Nieuws

Grote stap voor bouwen in Zuiderloo

ARCHIEF: Donderdag 20 december 2007 Het bouwen van woningen in Zuiderloo in de gemeente Heiloo is een belangrijke stap dichterbij gekomen. De gemeente Heiloo en woningstichting Kennemer Wonen hebben een principe akkoord bereikt over het bouwen van woningen in Zuiderloo.

Kennemer Wonen koopt van de gemeente gronden in Zuiderloo, waarop de projectontwikkelaar Bouwfonds samen met Kennemer Wonen in totaal ongeveer 153 woningen gaat bouwen. Begin volgend jaar tekenen de gemeente Heiloo en de woningcorporatie hiervoor een overeenkomst.

De woningen die gebouwd gaan worden, zijn woningen in verschillende prijsklassen. Er komen zowel huur- als koopwoningen in de vorm van appartementen die maximaal drie bouwlagen krijgen, rijenwoningen, twee-onder-één-kappers, patiowoningen en vrijstaande woningen. Deze komen aan beide zijden van de Spanjaardslaan, op de plek waar nu de volkstuinen liggen en in het verlengde van de Breedelaan en centraal in Zuiderloo.

Kennemer Wonen heeft de bureaus MB architecten en Kerssens De Ruiter architecten gevraagd de eerste schetsontwerpen van de woningen te maken. Samen met de gemeente en het bureau OD205 Stedenbouw, Onderzoek en Landschap wordt zo invulling gegeven aan het ‘Woonlandschap’ zoals dat in het beeldkwaliteitsplan ‘Wonen in het Groen Heiloo/Limmen’ staat.

Voordat de 1e paal de grond in gaat, moeten eerst nog de benodigde procedures gevolgd worden. Begin volgend jaar wordt hiermee gestart.

Donderdag 20 december 2007 − bron: Gemeente Heiloo

2020-07-14 Kwijtschelding huur voor Cultuur, Sport en Welzijn
2020-07-14 Er zijn toch minischermen langs het spoor in Heiloo mogelijk, zegt Prorail.
2020-07-13 Bokser Josemir Poulino gaat nog een keer knallen
2020-07-06 Gemeente sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem
2020-07-01 Heiloo zoekt de noodzakelijke bezuinigingen vooral bij de BUCH
2020-06-30 Kaartverkoop Zomerspelen gestart!
2020-06-29 Holland Sport exploiteert per 1 juli binnensportaccommodaties
2020-06-29 Vuurtje maken of barbecue aan? Denk aan uw omgeving!
2020-06-23 Uitstel voor plannen nieuwbouw Landgoed Willibrordus Heiloo

Meer nieuws met bouw bouwen gemeente ijs koor tuin woning zuiderloo


Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Jacco Tuijn 🍀
bron: Jacco Tuijn 🍀
Bron: Jacco Tuijn 🍀
bron: Jacco Tuijn 🍀
Bron: Jacco Tuijn 🍀
bron: Jacco Tuijn 🍀