Nieuws

Gouden team jeugdgezondheidszorg gaat met de Vut

ARCHIEF: Woensdag 13 augustus 2008 Iedereen geboren in Heiloo, in de leeftijd tot 34 jaar heeft onbewust te maken gehad met de dames van de jeugdgezondheidszorg in het wijkgebouw aan de Holleweg. Ook voor huidige ouders met kinderen tot vier jaar zijn ze geen onbekenden.

Joke van Leeuwen en Elly Jansen verlenen zorg aan baby’s en peuters tot vier jaar oud. Van een hielprik tot en met het volgen van de groei en ontwikkeling, van voeden tot opvoeden. Ruim 34 jaar lang met een gemiddelde van 225 baby’s per jaar; dat zijn heel wat kinderen die in handen van de dames zijn geweest. Joke vertelt lachend: ,,De laatste paar jaar komt de tweede generatie ouders met hun pasgeborene bij ons langs. We krijgen dan de groeten van de ouders van de kersverse moeder of vader. Het is leuk om vast te stellen, dat veel jonge ouders trouw zijn aan Heiloo. Ze wonen er nog of zijn hier weer naar teruggekeerd.”

Binnenkort zal Heiloo het moeten stellen zonder hun vakkundige begeleiding. Joke van Leeuwen (60 jaar) en Elly Jansen (bijna 60) stoppen per 1 september. Zij zullen worden opgevolgd door twee ervaren jeugdverpleegkundigen; Lini de Waard en Elly de Graaf. Joke begon bij het consultatiebureau in 1974, Elly kwam er in 1980 bij. Beiden hebben al die jaren hun werk als jeugdverpleegkundige met veel plezier en toewijding gedaan. Elly: ,,We hebben het altijd als bijzonder ervaren, dat wij van zo dichtbij het lief en leed van ouders delen. We starten bij de mensen thuis, als de baby twee weken oud is. Daarna komen de jonge ouders op regelmatige tijden met hun kind naar het wijkgebouw voor een consultatiebureau bezoek. We werken hier al zo lang, dat we zelfs 25 jaar lang met dezelfde arts, Jitske Roodbergen, hebben gewerkt en inmiddels werken we al weer jaren met Lilyan van Gemert. Doordat we zo lang met elkaar samenwerken, zijn we goed op elkaar ingespeeld.”

Over hun toekomst maken Joke en Elly zich niet druk: Joke: ,,We hebben beiden nog geen idee, wat we gaan doen. Straks kunnen we de dingen, waar we voorheen niet zoveel tijd voor hadden, in een rustiger tempo gaan doen. We stappen eruit op een moment, dat we ons werk nog met veel plezier uitoefenen. Liever zo te stoppen, dan om een andere reden!”

Woensdag 13 augustus 2008 − bron: Uitkijkpost

2021-11-30 Heiloo sneed in de zorg om een miljoen te besparen.
2021-11-16 Webinars voor energiebesparing en isolatie
2021-11-10 De bomen in Heilooërbos zijn dus niet illegaal gekapt.
2021-11-09 Bijna geen sociale woningbouw in Heiloo tot eind volgend jaar.
2021-10-30 Vogelgriep bij bedrijf in Grootschermer
2021-10-27 Geluidswal van zonnepanelen langs de A9 bij Heiloo.
2021-10-18 Uitreiking Oeuvreprijs 2021 in de Grote Kerk
2021-10-16 Negen vragen en antwoorden over de Amsterdam Marathon op zondag
2021-10-13 Kinderen gaan op school weer iets maken van weggegooide spullen.

Meer nieuws met bouw holleweg jeugd kinderen peuters zon


Bron: Gijs Nolet
bron: Gijs Nolet
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma