Straatroof

Op vrijdag 27 juli rond 15.00 uur loopt een 21-jarige man uit Limmen naar de omgeving Hoekstuk in Heiloo.

Dieven stelen peperdure accu van golfkarretje landgoed Willibrordus

HEILOO Slecht nieuws voor liefhebbers van de groensafari bij landgoed Willibrordus in Heiloo: dieven hebben namelijk de accu van het golfkarretje waarmee de safari werd gehouden gestolen. Daarnaast zijn er vernielingen aangebracht aan het wagentje, waardoor de reparatiekosten in totaal 2000 euro zullen bedragen. Het landgoed wil de kar het liefst zo snel mogelijk repareren, maar dat gaat niet zo gemakkelijk.

Honden jagen schapen de sloot in bij Heiloo

HEILOO Twee loslopende honden hebben woensdagavond een aantal schapen een sloot bij Heiloo ingejaagd. Nadat de honden door de politie waren gevangen, bleken ze vermist te zijn. Toen de politie de melding binnenkreeg, renden de honden al enige tijd speels achter de schapen aan. Agenten gingen erop af met een hondengeleider. Bij aankomst van de politie lag een aantal schapen al in de sloot. De dieren werden door een omstander uit het water gehaald. Ze bleken ongedeerd te zijn.

Nog meer paaltjes op Stationsweg Heiloo

HEILOO Er komen nog meer paaltjes op de Stationsweg in Heiloo om het veiliger te maken voor fietsers. De eerste twee - veel bediscussieerde - paaltjes werden er al snel uitgereden door automobilisten. De gemeente heeft nu besloten om extra paaltjes op de weg te plaatsen.De wegversmalling aan weerszijden van de Stationsweg moet de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur waarborgen. Fietsers kunnen de paaltjes aan de buitenkant passeren. Het andere verkeer moet door de maatregel nog meer vaart minderen.

Museum krijgt bijzondere Romeinse armband van jonge schatzoekers: ''Ik dacht eerst dat ik rijk was''

CASTRICUM Toen Stan, Jaap en Lisa drie jaar geleden op een toekomstige bouwplek in Heiloo een stukje metaal in de grond vonden, wisten ze nog niet dat ze iets heel bijzonders in handen hadden. Het bleek te gaan om een Romeinse armband die bijna net zo oud is als onze jaartelling. De armband is inmiddels gerestaureerd en werd vanmiddag overgedragen aan museum Huis van Hilde. Drie jaar geleden haalden de drie jongeren het sieraad nog met hun blote handen uit de aarde.

BMX-gezin uit Velsen-Noord is niet van de baan te krijgen: "We vinden het allemaal leuk"

ZWANENBURG Je kunt wel stellen dat het gezin Neus uit Velsen-Noord met het BMX-virus is besmet. Moeder Rebecca is wereldkampioen, vader Jeroen is zevende van de wereld en ook dochter Tessa (12) en zoon Mike (10) zijn dagelijks op de BMX te vinden. "We brengen soms wel íets te veel uren door op de baan", zegt Jeroen lachend. Een groot deel van hun leven draait om de sport. "We zijn sportief met z'n vieren", zegt Rebecca. "We vinden het állemaal leuk.

ProRail pakt onbewaakte overweg aan: "Niet meer van deze tijd"

NOORD-HOLLAND ProRail gaat vaart zetten achter het plan om onbewaakte spoorwegovergangen op te heffen. "In Noord-Holland is er zicht op een oplossing in Enkhuizen, Santpoort, Heiloo en Obdam", laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws. In totaal zijn er nog 113 onbewaakte overgangen in Nederland. ProRail hoopt dat er aan het einde van dit jaar 33 minder zijn. Wel moet er per situatie goed worden gekeken naar een passende oplossing.

Duinbrand houdt Noord-Hollanders wakker: "Dacht dat m'n telefoon in brand stond"

SCHOORL Een duinbrand in Schoorl is vannacht niet onopgemerkt voorbijgegaan. Talloze inwoners van onder andere Egmond aan Zee, Castricum en Heiloo melden dat ze vannacht onaangenaam verrast werden door een penetrante brandlucht die hun woningen binnendrong. Rond 4.00 uur meldde de de Veiligheidsregio dat er langs de Bosweg in Schoorl natuurbrand woedde. De exacte locatie was niet onmiddellijk duidelijk, maar kon met behulp van een politiehelikopter worden vastgesteld.

Overzicht N203: een weg met een dodelijke geschiedenis

UITGEEST Het dodelijke ongeluk op de N203 van gisteravond staat niet op zichzelf. Op de weg tussen Zaandam en Heiloo zijn de afgelopen jaren meerdere zware ongelukken gebeurd.Onze verslaggever Anne Klijnstra zette een aantal dodelijke ongelukken op de weg op een rijtje (zie ook video hierboven). Zo viel er in 2000 een dode op de weg. Een man raakte van de weg en klapte vervolgens op een boom langs de weg. In 2011 ging het mis toen twee twintigers van de weg raakten en tegen een boom knalden.

Vacatures voor Rekenkamercommissie

BUCH – De raden van de gemeenten Bergen, Castricum, Uitgeest en Heiloo hebben een gemeenschappelijke Rekenkamercommissie.   Samen met de voorzitter van de Rekenkamercommissie zoeken zij een inspirerend team van externe professionals die de rekenkamerfunctie voor de gemeenten invullen. De Rekenkamercommissie onderzoekt het gevoerde beleid van de deelnemende gemeenten en komt op basis daarvan met […]