Nieuws

Zomeravondconcerten Witte Kerk

ARCHIEF: Donderdag 5 juni 2008 Ook dit jaar zijn er zomeravondconcerten in de Witte Kerk van Heiloo. Vijf verschillende zomerse concerten op niveau door professionele musici. De muzikale zon zal in juli en augustus volop schijnen en warmte geven.

Vrijdag 4 juli 2008
Het instrumentaal kwintet No-Body’s Jigg (viool, blokfluit, hobo, cello en klavecimbel) wordt gevormd door jonge musici afkomstig uit diverse delen van de wereld, die in Nederland hun muziekstudie vervolgen aan het Koninklijk Haags Conservatorium. Zij spelen vele stijlen muziek en het belooft een heerlijke en afwisselende muziekavond te worden, beginnend met muziek van Telemann en J.S. Bach.

Vrijdag 18 juli 2008
Di Fidl Kapelye. Vier dames, vier snaarvirtuozen op twee violen, cimbaal en contrabas. Met tezamen minstens honderd snaren heeft Di Fidl Kapelye een kenmerkend en uniek geluid binnen de hedendaagse klezmer. Een geweldig luisterevenement. Dat wordt weer genieten van prachtige klezmermuziek; soms melancholiek en vervolgens weer sprankelend. Bestel wel tijdig uw kaarten, want het wordt ongetwijfeld weer een uitverkochte kerk.

Vrijdag 1 augustus 2008
Pianorecital door de Cubaanse pianiste Rosario Andino. Het Cubaanse wonderkind van weleer. Opnieuw maakt zij een wereldreis langs vele podia in Zuid-Amerika en landen in Europa als Spanje en Frankrijk. In de zomer is zij twee weken met vakantie in Nederland en - dankzij onze goede relatie met haar - zal zij voor ons weer een concert verzorgen. Dat wordt dus virtuoze pianomuziek van een wereldpianiste met een prettig in het gehoor liggend programma. Het is immers zomertijd. Zij speelt ondermeer composities van Beethoven en Chopin, maar daarnaast ook Zuid-Amerikaanse composities zoals twee Cubaanse dansen van Lecuona. En wie zou dat beter kunnen vertolken dan Rosario?

Vrijdag 15 augustus 2008
Trio Gerter. Vader en twee dochters Gerter spelen Bajan (Russische accordeon met zeer groot bereik), piano en viool. Oorspronkelijk zijn zij afkomstig uit Rusland, maar ze wonen inmiddels al jaren in Duitsland. Zij hebben recent nog een hoge muzikale onderscheiding in Italië gekregen voor hun muzikale prestaties. Zij brengen een programma met vooral aantrekkelijke klassieke muziek en daarnaast ook een beetje volksmuziek. Puur luistergenot.

Vrijdag 29 augustus 2008
Optreden van SongCircle. Vier stemmen (2 dames en 2 heren) en één piano. Vijf karakteristieke kleuren. Musici met het juiste ensemblegevoel, maar ook met individualiteit. Elk lid heeft zijn sporen verdiend op podia in binnen- en buitenland. Zij brengen hun programma in wisselende samenstelling vanuit een muzikaal palet dat gericht is op het thema ‘Mediterranée’ Geïnspireerd op onder meer het idyllische leven in Venetië en Spanje (muziek van o.a. Brahms, Schumann, Rossini en Leonard Bernstein). Een fantastische afsluiting van de serie.

De plaats voor deze concerten is uiteraard weer de Witte Kerk (Heerenweg 32, tegenover winkelcentrum ’t Loo). Het aanvangstijdstip is als gebruikelijk 20.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 9 (en voor 65+, CJP-ers en kinderen t/m 12 jaar € 8.-).

Donderdag 5 juni 2008 − bron: Stichting Cultuurbevordering Witte Kerk

2022-08-04 Digitaal evenement Gluren bij de Duurzame Buren
2022-07-23 ’Het Baafje dicht? De mensen schrokken zich rot’.
2022-07-19 Verdachte vraagt rechtbank om hem voorlopig vrij te laten.
2022-07-18 Wijkagent stomverbaasd: baasje laat hond bijna twee uur achter in auto.
2022-07-15 Schuurbrandje bij woning
2022-07-13 College ondersteunt gezamenlijke promotie Cultuurpodia Heiloo
2022-07-11 Zorgrobots heilige graal voor werkdruk en personeelstekorten?
2022-07-08 Snoeiwerkzaamheden en rioolinspectie Stationsweg
2022-07-04 Veldwerk opent tijdelijke winkel voor Nepal in ’t Loo

Meer nieuws met concert dans dansen duits evenement heerenweg hond ijs kapel kerk kinderen muziek vakantie winkel witte kerk zon


Bron: MaschatenBruggencate
bron: MaschatenBruggencate
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering