Nieuws

Finalisten Cameretten in De Beun

ARCHIEF: Donderdag 27 maart 2008 Rechtgeaarde cabaretliefhebbers kijken elk jaar reikhalzend uit naar de finale van het Cameretten-festival in Leiden. Daar komt het nieuwe talent boven. De finalisten van 2007 presenteren zich op donderdag 24 april in theater “De Beun”.

Vincent Geers was volgens de jury deze keer de winnaar, omdat hij de opbouw van zijn programma goed had doordacht, risico’s durft te nemen, orginele observaties heeft en een krachtige uitstraling. Niet alleen kreeg hij de Camerettenprijs, ook bezoekers van het cabaretfestival vonden hem de beste en onderscheidden hem met de publieksprijs. Vincent studeerde vorig jaar af aan de theaterschool in Amsterdam. Zijn optreden “Overdaad” is een persoonlijk getint programma over de zoektocht naar zekerheid en naar de wereld zoals die is en niet zoals hij zou moeten zijn.

In de Beun-voorstelling, georganiseerd onder auspiciën van “De Vrienden van De Beun”, de vrijwilligersorganisatie die professionele podiumkunsten blijvend naar Heiloo wil halen, wordt de Cameretten-winnaar vergezeld door de twee andere finalisten: Pia Naber en Luc Onderbeke. Deze laatste treedt op met zijn programma “Nucleus Domenica” waarin een jongen na een catastrofale zondag genoodzaakt is zijn geboortedorp te verlaten. Hij wordt van de ene waanzinnige gebeurtenis naar het andere bizarre voorval geslingerd.

Pia Naber is al vanaf haar 15e jaar actief in het theater. Ze brengt een programma met sterke liedjes en pakkende conferences. Een hilarische zoektocht naar de ander en die ene juiste weg in het levenÂ…

Nieuw talent dat probeert te treden in de voetsporen van de lange rij collega’s die hen voorgingen en die hun naam nu gevestigd hebben in de cabaretwereld. Van Hans Teeuwen, Ivo de Wijk tot Brigitte Kaandorp: allemaal begonnen ze tijdens Cameretten. In “De Beun” zetten ze een volgende schrede op het toneel.

Donderdag 27 maart 2008 − bron: Vrienden van de Beun

2022-11-25 Pionieren in circulair maakonderwijs
2022-11-14 Plantestafette in Noord-Holland van start
2022-11-14 Bijstandsgezinnen met thuiswonende jongeren niet meer gekort
2022-11-14 Isolatieactie en webinar
2022-11-14 Intentieovereenkomst voor woningbouw Westerhoeve
2022-11-10 Voormalig ING-pand aan het Looplein wordt eindelijk verbouwd.
2022-11-06 Joop Schermer (69) uit Heiloo uitgeroepen tot Mr.
2022-11-05 Er moet een eind komen aan illegale bouw, vindt de politiek in Heiloo.
2022-10-19 Automobilist crasht op Ypesteinerlaan

Meer nieuws met aris bar beun bouw festival ijs kunst school theater voorstelling vrijwillig waanzin winnaar zon


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Op tv gezegd door
bron: Op tv gezegd door
Bron: Cora de Vries
bron: Cora de Vries
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering