Nieuws

Nieuwe Maan-dagen bij De Natuurbron

ARCHIEF: Dinsdag 1 april 2008 Nieuwe Maan-dagen zijn rustdagen in de natuur, een stille fase van waaruit een nieuwe cyclus begint. De Natuurbron, praktijk voor natuurgeneeskunde, organiseert vanaf april Nieuwe Maan-dagen. Het programma is afgestemd op de invloed van deze maanfase.

Lopend door de duinen, je verbazend over de vele uitingsvormen van de natuur, je opgenomen voelen in het moment van stilte en rust, past helemaal bij de invloed van nieuwe maan. De maan heeft verschillende fases waarin zij zich laat zien, nieuwe maan, wassende maan, volle maan en afnemende maan om weer uit te komen bij nieuwe maan.

De maan doorloopt in 27 dagen en bijna 8 uur de twaalf tekens van de dierenriem. Ze staat twee of drie dagen in hetzelfde sterrenbeeld. Het sterrenbeeld is gekoppeld aan een element. Ram, leeuw en boogschutter zijn vuurtekens. Stier, maagd en steenbok zijn aardetekens. Tweelingen, weegschaal en waterman zijn luchttekens. Kreeft, schorpioen en vissen zijn watertekens. Al deze factoren bepalen de invloed van de maan op dat moment.

Zo heeft elke maanfase haar eigen invloed op het leven op aarde. Over volle maan is veel bekend. De maan valt dan ook op en staat in haar volle glorie te schitteren aan de hemel. Bij nieuwe maan is de maan niet zichtbaar. Haar invloed is echter wel aanwezig.

Nieuwe maan-dagen zijn rustdagen in de natuur, een stille fase van waaruit een nieuwe cyclus begint. De maan heeft dan ook haar grootste ontgiftende werking op alles wat leeft. Het is ook een fase van onderzoek naar het nieuwe wat op je pad komt. Het is een uitgekiende tijd om te onthaasten, een detoxdag te houden, op adempauze te komen en je te bezinnen op wat je de komende cyclus wilt laten of juist gaat ontwikkelen. Door volgens de maantijd te leven, krijgt je leven een natuurlijke cadans.

De Natuurbron, praktijk voor natuurgeneeskunde, Westerweg 379, Heiloo organiseert vanaf april Nieuwe Maan-dagen. Het programma is afgestemd op de invloed van deze maanfase. Data nieuwe maan-dagen: 6 - 7 april, 5 - 6 mei en 3 - 4 juni.

Ben je geïnteresseerd, neem dan voor informatie en opgave contact op met Lia Lenis via www.denatuurbron.nl of telefoon 072 - 850 50 10.

Dinsdag 1 april 2008 − bron: De Natuurbron

2020-12-01 Colleges willen verbod op carbidschieten
2020-11-14 Getuigen gezocht na vernieling met vuurwerk
2020-11-14 Zwaar vuurwerk geplakt op raam van woning in Heiloo.
2020-10-28 Auto door brand verwoest
2020-10-21 Nog vuurwerk afsteken met oud en nieuw?
2020-10-07 Auto rijdt door heg en ramt pilaar van woning
2020-09-26 Politici in Heiloo maken geen haast met onderzoek naar warmtenet.
2020-09-15 Dirck Nab wint Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunsten
2020-09-13 Zwerfhond of kat gewond?

Meer nieuws met dans dier dieren haas vis vissen vuur westerweg


Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Zusters@work
bron: Zusters@work