Nieuws

Cluster Noord reageert op maatregelen Schiphol

ARCHIEF: Donderdag 13 maart 2008 Met een inspraakreactie reageert Cluster Noord, bestaande uit de gemeenten Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Castricum en Heiloo, op de Concept-Ministeri√ęle Regeling Experimenten. Met deze regeling mag Schiphol een aantal maatregelen uitvoeren die de hinder in de hele Schipholregio moeten verminderen.

Niet alle maatregelen hebben gevolgen voor de cluster of pakken negatief uit voor de regio. Met betrekking tot deze maatregelen hebben de clustergemeenten geen bezwaar. Maatregel 17, de verlenging van de nachtelijke procedures tot 06:30 uur, stuit echter wel op bezwaren van de cluster. Deze maatregel houdt in dat alle inkomende en vertrekkende vliegtuigen worden afgehandeld volgens de nachtprocedure: een geluidarme nadering van het vliegveld.

De gemeenten onderschrijven wél de gedachte achter de maatregel, maar vinden deze onvoldoende doordacht. Dit maakt dat het cluster bezwaren heeft tegen de maatregel. Sinds de ingebruikname van de Polderbaan is sprake van een toename van het aantal gehinderden en slaapverstoorden. Door experiment 17 wordt voor de duur en het tijdstip van het experiment de hinder van vrijwel de hele Schipholregio verplaatst naar de gebieden die onder de aan- en uitvliegroutes van de Polderbaan en de Kaagbaan liggen. Het gevolg daarvan is een toename van het aantal ernstig gehinderden en slaapverstoorden met enkele tientallen procenten in de gemeenten van Cluster Noord.

Een voorbeeld is de gemeente Heemskerk waar het aantal slaapverstoorden van 950 toeneemt naar 1370. Dit is een toename van ongeveer 45 procent. De cluster is van mening dat onderzocht moet worden of het niet mogelijk is de route verder te optimaliseren. Daarmee zou de toename van hinder in het gebied gecompenseerd kunnen worden.

Donderdag 13 maart 2008 − bron: Radio Beverwijk

2024-02-23 Jorien van den Beij is de nieuwe gemeentesecretaris van Heiloo
2024-02-19 Tot duizenden euro‚Äôs subsidie voor isolatie eigen woning
2024-02-16 IJsketen Pinoccio breidt uit.
2024-02-14 Celstraffen tot 2,5 jaar voor oplichten Noord-Hollandse ouderen
2024-02-08 Ook slachtoffer schietpartij Alkmaar opgepakt
2024-02-07 Cyclomedia maakt foto's openbare ruimte
2024-01-30 Heiloo opgeschrikt door ontuchtpleger op schoolplein.
2024-01-30 Onzekere toekomst: moet Heiloo verder zonder zwembad en theater?
2024-01-24 Voorlezen tijdens Nationale Voorleesdagen √©n daarna

Meer nieuws met gemeente hip kerk nacht polder schiphol vliegtuig


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Heiloo Centraal
bron: Heiloo Centraal
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Gemeentebelangen Heiloo
bron: Gemeentebelangen Heiloo