Nieuws

Koninklijke Onderscheidingen voor vier inwoners van Heiloo

ARCHIEF: Zaterdag 26 april 2008 Op vrijdag 25 april 2008 heeft burgemeester T.J. Romeyn Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan drie inwoners van Heiloo: mevrouw mr. D.A. Kalter-Groot en de heren G.W.C. Rijneveld en F.J.E. Calf kregen het versiersel opgespeld. De lintjes zijn uitgereikt tijdens de Algemene Gelegenheid 2008 in de Witte Kerk in Heiloo. Op Texel is aan de heer H. van Walree, eveneens inwoner van Heiloo, een onderscheiding uitgereikt door burgemeester mevrouw C.J. Geldorp-Pantekoek.

Mevrouw mr. D.A. Kalter-Groot (1947) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving de onderscheiding voor haar grote inbreng als vrijwilliger bij de Rechtswinkel Heerhugowaard. Sinds haar komst speelt zij nu al 22 jaar een sleutelrol in de continuïteit van de organisatie. Mevrouw Kalter-Groot heeft als behandelaar vele juridische vragen behandeld en vele cliënten bijgestaan. Ook zorgt zij bij de Rechtswinkel voor begeleiding en coördinatie en organiseert zij regelmatig voor de medewerkers bij- en nascholingen. Daarnaast heeft zij de universitair studenten, die tijdelijk aan de Rechtswinkel verbonden zijn, begeleid als mentor. Mevrouw Kalter-Groot is werkzaam als griffier bij de Rechtbank Alkmaar.

De heer G.W.C. Rijneveld (1929) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze onderscheiding op grond van zijn langdurige vrijwillige inzet voor diverse (bestuurlijke) activiteiten, onder andere op het terrein van het kerkelijk leven, de zorg en de sport. Van 1976 tot 1989 was de heer Rijneveld zeer actief bestuurslid van de Nederlands Hervormde Gemeente van Heiloo. Na zijn actieve loopbaan is hij penningmeester geweest bij de stichting Protestants Christelijke Tehuizen voor Verstandelijk Gehandicapten in Noord-Nederland, de Christelijke voetbalvereniging Jodan Boys, de stichting Sociaal Pedagogische Zorg en lid van het bestuur van de stichting Vrienden van de Philadelphia Zorg. In 1994 is hij mede-oprichter geweest van Probus Heiloo, waarvan hij tot op heden penningmeester is. In zijn werkzame leven is hij werkzaam geweest als directeur van de Gemeentelijke Accountantsdienst Alkmaar.

De heer F.J.E. Calf (1941) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheidign voor zijn langdurige (bestuurlijk) werk op diverse maatschappelijke terreinen. Bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging “Ornithophilia”, een vereniging van fokkers van pluimvee, konijnen, watervogels en sierduiven, is de heer Calf van 1989 tot 2005 penningmeester geweest. Bij de Kleindiersportvereniging Aves-Alkmaar heeft de heer Calf van 1974 tot heden diverse functies bekleedt. De heer Calf is ook penningmeester bij de Asseldelfter en Noord-Hollandse Blauwen Club, die zich sterk maakt voor Noord-Hollandse hoenderrassen. Hij is sinds de oprichting in 1996 voorzitter van de “IJsberen”, een club die zich ten doel stelt veteranen aan te moedigen om tot op hoge leeftijd de schaats- en fietssport te beoefenen. Voorts is de heer Calf penningmeester geweest van de oudercommissie van O.B.S. De nieuwe Hoeve in Heiloo en gedurende twee jaar voorzitter bij Badmintonvereniging ’t Vennewater. Van 1998 tot en met 2002 was hij bestuurlid van de VVD Heiloo. Van 2002 tot eind 2007 was hij gemeenteraadslid voor de VVD in Heiloo. Hij is nog actief als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Heiloo. De heer Calf was werkzaam als directeur van het filiaal in Heiloo van de Nutsspaarbank West Nederland (thans Fortis).

De heer H. van Walree (1935) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen zijn hem opgespeld op Texel door door burgemeester mevrouw C.J. Geldorp-Pantekoek. Aanleiding voor deze benoeming is dat hij precies 40 jaar trainer is bij de loopgroep voorheen van het Amsterdamse bedrijf Maple Leaf, inmiddels vereniging “Loopgroep Sportfit”. De heer Walree is van cruciaal belang geweest voor deze vereniging als trainer, als leider en bestuurder van de vereniging, als stimulator, als begeleider van individuele deelnemers en als redacteur van een nieuwsbrief. De heer Walree voert al deze activiteiten uit tegen een kleine vergoeding. De heer Walree heeft daarnaast diverse activiteiten op het gebied van sport ontplooid. Tijdens zijn actieve atletiekcarriere is hij regelmatig jurylid geweest en heeft hij als redacteur van enkele clubbladen gewerkt. Van 1991 tot 1998 was de heer Van Walree actief bij het Veteranenplatform van de Atletiekunie. De heer Van Walree is bijna 40 jaar werkzaam geweest bij de gemeente Amsterdam als ambtenaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht.

Zaterdag 26 april 2008 − bron: Gemeente Heiloo

2023-03-25 Psychotische verdachte veroordeeld tot celstraf.
2023-03-24 Yvanka de Reus wint zilver op NK bouwtimmeren
2023-03-21 Er is genoeg gepuzzeld en gepoetst.
2023-03-18 Drie vrouwen naar ziekenhuis na botsing in Alkmaar
2023-03-14 'The Voice'-zaak tegen Alkmaarder Marco Borsato geseponeerd
2023-03-08 De Die, de geschiedenis van een eeuwenoud veenriviertje
2023-03-05 Van wie is de mol?
2023-02-15 Een euro per inwoner naar Giro555.
2023-02-08 Inwonersbijeenkomst over opvang van vluchtelingen

Meer nieuws met activiteiten alkmaar april bouw burgemeester kerk