Nieuws

Nieuwe toezichthouders in Heiloo

ARCHIEF: Dinsdag 2 september 2008 Inwoners van Heiloo voelen zich over het algemeen veilig. En dat wil de gemeente Heiloo graag zo houden. De gemeente werkt nauw samen met de politie, zodat Heiloo een fijne plek is en blijft om te wonen en te leven. Vanaf dit najaar gaat er iets veranderen rondom het toezicht op parkeren, de horeca en evenementen in Heiloo. Was dit tot september 2008 een taak van de politiesurveillanten, vanaf dit najaar gaat beveiligingsbedrijf Trigion dit voor de gemeente doen.

Sinds april 1998 houden politiesurveillanten toezicht in Heiloo. Zij lopen en fietsen door het dorp op marktdagen, koopavonden en koopzondagen, maar ook op andere tijdstippen zijn ze actief. De politiesurveillanten werden betaald door de gemeente Heiloo, maar op 1 september eindigt het contract met de politie vanwege andere prioriteitstelling van taken binnen de politie.

De gemeente vindt het belangrijk dat het werk van de toezichthouders blijft bestaan. Voor taken op het gebied van toezicht en handhaving heeft de gemeente Heiloo een overeenkomst gesloten met een particulier bedrijf, dat buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en toezichthouders inzet in Heiloo. Trigion gaat toezicht houden op plaatsen die gevoelig zijn voor overlast en vandalisme, het uitvoeren van controles op parkeren, het aanpakken van kleine ergernissen, zoals graffiti, overlast van fietsen en geluidsoverlast en het toezicht houden in de uitgaansgebieden.

U zult als inwoner niet veel merken van de verandering, want de taken van de toezichthouders blijven hetzelfde. Net als de veiligheid in Heiloo. De toezichthouders zijn vooral preventief aanwezig, maar zo nodig treden ze ook handhavend op. Wel zult u zien dat de toezichthouders een andere uniform dragen dan de politie.

Als u overlast ervaart of u onveilig voelt op een bepaalde plek, kunt u dit melden bij deze toezichthouders. U kunt ook een e-mail sturen naar of telefonisch contact opnemen met de coördinator integrale veiligheid van de gemeente Heiloo, Paula van der Last, telefoonnummer 072 535 66 44, e-mail info@heiloo.nl t.a.v. p.vd.last. Zij zorgt ervoor dat uw vraag of melding wordt beantwoord.

Dinsdag 2 september 2008 − bron: Gemeente Heiloo

2022-11-30 Bossen van wilgentakken in het water als schuilplaats voor vis.
2022-11-26 Sportraad Heiloo heft zichzelf op.
2022-11-25 Pionieren in circulair maakonderwijs
2022-11-23 De onderduikvilla in Heiloo krijgt een informatiebord.
2022-11-23 Masterplan Heiloo: Raad en college wachten op elkaar.
2022-11-16 RES-monitor toont groei in duurzame energieopwekking
2022-11-14 Maatregelen spreiding toekomstig autoverkeer bekend
2022-11-14 Isolatieactie en webinar
2022-11-08 Heiloo aan de slag met de gevaarlijke fietspaaltjes.

Meer nieuws met evenement fiets gemeente markt uitgaan zon


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Johan Kraakman
bron: Johan Kraakman
Bron: Cora de Vries
bron: Cora de Vries
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering