Nieuws

Nieuwe toezichthouders in Heiloo

ARCHIEF: Dinsdag 2 september 2008 Inwoners van Heiloo voelen zich over het algemeen veilig. En dat wil de gemeente Heiloo graag zo houden. De gemeente werkt nauw samen met de politie, zodat Heiloo een fijne plek is en blijft om te wonen en te leven. Vanaf dit najaar gaat er iets veranderen rondom het toezicht op parkeren, de horeca en evenementen in Heiloo. Was dit tot september 2008 een taak van de politiesurveillanten, vanaf dit najaar gaat beveiligingsbedrijf Trigion dit voor de gemeente doen.

Sinds april 1998 houden politiesurveillanten toezicht in Heiloo. Zij lopen en fietsen door het dorp op marktdagen, koopavonden en koopzondagen, maar ook op andere tijdstippen zijn ze actief. De politiesurveillanten werden betaald door de gemeente Heiloo, maar op 1 september eindigt het contract met de politie vanwege andere prioriteitstelling van taken binnen de politie.

De gemeente vindt het belangrijk dat het werk van de toezichthouders blijft bestaan. Voor taken op het gebied van toezicht en handhaving heeft de gemeente Heiloo een overeenkomst gesloten met een particulier bedrijf, dat buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en toezichthouders inzet in Heiloo. Trigion gaat toezicht houden op plaatsen die gevoelig zijn voor overlast en vandalisme, het uitvoeren van controles op parkeren, het aanpakken van kleine ergernissen, zoals graffiti, overlast van fietsen en geluidsoverlast en het toezicht houden in de uitgaansgebieden.

U zult als inwoner niet veel merken van de verandering, want de taken van de toezichthouders blijven hetzelfde. Net als de veiligheid in Heiloo. De toezichthouders zijn vooral preventief aanwezig, maar zo nodig treden ze ook handhavend op. Wel zult u zien dat de toezichthouders een andere uniform dragen dan de politie.

Als u overlast ervaart of u onveilig voelt op een bepaalde plek, kunt u dit melden bij deze toezichthouders. U kunt ook een e-mail sturen naar of telefonisch contact opnemen met de coördinator integrale veiligheid van de gemeente Heiloo, Paula van der Last, telefoonnummer 072 535 66 44, e-mail info@heiloo.nl t.a.v. p.vd.last. Zij zorgt ervoor dat uw vraag of melding wordt beantwoord.

Dinsdag 2 september 2008 − bron: Gemeente Heiloo

2022-07-04 Een asielzoekerscentrum in Alkmaar?
2022-07-01 Hoe kun je 'goed doen'?
2022-06-30 Heiloo vangt 175 asielzoekers op voor Noord-Holland Noord
2022-06-28 Bijeenkomst voor gastgezinnen Oekraïense vluchtelingen
2022-06-27 Gezocht: doeners voor meer groen in de gemeente
2022-06-23 Uiterste datum zonnepanelenactie 30 juni
2022-06-15 Campagne moet criminaliteit in de vastgoedwereld aanpakken
2022-06-14 Willi helpt u verder met zoeken op de website
2022-06-13 Eikenprocessierups rukt op, nesten verwijderd in Heiloo, Castricum en Uitgeest.

Meer nieuws met evenement fiets gemeente markt uitgaan zon


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Tomas Jansma 🇺🇦
bron: Tomas Jansma 🇺🇦