Nieuws

Nieuw meubilair voor Looplein

ARCHIEF: Dinsdag 19 augustus 2008 Misschien heeft u er al op gezeten of gebruik van gemaakt: vorige week zijn er 24 nieuwe bankjes en 26 nieuwe afvalbakken op het Looplein geplaatst. De bankjes waren hard aan vervanging toe. Een paar jaar geleden is nog geprobeerd ze op te knappen door kapotte delen te vervangen. Dat was nu niet meer mogelijk. Ook de afvalbakken waren oud en gedeukt en de houten delen ervan waren kapot. Hoog tijd dus voor nieuw straatmeubilair. Het nieuwe meubilair is hetzelfde als dat op het Stationsplein staat.

Witte Kerkje in de verf
In de eerste twee weken van september krijgt het Witte Kerkje een nieuwe verflaag. Hiervoor wordt het kerkje rondom in de steigers gezet, zodat ook bij iets slechter weer doorgewerkt kan worden. Daardoor ziet de kerk er hopelijk met de Open Monumentendag op 13 september weer piekfijn uit.

Zowel de toren als het schip worden geverfd. Dit is in goed overleg met de leden van het kerkbestuur besproken, zodat het Witte Kerkje een mooie eenheid blijft. De Protestantse Kerk is eigenaar van het schip, de toren is gemeentelijk eigendom. Deze bijzondere eigendomsverhouding stamt nog uit de tijd van Napoleon. Hij bepaalde dat alle kerktorens eigendom moesten worden van de lokale overheid, omdat zij een belangrijke rol konden spelen in tijden van oorlog. Het lokale bestuur kon dan de alarmklokken luiden en had een goed uitzicht op de omgeving.

Dinsdag 19 augustus 2008 − bron: Gemeente Heiloo

2022-05-18 Maarten Poorter wordt de nieuwe burgemeester van Dijk en Waard
2022-05-17 Showroom Duurzaam Bouwloket op de markt
2022-05-13 Centrum rond Looplein nog fijnere plek om te zijn
2022-05-13 Meer informatie openbaar door de Wet open overheid
2022-05-12 Wet open overheid (Woo)
2022-05-11 De Vennewatersweg in Heiloo gaat voorlopig niet op de schop.
2022-05-11 Heiloo krijgt na de zomer een officiĆ«le kinderburgemeester
2022-05-09 NK tegels wippen met ophaal service
2022-05-09 Niet bewaakte spoorovergangen in HeilooĆ«rbos

Meer nieuws met afval gemeente hip kerk looplein oorlog station witte kerk zon


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Richard v.d. Veldt
bron: Richard v.d. Veldt
Bron: Paul Stam
bron: Paul Stam