Bij onoverzichtelijke spoorwegovergang in Heiloo ging het gisteren bijna fout

De spoorwegovergang bij station Heiloo is al vaker vervloekt door omwonenden, omdat het er gevaarlijk zou zijn. Gisteravond ging het bijna fout, toen een aantal fietsende meisjes vast kwam te zitten op het spoor tussen de dichtgaande slagbomen. Het liep gelukkig goed af. Paul Dirks zag het gebeuren en deed zijn verhaal op Facebook om mensen te waarschuwen.

Honden storen vogels

HEILOO - Het broedseizoen is nu echt begonnen op landgoed Nijenburg. Vogels zoeken de beste broedplek en sommige vogels broeden al of hebben zelfs jongen. Daarom vragen de boswachters van Natuurmonumenten om de hond aan de lijn te houden.

Historisch Museum Heiloo

HEILOO - Het Historisch Museum Heiloo van de Historische Vereniging is tegenwoordig ook op zondag geopend. Er is een permanente tentoonstelling over Heiloo te zien.

Een van de laatste kavels verkocht fase A Boekelemeer Heiloo

Op woensdag 13 maart is de koopovereenkomst getekend voor een kavel op De Boekelermeer in Heiloo. Theo van Velzen storage ondertekende de overeenkomst met de gemeente voor een kavel van 4.000 m2 voor de bouw van een gezamenlijk bedrijfsgebouw met Chromefa uit Weesp. Naar verwachting is de bouw eind 2019 gereed.Wethouder Fred Dellemijn van de gemeente Heiloo en ondernemer Theo van Velzen van Theo van Velzen storage tekenden woensdag 13 maart de officiële documenten.

Kaptein zakenvrouw van het jaar 2019

Mireille Kaptein (46) uit Heiloo is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar 2019. Ze is algemeen directeur van Kaptein, een familiebedrijf dat zich bezighoudt met de productie, verwerking en verpakking van kaas en boter. Ze is de derde generatie die leiding geeft aan het snel groeiende zuivelbedrijf (opgericht in 1936).

Inbraakgolf in Castricum en Heiloo

REGIO – Momenteel is er in Castricum, Limmen, Akersloot en Heiloo een inbraakgolf gaande.   Wanneer u in uw straat, wijk of dorp iets opvallends ziet, waarvan u denkt dat het anders is dan normaal en lijkt het met inbraak te maken hebben, bel dan meteen de politie via het alarmnummer 112. Dit kan een […]

Top 2000 Eensgezindheid & Friends In Concert

HEILOO - Eensgezindheid organiseet zaterdag 6 april in Cultureel Centrum De Strandwal te Heiloo een concert dat helemaal in het teken van de Top 2000 zal staan. De Top 2000 is een van de grootste radio-, televisie- en muziekevenementen van Nederland.

Lokaal winkelbezoek neemt toe

De gemeente Heiloo hecht grote waarde aan de leefbaarheid in de gemeente. Beschikbaarheid van goede winkelvoorzieningen speelt hierin een belangrijke rol. Ook in 2018 is het consumentengedrag via het Randstad Koopstromenonderzoek in beeld gebracht. Voor Heiloo zijn de volgende winkelgebieden onder de loep genomen: Centrum Heiloo, Het Hoekstuk en het Stationscentrum.Het onderzoek geeft antwoord op vragen als waar mensen hun dagelijkse boodschappen doen en waar ze hun kleding of nieuwe smartphone kopen.

Tweede netwerkbijeenkomst over geldzaken

Op 26 maart a.s. organiseren de Sociale Teams van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (BUCH-gemeenten) een tweede netwerkbijeenkomst over het thema geldzaken.

Vrouw oog-in-oog met inbrekers

Een bewoonster van een woning aan de Vrieswijk in Heiloo stond vrijdagavond oog-in-oog met twee inbrekers. De vrouw kwam rond 20.50 uur thuis en ontdekte het tweetal in haar woning.