Nieuws

Breedband internet in Heiloo

ARCHIEF: Vrijdag 19 augustus 2011 HEILOO - Voor nieuwe, grenzeloze mogelijkheden is snel, open breedband de sleutel. Vanaf nu kan dat ook in Heiloo, mede mogelijk gemaakt door ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo, Gemeente Heiloo en BreedNet.

In de nabije toekomst zal het dataverkeer en de vraag naar een snelle internetverbinding alleen maar groeien. Elke 5 jaar is er een vervijfvoudiging van de vraag. Op dit moment hebben bedrijven gemiddeld 20 MB nodig, over 5 jaar zal dit al 100 MB zijn. Daarom is het goed als bedrijven en instellingen hulp krijgen om bij te kunnen blijven.

Om dit te realiseren is het project BreedNet opgezet in samenwerking met de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland, het ministerie van Economische Zaken, gemeenten en een aantal innovatiepartners. Het project BreedNet maakt een snelle, open breedbandverbinding voor kleinere en middelgrote bedrijven en instellingen betaalbaar en toegankelijk door de vraag te bundelen. Hierdoor kunnen gunstige tarieven voor u worden afgesproken met de infrastructuur- en dienstenaanbieders.

Om de regio Noord-Holland Noord economisch beter aan te laten sluiten bij de Randstad is, op initiatief van de provincie Noord-Holland en de gemeentelijke overheden, in 2010 gestart met de uitbreiding van BreedNet naar deze regio. In 2011 krijgen bedrijven en instellingen in deze regio toegang tot snelle, betrouwbare en open breedbandverbindingen onder gunstige BreedNet-condities.

Speciaal voor ondernemers is er een informatiebijeenkomst om zelf ontdekken waar u mee te maken krijgt in de digitale en virtuele wereld en hoe u kunt profiteren van het open breedbandnetwerk. Men geeft voorbeelden uit de praktijk en legt uit welke kansen er zijn. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 15 september aanstaande vanaf 19.45 uur bij Brasserie 't Groen aan de Lagelaan 8 bij de golfclub. Aanmelden kan online.

Vrijdag 19 augustus 2011 − bron: Breednet

2016-04-21 Onderweg: Geen laptopfiguur
2016-04-19 Meedenken over het verkeer in Heiloo? Geef je mening via internet
2016-03-04 Mysterieuze 'liefdesketting' gevonden op station Heiloo
2016-01-28 NH Peilt: Zo herken je een nepagent
2016-01-28 Opgepast: nepagenten actief in Noord-Holland
2015-12-31 In de rij voor oliebollen: moet jij ook zo lang wachten?
2015-04-01 Aanleg openbaar WIFI netwerk
2014-08-29 Running dictee in de bibliotheek
2014-08-22 Burgemeester haalt nat pak

Meer nieuws met internet


Bron: Frank Haanraads
bron: Frank Haanraads
Bron: Jaapie Kreekel
bron: Jaapie Kreekel
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: balph
bron: balph
 

Reacties

 
comments powered by Disqus