Nieuws

Angsthaas in theater De Beun

ARCHIEF: Vrijdag 22 februari 2008 Een rasvertelster, een wervelwind. Typeringen voor Jacqueline Kerkhof die met haar programma “Angsthaas” al weer aan haar vierde productie toe is. In 1998 won ze de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het cabaretfestival Cameretten. Het is sindsdien snel met haar gegaan in de theaters. En het etiket cabaret is al lang niet meer voldoende om duidelijk te maken wat ze op het toneel doet. Haar programma is veel meer een combinatie van cabaret met solo-toneel, muziek en film.

Op donderdag 6 maart treedt Jacqueline Kerkhof met “Angsthaas” op in theater “De Beun” in Heiloo, een voorstelling georganiseerd door “De Vrienden van De Beun” . Vijf kwartier lang neemt ze haar publiek mee in een soms geestige, soms ontroerende maar van begin tot einde meeslepende vertelling langs actuele thema’s.

Drie vrouwen belanden in “Angsthaas” door een lachwekkend verkeersongeluk in een bouwput. Zij zijn uit verschillende generaties afkomstig en hebben als referentiepunt achtereenvolgens de oorlog, de babyboomperiode van daarna en de huidige tijd. Hun herinneringen komen boven in de diepte van de bouwput, symbool voor de kloof tussen de drie levens. Maar ze schilderen juist ook een beeld van het eigentijdse Nederland. En dat is niet altijd vrolijk. Want zoals Kerkhof in haar aankondiging zelf laat zeggen: “Anders dan de jaren ’90 waarin ons volk gezapig door het leven zapte en de airmiles ons om de oren vlogen, schreeuwen deze tijden om theatermakers die een uitgesproken stelling innemen”. En zo’n theatermaker is de nu 41-jarige Maastrichtse helemaal.

De voorstelling in “De Beun” is op 6 maart en begint om kwart over acht. Kaarten ad Euro 13 zijn elke middag te verkrijgen aan de kassa van het theater (072-5333156), tijdens voorstellingen ook ’s avonds óf via de website van “De Vrienden van De Beun” op www.vriendenvandebeun.nl

Vrijdag 22 februari 2008 − bron: Vrienden van de Beun

2022-11-25 Pionieren in circulair maakonderwijs
2022-11-23 De onderduikvilla in Heiloo krijgt een informatiebord.
2022-11-23 Masterplan Heiloo: Raad en college wachten op elkaar.
2022-11-14 Bijstandsgezinnen met thuiswonende jongeren niet meer gekort
2022-11-14 Isolatieactie en webinar
2022-11-14 Intentieovereenkomst voor woningbouw Westerhoeve
2022-11-10 Voormalig ING-pand aan het Looplein wordt eindelijk verbouwd.
2022-11-05 Er moet een eind komen aan illegale bouw, vindt de politiek in Heiloo.
2022-09-27 Het Rode Huis: bijna 200 jaar geschiedenis in het oude hart van Heiloo.

Meer nieuws met bar beun boom bouw festival film geluk haas ijs kerk muziek oorlog theater voorstelling


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Op tv gezegd door
bron: Op tv gezegd door
Bron: Cora de Vries
bron: Cora de Vries
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo