Nieuws

Kinderen worden voorgelezen

ARCHIEF: Dinsdag 18 januari 2011 HEILOO - Tot 30 januari aanstaande staat de bibliotheek weer helemaal in het teken van de Nationale Voorleesdagen. De directeur van de Rabobank, de burgemeester van Heiloo en de schrijfster van Floortje lezen kinderen voor.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Directeur
Bibliotheek Heiloo start de Nationale Voorleesdagen met een voorleeslunch speciaal voor kleuters op woensdag 19 januari. Directeur van de Rabobank Ugur Pekdemir leest voor uit ‘Fiet wil rennen’. Vanaf 12.00 uur kunnen kleuters met een toegangskaartje binnen komen en om 12.15 uur begint het voorlezen. De kleuters wordt tot circa 13.00 uur een gevarieerd programma voorgespiegeld met broodjes en verhalen. Kaarten zijn gratis af te halen bij de klantenservice van Bibliotheek Heiloo.

Burgemeester
Ook burgemeester Hans Romeyn leest voor. Hij is op donderdag 20 januari om 10 uur in de baby- en peutergroep van kinderdagverblijf Kits Oonlie aan De Hoefsmid om voor te lezen uit het boek 'Fiet wil rennen'. Dit boek staat centraal tijdens de nationale voorleesdagen. Op donderdag 27 januari is hij weer op het kinderdagverblijf, dan zijn de wat oudere kinderen aan de beurt. De leidsters en de kinderen hebben er ook enorm zin in.

Schrijfster
De schrijfster van de bekende kinderboekenserie Floortje komt langs bij kinderdagverblijf Villa Lila. Suzanne Buis zal daar vanaf 9.00 uur meedoen aan de kick-off van de voorleesdagen en de kinderen een verhaal voorlezen.

Zoldertheater
Voor kinderen van 3 tot 7 jaar en hun (groot)ouders organiseert de bieb in samenwerking met de Stichting Peuterspeelzalen Heiloo op zondag 30 januari om 11.00 uur een voorstelling van het Pancrasser Zoldertheater: Wapperwind. Een vrolijk en spannend verhaal over een eigenzinnig zusje en haar grote broer, die elkaar beetnemen en wonderlijke avonturen beleven met de wind. Met toneel, poppenspel en liedjes in een landelijk decor.

Dinsdag 18 januari 2011 − bron: Bibliotheek Heiloo

2024-01-24 Voorlezen tijdens Nationale Voorleesdagen én daarna
2024-01-23 Open huis nieuwe locatie gemeentehuis en bibliotheek
2023-12-22 Trefpunt, Muziekschool en bieb krijgen toch compensatie
2023-07-07 Informatiebijeenkomst nieuwe gemeentehuis 14 juli
2023-03-28 Heiloo krijgt een nieuw gemeentehuis.
2021-04-08 De bieb in Heiloo snakt naar heropening.
2020-12-18 Coronasteun voor bibliotheek, Witte Kerk en Sportraad Heiloo
2020-02-11 Trefpunt en bieb Heiloo krijgen extra subsidie voor loonkosten
2020-01-29 Klimaatdebat tussen basisschoolleerlingen

Meer nieuws met bibliotheek voorlezen


Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo