Watertappunten voorlopig buiten gebruik

De watertappunten in de regio van PWN blijven voorlopig afgesloten. Dit om mogelijke contactmomenten en besmetting met het coronavirus tegen te gaan. Gewoonlijk kunt u er in lente, zomer en herfst uw waterfles vullen als u er op uit trekt in de natuur. Alleen in de winter sluit PWN deze tappunten af, om bevriezing te voorkomen. Als de coronamaatregelen versoepelen zullen de watertappunten weer worden aangesloten. In de gemeente Heiloo vindt u de tappunten bij o.a. wandelstartpunt station Heiloo.

Theatermanager De Beun terecht ontslagen, ook geen schadevergoeding

Theatermanager Hans van Beenen is terecht door de gemeente Heiloo ontslagen bij de overgang van de exploitatie van theater De Beun in 2018. Hij heeft ook geen recht op ontslag- of schadevergoeding. Die uitspraak heeft de bestuursrechtbank in Alkmaar gedaan.

LAKS-bestuurslid Fierke Koolen uit Heiloo: ’Kansenongelijkheid groeit door thuisonderwijs’

Een diploma zonder centraal eindexamen. Thuisonderwijs voor alle scholieren verlengd tot de meivakantie. Fierke Koolen (17) uit Heiloo, zat als secretaris van het LAKS dicht op het vuur bij alle heftige besluiten die het onderwijs treffen.

Heiloo massaal aan de ‘borrel op afstand’

HEILOO - Saamhorigheid in de buurt creëren valt niet mee tijdens de coronacrisis. Veel buurtbarbecues, feestjes en andere activiteiten zijn afgelast, maar in Heiloo hebben ze iets bedacht dat wél kan en mag: de buurtborrel vanuit je eigen tuin. "We willen iedereen een hart onder de riem steken." Tijdens het bekijken van een seniorenbingo, bedacht Leontien Dirkse dat ze ook iets in haar straat moest organiseren om de mensen weer een beetje bij elkaar te brengen.

Regionaal Archief legt collectie foto's uit coronatijd aan voor toekomstige historici

ALKMAAR - Het Regionaal Archief in Alkmaar is gestart met de aanleg van een fotocollectie met als thema de impact van het coronavirus op onze samenleving. Voor die digitale collectie wordt de hulp gevraagd van inwoners uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Langedijk, Schagen en Texel.

Tegenstribbelende corona-patiënt toch van GGZ naar ziekenhuis

Een coronapatiënt die verblijft in de GGZ-instelling in Heiloo moest dinsdag met de nodige aandrang naar het ziekenhuis worden gebracht.

Milieustraten raken vol, langer wachten bij wegbrengen afval

De milieustraten in de gemeenten Bergen, Heiloo en Castricum raken overbelast. De gemeenten hebben daarom een maximum gesteld aan het aantal auto’s dat tegelijk op het terrein mag zijn. Daardoor kunnen soms lange wachtrijen ontstaan.

Kinderopvang Heiloo ook 's nachts beschikbaar voor ouders met cruciale beroepen

HEILOO - Kinderopvangorganisatie Forte biedt nu ook nachtopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep. De verlenging van de coronamaatregelen tot 28 april heeft namelijk zijn weerslag op ouders met vitale beroepen. Met name van ouders die in de zorg werken wordt veel gevraagd. Door onregelmatige uren en nachtdiensten komen ze in de knoop met de kinderopvang.

Kent u iemand die een lintje verdient?

Tijdens de Lintjesregen op 26 april vorig jaar ontvingen een aantaal inwoners van onze gemeente een Koninklijke onderscheiding.

Trekkers mogen weer over ’geasfalteerd karrenspoor’ Kerkelaan

De Kerkelaan in Heiloo is sinds maandag weer open voor landbouwverkeer. De agrariërs mogen geen gebruik meer maken van de Ring Alkmaar en zullen weer door de dorpskom van Heiloo moeten.