Nieuws

Breedband internet in Heiloo

ARCHIEF: Vrijdag 19 augustus 2011 HEILOO - Voor nieuwe, grenzeloze mogelijkheden is snel, open breedband de sleutel. Vanaf nu kan dat ook in Heiloo, mede mogelijk gemaakt door ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo, Gemeente Heiloo en BreedNet.

In de nabije toekomst zal het dataverkeer en de vraag naar een snelle internetverbinding alleen maar groeien. Elke 5 jaar is er een vervijfvoudiging van de vraag. Op dit moment hebben bedrijven gemiddeld 20 MB nodig, over 5 jaar zal dit al 100 MB zijn. Daarom is het goed als bedrijven en instellingen hulp krijgen om bij te kunnen blijven.

Om dit te realiseren is het project BreedNet opgezet in samenwerking met de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland, het ministerie van Economische Zaken, gemeenten en een aantal innovatiepartners. Het project BreedNet maakt een snelle, open breedbandverbinding voor kleinere en middelgrote bedrijven en instellingen betaalbaar en toegankelijk door de vraag te bundelen. Hierdoor kunnen gunstige tarieven voor u worden afgesproken met de infrastructuur- en dienstenaanbieders.

Om de regio Noord-Holland Noord economisch beter aan te laten sluiten bij de Randstad is, op initiatief van de provincie Noord-Holland en de gemeentelijke overheden, in 2010 gestart met de uitbreiding van BreedNet naar deze regio. In 2011 krijgen bedrijven en instellingen in deze regio toegang tot snelle, betrouwbare en open breedbandverbindingen onder gunstige BreedNet-condities.

Speciaal voor ondernemers is er een informatiebijeenkomst om zelf ontdekken waar u mee te maken krijgt in de digitale en virtuele wereld en hoe u kunt profiteren van het open breedbandnetwerk. Men geeft voorbeelden uit de praktijk en legt uit welke kansen er zijn. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 15 september aanstaande vanaf 19.45 uur bij Brasserie 't Groen aan de Lagelaan 8 bij de golfclub. Aanmelden kan online.

Vrijdag 19 augustus 2011 − bron: Breednet

2014-04-11 The Opposites in de prijzen
2014-03-22 Google Maps beelden bijgewerkt
2014-03-14 Ophef om nep-Twitter NCPN
2014-03-05 BUCH houdt een estafette
2014-02-24 Crowdfunding voor jeugdig theater
2014-02-19 Thuis in de toekomst-winkel open
2014-02-10 De Zware Hufters zijn vertrokken
2014-02-07 Politieke kopstukken op de radio
2013-12-28 3D printen in tent op Looplein

Meer nieuws met internet


 

Reacties

 
comments powered by Disqus

 

Heiloo is een gemeente in de provincie Noord-Holland ten noorden van Amsterdam. De gemeente Heiloo grenst aan Alkmaar, Akersloot, Limmen (gemeente Castricum) en Egmond (gemeente Bergen). Heiloo telt ruim 22.000 inwoners maar kent een dorps en intiem karakter. Het dorp Heiloo is ontstaan op een oude strandwal waardoor veel aandacht voor historie en archeologie bestaat. Vroeger heette Heiloo: Heilichloo, Heilighelo of Heyloo. De naam betekent waarschijnlijk "heilige hoogte". Op diverse plaatsen zijn palencirkels gevonden, waaronder een dubbel exemplaar. Men spreekt ook wel van Woodhenge. Bezienswaardigheden in Heiloo voor bezoekers en toeristen zijn landgoed Nijenburg, zwembad Het Baafje, de Witte Kerk, het Heiligdom Onze Lieve Vrouwe ter Nood, de Willibrorduskerk. Het sociale leven in Heiloo speelt zich af in theater De Beun, cultureel centrum De Strandwal, ouderencentrum Het Trefpunt, poppodium Buk Buk, en de vele cafe's, onder andere rondom het Stationsplein. Voor bijna elke sport is er wel een vereniging in Heiloo, zoals voetbal, hockey, badminton, basketbal, honkbal en softbal, tennis, schaken, zwemmen. Er is veel ruimte voor recreatie in Heiloo, rondom het Vennewater en het Maalwater, maar ook in het Heilooerbos. Heiloo is een groene gemeente met veel natuur in het Heilooerbos, het Gemeentebos, rondom het Maalwater, Noorderneg en Zuiderneg. Heiloo ligt in een prachtige omgeving, op de fiets zijn de duinen van Kennemerland en het strand bij Egmond aan Zee dichtbij. Heiloo heeft een NS-station en de snelweg A9 is dichtbij, dat maakt het een populaire woongemeente voor forensen. Belangrijke wegen in Heiloo zijn de Kennemerstraatweg, Zeeweg, Kanaalweg, Westerweg, Heerenweg, Stationsweg, Vennewatersweg, Malevoort, Omloop en Holleweg. Woonwijken in Heiloo zijn onder andere Beatenburg, Boekenstein, Vredenoord, Boswijk, Marienstein, Oud West, Tuindorp, Plan Oost, Vrieswijk, Termijen en Ypestein. Bedrijven en industrie in Heiloo zijn geconcentreerd op industrieterrein Oosterzij, Oude Werf en Boekelermeer. Er zijn veel winkels om te shoppen in Heiloo, vooral in de winkelcentra Winkelhof 't Loo, Stationscentrum en winkelcentrum Het Hoekstuk. Heiloo-Online is in het hart van Heiloo met actueel lokaal nieuws en de agenda van evenementen en activiteiten. Heiloo-Online heeft een forum, vele video's en foto's, een gratis prikbord, marktplaats advertenties, huizen te koop en overlijden. Op Heiloo-Online staan actuele berichten van gemeente, politie, brandweer en ambulance. Dit is de startpagina van Heiloo, in het hart van Heiloo. Het is fijn wonen in het groen van Heiloo!