Nieuws

Bijzonder optreden van Denise Jannah

ARCHIEF: Dinsdag 12 februari 2008 Een levende jazzdiva brengt een bijzonder eerbetoon aan een overleden jazzicoon. Zo zou je “Tribute to Shirley Horn” kunnen noemen. Ruim twee jaar geleden overleed op 71-jarige leeftijd de pianiste en zangeres Shirley Horn, ooit ontdekt door de legendarische trompetist Miles Davis die haar liet zingen in de beroemde Village Vanguard jazzclub in New York. Daarna volgde een carrière vol hoogtepunten waarbij de Amerikaanse zangeres de harten van muziekliefhebbers veroverde met haar langzame stijl van zingen.

Uit respect en waardering voor Shirley Horn zijn Denise Jannah en trompetist Diederik Ruisch een aandacht trekkend muzikaal project gestart waarbij zij de bezoeker op geheel eigenwijze meenemen door het leven van Horn. En wie Denise Jannah kent, weet dat zij dat op een warme, ook voor niet-jazzkenners toegankelijke manier doet. Op vrijdag 29 februari is “Tribute to Shirley Horn” te zien en te horen in theater “De Beun” in Heiloo. De voorstelling wordt georganiseerd door “De Vrienden van De Beun”, de stichting die professionele podiumkunsten blijvend voor Heiloo wil behouden.

Denise Jannah, geboren in een muzikaal domineesgezin in Suriname, weet haar publiek in Nederland maar ook ver daarbuiten al jarenlang te imponeren met een reeks van albums en concerten waarop haar innemende stem de meest uiteenlopende jazzstijlen ten gehore brengt. In “Tribute to Shirley Horn” werkt Denise samen met Diederik Ruisch en zijn trio. Ruisch is een energieke trompetist die terzijde wordt gestaan door Gé Bijvoet op piano en Ludo van der Winkel op contrabas.

Kaarten á 15 Euro zijn verkrijgbaar aan de kassa van “De Beun” , ’s middags tussen 13.00 en 17 uur en tijdens voorstellingen (tel. 072-5333156) of via de website www.vriendenvandebeun.nl

Dinsdag 12 februari 2008 − bron: Vrienden van de Beun

2022-11-30 Bossen van wilgentakken in het water als schuilplaats voor vis.
2022-11-28 Aanleg van visbossen in de Noorderneg
2022-11-23 Masterplan Heiloo: Raad en college wachten op elkaar.
2022-11-06 Joop Schermer (69) uit Heiloo uitgeroepen tot Mr.
2022-10-19 Automobilist crasht op Ypesteinerlaan
2022-10-06 VVD pleit voor geluidsscherm met zonnepanelen langs de A9 bij Heiloo.
2022-10-05 Het wonder van het ’Putje’van Heiloo.
2022-09-25 Meisje zwaargewond door trap van paard op manage
2022-09-16 Nederland wint race met auto op zonnepanelen in Zuid-Afrika.

Meer nieuws met aris beun concert jazz kunst meene muziek theater vis voorstelling winkel zang zing zingen zon


Bron: Karin Donkers
bron: Karin Donkers
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman