Nieuws

Autistische jongen (14) aan lot overgelaten na val: "Hoe is het mogelijk dat iedereen doorfietst?"

ARCHIEF: Vrijdag 11 maart 2016 HEILOO De autistische zoon van Ylenia Tommasino uit Heiloo lag gisterochtend minutenlang op straat nadat hij was gevallen met zijn fiets.

Heel veel voorbijgangers deden niets, voordat er eindelijk iemand stopte om hem te helpen. "Het enige wat hij zag was dat alle mensen doorfietsten", zegt zijn geschrokken moeder tegen NH. Veters in de pedalenHaar 14-jarige zoon met de intelligentie van een jongen van 9 fietste bij de Kennemerstraatweg toen zijn veters verstrikt raakten in de pedalen. Hij smakte met fiets en al tegen de grond. "Als hem zoiets overkomt ben je nog banger", vertelt Tommasino. "Dan is het heel naar als niemand stopt. Hij heeft daar vijf minuten gelegen, voor hem een eeuwigheid." Door de motorische beperking van haar kind lukte het hem niet om zelf zijn veters los te maken en weer op te staan, legt ze uit. "We hebben hem geleerd om ons te bellen in zulke gevallen. Dat deed hij ook, maar het duurde even voordat hij zijn telefoon had gepakt. Toen ik hem aan de lijn had, hoorde ik op de achtergrond een mevrouw die naar hem toe was gekomen om te helpen." Toen de ongelukkige jongen had verteld waar hij was, ging de man van Tommasino snel naar hem toe. Eenmaal aangekomen bleek de vrouw alweer verdwenen. Waarom fietst iedereen door? Thuis plaatste Tommasino een bericht op Facebook om de behulpzame vrouw te vinden en te bedanken. "Stel dat er iets met jouw kinderen gebeurt, dan wil je ook dat iemand helpt." Tomassino wil van de gelegenheid gebruik maken mensen op te roepen om in zulke gevallen te hulp te schieten. "Hoe is het mogelijk dat iedereen doorfietst? Mensen moeten beseffen dat ze het verschil kunnen maken. Hopelijk verandert dit verhaal wat."

Lees verder op de website van RTV-NH


2020-05-06 Weekend geen treinen door werkzaamheden
2020-04-29 Kranslegging 4 mei
2020-04-18 Alkmaarse politie zoekt eigenaren van 50 gestolen fietsen
2020-04-04 Heiloo massaal aan de ‘borrel op afstand’
2020-04-01 Kinderopvang Heiloo ook 's nachts beschikbaar voor ouders met cruciale beroepen
2020-03-27 Heiloose start petitie: "Gezelschapsdierenartsen moeten op de lijst van vitale beroepen!"
2020-03-18 Stroomstoring treft Egmonden en Heiloo
2020-03-14 Eenzame bezoeker Bazaar nog niet op de hoogte van corona: "Alles is langs me heengegaan"
2020-03-12 Geplunderde auto’s, ontplofte motor en Saharazand weerhouden Rangers niet van geslaagde sponsorrit naar Gambia

Meer nieuws met facebook fiets intelligentie kennemerstraatweg kinderen moeder


Bron: Bloemen - Bloemist
bron: Bloemen - Bloemist
Bron: Rene van der Flier - Heiloo Vitaal
bron: Rene van der Flier - Heiloo Vitaal
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman