Nieuws

Thomas van Beest strijdt om titel Autotechnicus van het Jaar 2008

ARCHIEF: Woensdag 5 maart 2008 Thomas van Beest van Van der Steen Autobedrijf Heiloo doet mee aan de verkiezing Autotechnicus van het Jaar 2008. Hij neemt het daarbij op tegen 87 collegaÂ’s. Op woensdag 12 maart buigen zij zich in de voorronde over een theorietoets met diverse vragen over onder meer veiligheid, communicatie en natuurlijk autotechniek.

De verkiezing Autotechnicus van het Jaar wordt georganiseerd door Innovam en mede mogelijk gemaakt door stichting OOMT (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Tweewielerbedrijven en Motorvoertuigbedrijven). De verkiezing daagt autotechnici uit om tot topprestaties te komen en het stimuleert hen zich te blijven ontwikkelen. “Zonder een goede autotechnicus kan een autobedrijf niet bestaan”, zegt Koos Burgman, algemeen directeur BOVAG. “Deze verkiezing zet het prachtige vak nog beter op de kaart. Ik zie graag dat autotechnici trots zijn op hun vak en dat ook uitstralen.” Naast de BOVAG hebben diverse andere organisaties zich als ambassadeur aan de verkiezing verbonden, waaronder FNV Bondgenoten, RAI Vereniging, ANWB en RDW.

Op basis van de inzendingen belooft het een bijzonder spannende strijd te gaan worden. Het deelnemersveld is zeer gevarieerd, van jong tot oud en van merkdealer tot universeel autobedrijf, maar bij allemaal staan de kernwoorden kwaliteit en uitdaging centraal. “Ik wil mijn technische kennis graag meten met mijn collega’s”, licht Thomas zijn aanmelding toe. Zijn werkgevers Joop en Maarten van der Steen voegen daaraan toe: “Wij zijn ervan overtuigd dat hij goed zal presteren. We investeren veel in ons personeel, want het is belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Zeker voor een autotechnicus. Het vak is lang niet alleen meer een kwestie van sleutelen en vieze handen. Computers en elektronica spelen een steeds belangrijkere rol en nieuwe technieken dienen zich voortdurend aan.”

De beste tien deelnemers uit de voorronde gaan door naar de praktijkronde op zaterdag 19 april bij Innovam in Nieuwegein. De vijf kandidaten die de praktijkopdrachten het beste uitvoeren plaatsen zich voor de grote finale. De autotechnici worden niet alleen beoordeeld op het oplossen van de storing, maar er wordt ook gelet op hun werkwijze en het contact met de klant. De finale vindt plaats op vrijdag 30 mei. De hoofdsponsoren van het evenement zijn Valeo Service en MainTec Mobiele Techniek. Ook het vakblad Auto&Motor Techniek, AMT, heeft zich aan de verkiezing verbonden.

Woensdag 5 maart 2008 − bron: Van der Steen autobedrijf

2023-02-09 Auto CycloMedia rijdt rond in de gemeente
2023-02-06 Het winkelpand aan de Westerweg blijft toch staan.
2023-02-04 Fietsster gewond bij aanrijding
2023-02-04 Fietsster door auto geschept op kruising
2023-01-29 Brand in bewoond tuinhuisje
2022-12-09 Gewonde bij frontale botsing
2022-12-09 Vrouw gewond bij botsing tussen twee auto’s
2022-12-05 Autovrij? Meer woningen? Lokaal of regionaal centrum?
2022-12-05 Autovrij? Meer woningen? Lokaal of regionaal centrum?

Meer nieuws met auto evenement motor verkiezing zing zon


Bron: Karin Donkers
bron: Karin Donkers
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering