Nieuws

Laad je telefoon veilig op - 3 tips

ARCHIEF: Vrijdag 1 februari 2019 Denk je aan je smartphone, dan denk je waarschijnlijk niet aan woningbrand. Toch loop je met dit vernuftige ding risico op oververhitting. Laad je telefoon daarom niet alleen veilig op, maar sluit ook vandaag nog een inboedelverzekering af. Wel zo veilig.

Voorkom woningbrand, laad je telefoon veilig op

1. Gebruik een oplader van goede kwaliteit

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) ontdekte dat veel telefoonopladers onveilig zijn. In Nederland is het niet meer toegestaan om deze onveilige opladers te verkopen, maar in de Europese Unie wel. Koop dus geen telefoonoplader voor een prikkie via internet, maar gebruik alleen de lader van het originele merk. Je loopt dan een veel kleiner risico op oververhitting.

2. Laat de oplader niet in het stopcontact

Is je telefoon opgeladen? Vergeet dan niet de lader uit het stopcontact te halen. Doe je dat niet, dan kan hij oververhit raken. Haal je je lader trouw uit het stopcontact, dan scheelt dat ook iets op je energierekening. In een jaar verbruikt de oplader van je telefoon zo’n €3.

3. Haal je telefoon uit zijn hoesje

Voordat je je telefoon gaat opladen, kun je hem beter uit zijn hoesje halen. Door het hoesje kan de warmte van je telefoon minder goed weg. En als je toch goed bezig bent, leg je telefoon dan zo ver mogelijk van je bed. Volgens de World Health Organisation (WHO) is het beter om de slaapkamer stralingsvrij te houden omdat straling mogelijk kankerverwekkend is.

Heb jij al een inboedelverzekering

Cliché maar waar: een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook als het gaat om het opladen van je smartphone. Een hele goede reden om vandaag nog een inboedelverzekering af te sluiten. Met deze verzekering weet je zeker dat je spullen goed verzekerd zijn. De inboedelverzekering van InShared staat bekend als betrouwbaar én voordelig. Benieuwd wat je per maand kwijt bent? Bereken hier de premie voor een inboedelverzekering bij InShared.

Vrijdag 1 februari 2019 − bron: Uitkijkpost Media

2021-11-16 Collectieve zorgverzekering via de gemeente
2021-04-13 Bewoner gewond bij woningbrand
2021-02-01 Glaszetter Brian (21) redde bewoners van megabrand
2020-12-25 Persoon gewond bij woningbrand
2020-12-08 Collectieve zorgverzekering voor minima
2020-01-29 Nieuwe regels huurtoeslag Belastingdienst 2020
2019-12-22 Grote uitslaande brand in woning Heiloo
2019-12-10 Komt u in aanmerking?
2019-11-18 Méér zorgverzekering voor minder geld

Meer nieuws met verzekering woningbrand


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Dirk van der Steen
bron: Dirk van der Steen
Bron: Dorssports
bron: Dorssports