Nieuws

Laatste pak vla rolt van de productieband bij Campina Heiloo

ARCHIEF: Woensdag 20 augustus 2008 Na de aankondiging in mei 2007 om Campina Heiloo te sluiten, rolde na een roerig jaar, op vrijdag 15 augustus om 14.00 uur het laatste pak vla van de band. In aanwezigheid van enkele ‘oudgedienden’ en het huidige productiepersoneel werd symbolisch afscheid genomen van vijftig jaar melkverwerking in Heiloo.

Directeur van Campina Heiloo, Femme de Boer: ,,Het is typerend voor de zuivelindustrie om zoveel mogelijk kostenbesparend te werken. Deze vestiging is ‘opgeofferd’ om de drie overgebleven fabrieken in Rotterdam, Eindhoven en Maasdam meer volume te geven.” Op het moment van de beslissing tot sluiting waren 162 mensen werkzaam bij Campina Heiloo. Femme de Boer vervolgt: ,,Sommige medewerkers hebben al vijf keer een sluiting meegemaakt en zijn uiteindelijk hier terecht gekomen. Voor hen valt het niet mee. Campina heeft echter een heel sociaal beleid. Er is bij deze sluiting een goed sociaal plan opgesteld en we hebben veelvuldig open en eerlijk met elkaar gesproken. Vertrouwen in elkaar is heel belangrijk. Ook heeft Campina een bureau voor outplacement ingehuurd en in het pand een loopbaancentrum ingericht, zodat men één dag per week de kans kreeg om onder werktijd, met vakkundige begeleiding, naar ander werk te zoeken. Het is tot nu toe gelukt om in goede harmonie voor 90 procent een passende oplossing te vinden.”

Op 21 september stopt de laatste nog overgebleven activiteit; die van distributie. Daarna wordt het stil op het terrein van Campina. Het bruikbare machinepark zal worden overgeplaatst naar andere vestigingen. Oude en afgeschreven machines gaan naar de sloop. Wat hierna met de ongeveer drie hectare grond zal gaan gebeuren is nog niet bekend. ,,De gemeente heeft het recht van eerste koop. Campina is in gesprek met de gemeente over de bestemming van het terrein en de gebouwen. De schoorsteen is een monument. Die blijft in ieder geval staan.”

Woensdag 20 augustus 2008 − bron: Uitkijkpost

2022-11-30 Bossen van wilgentakken in het water als schuilplaats voor vis.
2022-11-26 Sportraad Heiloo heft zichzelf op.
2022-11-25 Pionieren in circulair maakonderwijs
2022-11-23 De onderduikvilla in Heiloo krijgt een informatiebord.
2022-11-23 Masterplan Heiloo: Raad en college wachten op elkaar.
2022-11-16 RES-monitor toont groei in duurzame energieopwekking
2022-11-14 Maatregelen spreiding toekomstig autoverkeer bekend
2022-11-14 Isolatieactie en webinar
2022-11-14 Intentieovereenkomst voor woningbouw Westerhoeve

Meer nieuws met band bar bouw bouwen geluk gemeente trouwen


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Johan Kraakman
bron: Johan Kraakman
Bron: Op tv gezegd door
bron: Op tv gezegd door
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman