Geluidswering A9 bij Heiloo nog ver weg: "We voelen ons in de steek gelaten"

Bewoners van Plan Oost in Heiloo strijden er al tientallen jaren voor, maar nog steeds staat er geen geluidswering langs de A9. De buurt is de geluidsoverlast meer dan zat en bewoners zijn daarom zelf een burgerinitiatief begonnen om de bouw van een geluidswal voor elkaar te krijgen. Toch krijgen ze steeds nul op het rekest.

Nieuwe cursussen voor vrijwilligers en mantelzorgers

Meer keus, nieuwe initiatieven en meer kennis voor de honderden vrijwilligers in de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Dat is wat de Vrijwilligersacademie voor Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo u te bieden heeft. Bent u vrijwilliger of mantelzorger? Dan kunt u op www.vrijwilligersacademiebuch.nl terecht voor een steeds groter aanbod cursussen, workshops en trainingen.

Raad van State vernietigt bestemmingsplan afrit A9

DEN HAAG – De Raad van State trekt een streep door de op- en afrit op de A9 bij Heiloo. Dat heeft te maken met een eerdere uitspraak over stikstof. Concreet heeft de hoogste bestuursrechter nu de bestemmingsplannen van de gemeenten Heiloo en Castricum vernietigd. Dit betekent dat de afslag voorlopig niet door kan gaan. […]

Dochter zwaargewonde fietser Heiloo: "Hij heeft geen seconde naar m'n vader omgekeken"

De dochter van het slachtoffer dat afgelopen vrijdag op de Ypesteinerlaan in Heiloo gewond raakte bij een botsing vraagt de fietser die betrokken was bij het ongeluk zich te melden bij de politie. Die oproep doet ze in een telefonisch interview bij NH Nieuws.

Streep door miljoenenprojecten: aansluiting A9 bij Heiloo, kustdorp Petten én sportcomplex Egmond aan den Hoef

Een aantal grote projecten in Noord-Holland gaat niet door vanwege de strengere stikstofwetgeving. Onder deze projecten vallen meerdere 'hete hangijzers', zoals de aansluiting op de A9 bij Heiloo, het kustdorp bij Petten en het nieuwe sportcomplex bij Egmond aan den Hoef.

Voorlopig geen aansluiting A9 bij Heiloo vanwege stikstofuitspraak

De Raad van State heeft op 11 september jl. de bestemmingsplannen vernietigd waarmee de ‘aansluiting A9 bij Heiloo’ mogelijk werd gemaakt. Doorslaggevend is het gebruik van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) om dit project mogelijk te maken. In mei 2019 oordeelde de Raad van State dat het PAS in strijd is met de Europese natuurbeschermingsregels.

Man in levensgevaar na botsing met doorrijdende fietser: "Moet kleinkind van school halen"

Een fietser is afgelopen vrijdag tussen 14.00 en 15.00 uur levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij op een andere fietser botste op de Ypesteinerlaan in Heiloo.

Geen treinverkeer tussen Uitgeest en Alkmaar door ongeval

Tussen Uitgeest en Alkmaar rijden er geen treinen door een ongeval bij Station Heiloo. Hierdoor is er ook geen treinverkeer mogelijk tussen Alkmaar-Haarlem en Alkmaar-Amsterdam.

Autocoureur Rob Hink (53) beleeft roemloze finale tijdens zijn laatste race: "Erger kon niet"

Brullende auto's, rondvliegende kluiten klei en veel lol; het is de laatste crossdag van het seizoen op het ACON-circuit in Sint Maarten. Autocoureur Rob Hink uit Heiloo gaat het missen. Hij reed vandaag zijn auto in puin tijdens zijn laatste finale. "Ik had graag een podiumplek gehad, maar ja, dit hoort bij de sport."

Tweede graasronde voor schapen

In Heiloo graast deze zomer en dit najaar een schapenkudde op diverse plekken. De 250 schapen bewegen zich door het dorp en komen langs bij de Wiekenlaan, de geluidswal parallel aan de A9 bij het Oosterbos, de grondwal bij HSV en de ecozone op het bedrijventerrein Boekelemeer. De schapen grazen ongeveer tot half oktober.Meer biodiversiteit door grazen met schaapskuddeEen schaapskudde graast geleidelijk en komt een aantal keer per seizoen op dezelfde plek. Tussentijds zijn er rustperioden.