Weer subsidie energiebesparing eigen woning

Woningeigenaren in Heiloo kunnen weer subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen, zoals het toepassen van isolatie en HR++  glas.

Beschut werken voor mensen met een arbeidsbeperking

Mensen met een arbeidsbeperking - die niet bij een reguliere werkgever kunnen werken -  hebben vaak begeleiding en aanpassingen nodig om te kunnen participeren op de arbeidsmarkt. Zij zijn aangewezen op een beschutte (beschermde) werkomgeving. Gemeenten zijn er verantwoordelijk voor dat deze beschutte werkplekken er komen. Wist u dat mensen die in aanmerking denken te komen voor een beschutte werkplek, vanaf 1 januari 2017 zelf bij UWV om een beoordeling kunnen (laten) vragen?

Aanvullend onderzoek Niet Gesprongen Explosieven Kennemerstraatweg

Op maandag 15 oktober worden tussen 7.00 en 16.00 uur onderzoekswerkzaamheden uitgevoerd aan de Kennemerstraatweg in Heiloo, ter hoogte van de Lagelaan. De werkzaamheden zijn nodig om het lopende onderzoek naar de Niet Gesprongen Explosieven (NGE) af te ronden.

Kinderen kiezen hun favoriete speeltoestellen

21 kinderen uit de buurt hebben nieuwe speeltoestellen gekozen voor De Sonneveld. De kinderen hebben het leukste alternatief gekozen. Voorstel 2 kreeg de meeste stemmen (18 stemmen).De kinderen en ouders hebben hun wensen voor nieuwe speeltoestellen opgegeven aan de gemeente. Vervolgens zijn per speelplek twee alternatieven uitgewerkt.In december plaatsen we de speeltoestellen.

Lintje voor Gerda Gerritsen-Doorenspleet

De kracht van de Adviescommissie Wonen Heiloo ontvangt koninklijke onderscheidingGerda Gerritsen-Doorenspleet heeft donderdag 27 september een koninklijke onderscheiding ontvangen, uitgereikt door burgemeester Hans Romeyn. Vanwege haar grote inzet voor Heiloo. Gerda heeft tien jaar lang deel uitgemaakt van de plaatselijke Welstandscommissie. Vanaf 2000 is zij burgerlid van de Verkeerscommissie. Inmiddels zet zij zich vijfentwintig jaar in voor de Adviescommissie Wonen van Heiloo.

VakantieFUN in herfstvakantie voor kinderen met GGZ-zorgindicatie

De gemeentes Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard organiseren samen met Stichting Sport-Z het vakantieprogramma VakantieFUN. Het programma vindt deze herfstvakantie plaats op woensdag 24 oktober in sportcomplex De Meent Bauerfind in Alkmaar. De dag is bedoeld voor kinderen van 10 t/m 12 jaar met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum (autisme, ADHD, etc).VakantieFUNEr is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Heiloo zet in op mini-schermen langs spoor

Concept saneringsplan spoorweggeluid Heiloo ter inzage 27 september-8 novemberHet college kiest in het concept saneringsplan voor mini-schermen langs de spoorlijn. Zij geeft daarbij gehoor aan de oproep van aanwonenden en raad om er alles aan te doen om deze keuzeoptie mogelijk te maken. Het wachten is op onderzoeksresultaten van een pilot met mini-schermen in Hilversum dat ProRail eind december verwacht.

Kinderen kiezen voor speelplek De Kandelaar

46 kinderen uit de buurt hebben nieuwe speeltoestellen gekozen. Voorstel 1 kreeg de meeste stemmen (26 stemmen).De kinderen en ouders hebben hun wensen voor nieuwe speeltoestellen opgegeven aan de gemeente. Vervolgens zijn per speelplek twee alternatieven uitgewerkt. De kinderen hebben het leukste alternatief gekozen.In december plaatsen we de speeltoestellen.

Drietal aangehouden na uit de hand gelopen conflict

De politie heeft maandagavond een 27-jarige man uit Heiloo en twee mannen van 28 en 38 jaar uit Alkmaar aangehouden. De mannen raakten rond 18.00 uur met elkaar in gevecht op de Termijen.

Een evenement organiseren? Meld het bij de gemeente!

In onze regio worden heel veel grote en kleine evenementen georganiseerd, zo ook in de gemeente Heiloo. Deze evenementen vragen de nodige aandacht van de organisaties zelf, maar ook van de gemeente en de hulpdiensten.