Nieuws

Bekende artiesten in De Beun

ARCHIEF: Dinsdag 3 juni 2008 Met verrassend cabaret, prachtig toneel en bijzondere muziek vieren “De Vrienden van De Beun” komend theaterseizoen hun 10-jarig bestaan. In het jubileumjaar begint de vrijwilligersorganisatie op bescheiden schaal ook met programma’s op de zondag.

In dit jubileumjaar organiseren “De Vrienden” twintig voorstellingen van beroepsartiesten. Het jubileumprogramma wordt op donderdag 18 september geopend door cabaretier Joep Onderlinden. In zijn voorstelling “Worst” wisselen hilarische anekdotes, fysieke uitspattingen en poëtische momenten elkaar in energiek tempo af.

Beatrice van de Poel (dinsdag 14 oktober) heeft goede kritieken gekregen voor haar eigenzinnige muzikale en poëtische programma dat je het beste kunt omschrijven als muziektheater.

Jeroen van Merwijk (vrijdag 24 oktober) is met zijn soms venijnige teksten een cabaretier die sinds jaar en dag een vast publiek aan zich bindt door geen concessies te doen aan de popularisering die in zijn genre gaande is.

Robert Jan Stips van “The Nits” kiest op vrijdag 31 oktober de setting van “De Beun” om op de meest spontane manier zijn uitgebreide repertoire te doorkruisen: puur piano en zang.

In samenwerking met de Afasievereniging Nederland speelt Josine van Dalsum zaterdag 1 en zondag 2 november “Vleugellam”, een indrukwekkend toneelstuk over de aandoening en de strijd voor herstel van afasie.

Zaterdag 15 november is het een en al vrolijkheid op het toneel van “De Beun” als Lenny Kuhr haar 40-jarige zangcarrière komt vieren.

De cabaretiers Alkemade & Bloemen zijn er op vrijdag 28 november met hun vierde, succesvolle programma “Wij willen ook naar huis”.

Voor Kees van Kooten is zijn optreden op zondag 30 november een terugkeer na vele jaren naar Heiloo. In 1984 trad hij, vergezeld door de Rockband No Kidding waarin zijn zoon Kasper drumde, op in jongerensoos BukBuk. Nu luistert hij het jubileum van “De Vrienden” op met een programma dat hij maar 4 keer per maand speelt. “Want dan blijft het leuk en fris actueel”, aldus Van Kooten.

Een andere grootheid, maar dan op muziekgebied is Leoni Jansen. Zij komt op zaterdag 20 december met haar nieuwe programma “Second wind” . Ze zingt songs waarmee ze is opgegroeid, maar is ook op zoek gegaan naar repertoire uit de Keltische folktraditie.

Nog geen ster, maar wel een talent is zangeres Sandra van der Meer. Op zondag 28 december verzorgt zij een sfeervol eindejaarsprogramma onder de titel “les histoires d’amour, Noël”.

Voor “Vrienden van De Beun”, dat wil zeggen mensen die de vrijwilligersstichting met een bijdrage steunen, zijn er dit jubileumseizoen zelfs twee Vriendenconcerten. Op zaterdag 17 januari wordt het 10-jarig bestaan gevierd met een sprankelende voorstelling van iNtrmzzo. “Testeron” bezorgt de toeschouwer een verrassende avond, ergens tussen comedy en cabaret in.

Vader en dochter Louis en Selma van Dijk, hij op de piano, zij op viool, verzorgen het Vriendenconcert op de aansluitende zondagmorgen 18 januari. Een gevarieerd programma van American Songbook tot Mozart, van jazz tot smartlap. Ook niet-Vrienden zijn welkom bij de concerten, maar zij profiteren niet van de vriendenkorting.

Fadozangeres Maria de Fatima neemt het Beun-publiek op dinsdag 10 maart met haar mooie stem mee op reis door Portugal.

De jonge cabaretier Johan Goossens speelt een week later A-boom, zijn eerste avondvullende show.

Twee prachtige toneelstukken zijn te zien eind maart en half april. “De God van de slachting” van de wereldberoemde toneelschrijfster Yasminia Reza is een komedie over beschaafde mensen. Onder andere Roos Ouwehand en Tjitske Reidinga spelen hierin, op zaterdag 28 maart

Theatergroep “De Kern” heeft al veel waardering geoogst met “Kwijt” waarin twee actrices in een bejaardentehuis meemaken hoe ze hun geheugen maar ook de weg kwijtraken. Maar een jonge Marokkaan geeft hen nieuwe kracht (woensdag 15 april).

“Vrienden” van de Beun hebben voorrang bij het boeken van voorstellingen, ook krijgen zij korting voor Vriendenconcerten (www.vriendenvandebeun.nl). Kaarten in de losse verkoop zijn vanaf 1 september te krijgen bij de kassa van “De Beun”, Willibrordusweg 2 in Heiloo, tel. 072-5333156 (’s middags of tijdens voorstellingen)

Het jubileumjaar van “De Vrienden van De Beun” wordt officieel geopend tijdens de Heilooër Uitmarkt, op zaterdag 6 september. Op het podium treedt dan enkele malen Sandra van der Meer met haar band op en er wordt door “Vrienden” informatie verstrekt over de voorstellingen. Burgemeester Romeyn verricht de trekking van een verloting onder de Heilooënaren die zich dan hebben opgegeven als “Vriend” of het al zijn.

Dinsdag 3 juni 2008 − bron: Vrienden van De Beun

2024-04-25 Waarderingsspeld voor Jacob Ouderkerken
2024-04-23 Curator: Het verlies van Het Baafje en De Beun liep in de tonnen
2024-04-19 Werkzaamheden Vennewatersweg vanaf 22 april
2024-04-17 Onkruidbestrijding op verharding weer gestart
2024-03-29 Heiloo strijdt voor theater De Beun: "De deur moet nu open"
2024-03-28 Honderden hartjes uiten steun voor theater De Beun
2024-02-26 Steun voor De Beun: Vrijwilligers zetten zich in om Heiloos theater te redden.
2024-02-23 Jorien van den Beij is de nieuwe gemeentesecretaris van Heiloo
2024-02-18 GP Groot neemt gashandel Zoon uit Heiloo over

Meer nieuws met april band beun bloemen boeken boom bukbuk cabaret