waarin is geformuleerd wie we herdenken op 4 mei. De tekst is bedoeld om richting te geven en is bewust algemeen geformuleerd om alle verschillende oorlogsslachtoffers in te kunnen sluiten.

Gedichten dodenherdenking

Ieder jaar wordt er een dodenherdenking in Heiloo georganiseerd. Deze start met een kerkdienst, daarna begint de stille tocht, gevolgd door 2 minuten stilte bij de Man van Vught. Dit jaar wordt er op 4 mei Dodenherdenking voor het eerst ook een gedicht door een basisschoolleerling uit Heiloo voorgedragen. GedichtenwedstrijdAlle basisscholen in Heiloo waren uitgenodigd om mee te doen aan een gedichtenwedstrijd voor dodenherdenking. 3 scholen leverden hun mooiste gedichten aan.

Hoe kunt u op 4 mei herdenken?

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, maar ook die van oorlogssituaties en vredesmissies daarna. Er worden op diverse plekken herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd Ook hangen we deze dag de vlag halfstok. Overheden moeten zich hierbij aan het vlagprotocol van de Rijksoverheid houden.

4 Koninklijke onderscheidingen

In de gemeente Heiloo zijn tijdens de lintjesregen vier lintjes uitgereikt. Burgemeester Romeyn mocht het echtpaar Baalbergen, de heer Kleijngeld en mevrouw Slump een onderscheiding overhandigen. Zij zijn allen onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.De onderscheidingen zijn gegaan naar:De heer H.P. Kleijngeld (72 jaar): is oprichter van en vrijwilliger bij Stichting Bobshop.

Gemiddelde huizenprijs in Heiloo €3.125 per m2

De aanbodtoename die gedurende 2018 door de nieuwbouwontwikkelingen werd veroorzaakt, heeft niet kunnen leiden tot herstel van de woningmarkt in de regio Bergen, Castricum en Heiloo. De druk op deze regionale woningmarkt wordt aangejaagd door een aanzienlijke groep woningzoekers vanuit Amsterdam.