Nieuws

Eerste straatnamen voor Zuiderloo

ARCHIEF: Dinsdag 31 mei 2011 HEILOO - De eerste reeks straatnamen voor het nieuwe woonplan Zuiderloo is vastgesteld. De inspiratie daarvoor werd gevonden in de oorspronkelijke begroeiing in het gebied.

Voor de uitwerkingsplannen 1 en 2 in Zuiderloo heeft het college de eerste straatnamen vastgesteld. Voor het uitwerkingsplan 1: Boswilg, Haagbeuk, Meidoom en Lijsterbes. Voor het uitwerkingsplan 2: Hazelaar en Liguster.

Archeologische onderzoek
Bij de keuze van nieuwe straatnamen voor Zuiderloo is gekeken naar een reeks, die een duidelijke relatie met elkaar en met het gebied hebben. Door archeologisch pollenonderzoek is vastgesteld, welke inheemse bomen en heesters op de strandwal van Heiloo groeiden.

Beplanting
Het is de bedoeling om een aantal van deze soorten opnieuw te planten op de oude strandwal en dus ook in Zuiderloo. Als de volgende (deel)plannen worden vastgesteld, stelt het college daarvoor dan straatnamen vast.

Dinsdag 31 mei 2011 − bron: Gemeente Heiloo

2014-03-27 Veel vraag naar comfortwoningen
2014-03-13 Afspraken rond A9 in beton
2014-03-03 Afrit A9 gedegen en transparant
2014-02-21 Debathap met de lijsttrekkers
2014-02-04 Nieuw Varne krijgt groen licht
2014-01-28 Geen duffe forensengemeente
2014-01-16 Actiecomit√© Stop Verkwisting
2013-12-16 Boerderij uit prehistorie gevonden
2013-11-22 Verkoop van De Linde start in 2014

Meer nieuws met zuiderloo


 

Reacties

 
comments powered by Disqus

 

Heiloo is een gemeente in de provincie Noord-Holland ten noorden van Amsterdam. De gemeente Heiloo grenst aan Alkmaar, Akersloot, Limmen (gemeente Castricum) en Egmond (gemeente Bergen). Heiloo telt ruim 22.000 inwoners maar kent een dorps en intiem karakter. Het dorp Heiloo is ontstaan op een oude strandwal waardoor veel aandacht voor historie en archeologie bestaat. Vroeger heette Heiloo: Heilichloo, Heilighelo of Heyloo. De naam betekent waarschijnlijk "heilige hoogte". Op diverse plaatsen zijn palencirkels gevonden, waaronder een dubbel exemplaar. Men spreekt ook wel van Woodhenge. Bezienswaardigheden in Heiloo voor bezoekers en toeristen zijn landgoed Nijenburg, zwembad Het Baafje, de Witte Kerk, het Heiligdom Onze Lieve Vrouwe ter Nood, de Willibrorduskerk. Het sociale leven in Heiloo speelt zich af in theater De Beun, cultureel centrum De Strandwal, ouderencentrum Het Trefpunt, poppodium Buk Buk, en de vele cafe's, onder andere rondom het Stationsplein. Voor bijna elke sport is er wel een vereniging in Heiloo, zoals voetbal, hockey, badminton, basketbal, honkbal en softbal, tennis, schaken, zwemmen. Er is veel ruimte voor recreatie in Heiloo, rondom het Vennewater en het Maalwater, maar ook in het Heilooerbos. Heiloo is een groene gemeente met veel natuur in het Heilooerbos, het Gemeentebos, rondom het Maalwater, Noorderneg en Zuiderneg. Heiloo ligt in een prachtige omgeving, op de fiets zijn de duinen van Kennemerland en het strand bij Egmond aan Zee dichtbij. Heiloo heeft een NS-station en de snelweg A9 is dichtbij, dat maakt het een populaire woongemeente voor forensen. Belangrijke wegen in Heiloo zijn de Kennemerstraatweg, Zeeweg, Kanaalweg, Westerweg, Heerenweg, Stationsweg, Vennewatersweg, Malevoort, Omloop en Holleweg. Woonwijken in Heiloo zijn onder andere Beatenburg, Boekenstein, Vredenoord, Boswijk, Marienstein, Oud West, Tuindorp, Plan Oost, Vrieswijk, Termijen en Ypestein. Bedrijven en industrie in Heiloo zijn geconcentreerd op industrieterrein Oosterzij, Oude Werf en Boekelermeer. Er zijn veel winkels om te shoppen in Heiloo, vooral in de winkelcentra Winkelhof 't Loo, Stationscentrum en winkelcentrum Het Hoekstuk. Heiloo-Online is in het hart van Heiloo met actueel lokaal nieuws en de agenda van evenementen en activiteiten. Heiloo-Online heeft een forum, vele video's en foto's, een gratis prikbord, marktplaats advertenties, huizen te koop en overlijden. Op Heiloo-Online staan actuele berichten van gemeente, politie, brandweer en ambulance. Dit is de startpagina van Heiloo, in het hart van Heiloo. Het is fijn wonen in het groen van Heiloo!