Nieuws

Beginnerscursus karate

ARCHIEF: Woensdag 20 augustus 2008 Wie in de kop van Noord-Holland karate wil beoefenen komt al snel uit bij Funakoshi met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo, Schagen en Schoorl. Vanaf 18 augustus start Funakoshi weer een aantal nieuwe beginnersgroepen.

Bijna 600 leden variƫrend in leeftijd van 6 tot 78 jaar kunnen bijna dagelijks terecht voor trainingen op ieder niveau. Of je net begint, al jaren karate beoefent, alleen je conditie wil trainen of jezelf wil kunnen verdedigen, bij Funakoshi ben je aan het juiste adres.

In de beginnersgroepen leer je op verantwoorde wijze de beginselen van het karate. Na een grondige warming-up, waarbij het hele lichaam aan bod komt, leer je een aantal karatetechnieken die je vervolgens met een partner uit mag proberen. De technieken worden vlak voor het doel gestopt en de medekarateka mag net niet geraakt worden. Bij Funakoshi draait karate vooral om techniek, behendigheid en beheersing.

Vanaf 6 jaar kunnen kinderen al bij Funakoshi terecht! Voor zowel jongens als meisjes is karate een leuke sport die tijdens de jeugdtrainingen op een speelse manier aangeleerd wordt. Op een niet-agressieve manier leren kinderen met elkaar omgaan en maken ze kennis met de basisbewegingen en gedragsregels die bij deze Japanse sport horen. Door het beoefenen van karate krijgen kinderen een betere motoriek en fysieke gesteldheid, een groter concentratievermogen, meer zelfvertrouwen en discipline. Naast de trainingen is er de Funakoshi jeugdcompetitie, een laagdrempelige onderlinge wedstrijd waarin kinderen kennis kunnen maken met wedstrijdkarate in een sportieve sfeer.

Funakoshi is trots op haar oudere leden, zoals de 78-jarige Henk Zoontjes die drie keer per week traint en onlangs slaagde voor de bruine band. Karate leer je stap voor stap en in je eigen tempo, alle technieken worden uitvoerig behandeld en veelvuldig herhaald zodat iedereen ze onder de knie kan krijgen. Bijzonder is daarbij dat alles zowel links als rechts geoefend wordt, waardoor het een zeer veelzijdige vorm van bewegen is.

Wil je meer weten over Funakoshi neem dan vooral eens een kijkje op www.funakoshi.nl met veel informatie over karate in het algemeen en de vereniging in het bijzonder. Bellen voor informatie kan met Johan Doesburg 072-5616979.

Woensdag 20 augustus 2008 − bron: Funakoshi

2023-09-12 Tweede participatieronde energie opwekken langs snelweg
2023-09-04 Wie nog reclamefolders wil, moet een sticker op zijn brievenbus plakken.
2023-08-31 De Derde Helft van start
2023-07-11 Auto in brand gevlogen
2023-07-10 Denk mee over Heiloo fietsdorp
2023-06-24 Megakoor Kids in Concert maakt indruk in Castricum.
2023-06-23 Tijdelijke opvang asielzoekers in Hotel Fletcher Heiloo
2023-05-30 Alkmaar - Aanhouding in onderzoek naar woningoverval Alkmaar
2023-05-30 Aanhouding in onderzoek naar woningoverval Alkmaar

Meer nieuws met band beren jeugd kinderen motor sport trouwen zon


Bron: Blik op de wolken
bron: Blik op de wolken
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering