Nieuws

Open middag Speel-o-theek geslaagd

ARCHIEF: Woensdag 24 september 2008 De Open Middag, gehouden op woensdag 17 september in de Speel-o-theek Heiloo aan het Slimpad, is heel geslaagd verlopen. De middag, bedoeld om de Speel-o-theek en haar mogelijkheden (zoals het lenen van speelgoed of spelletjes voor een kinderpartijtje) onder de aandacht te brengen, werd bezocht door ongeveer honderd ouders en speelgrage kinderen.

Vanaf 14.00 uur vermaakten de jeugdige bezoekertjes zich met allerlei spelletjes en speeltjes voor binnen en buiten. Elk kind kreeg bij aankomst een spelkaart waarop alle activiteiten stonden, zoals spekhappen, knutselen en strijkkralen, blikken gooien, sjoelen en stoepkrijten. Ook stond er een ballenwip en een supergrote knikkerbaan en konden de kinderen zich laten schminken onder het genot van een heerlijk smurfen- of aardbeienijsje en limonade. Voor de ouders stond er koffie of thee klaar.

Corine van den Hoek is vrijwillig medewerkster en zit in het bestuur en de organisatie van de Speel-o-theek: ,,Spelen met speelgoed is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Ons doel is het spelen met speelgoed in deze tijd van computers en televisie aan te moedigen. Bij de Speel-o-theek kan men allerlei speelgoed en spelletjes lenen; van babyspeelgoed tot en met skelters, steppen of driewielers. Ook grote kinderen en grootouders of mensen met oppaskinderen kunnen gebruik maken van de Speel-o-theek. Het lidmaatschap is gratis. De spelletjes en het speelgoed worden voor vier weken uitgeleend tegen een zeer geringe vergoeding. Dit varieert tussen 50 cent tot 5 euro per geleend stuk speelgoed. Wij zijn een instelling, die geheel op vrijwilligsters draait. De opbrengst doneren we deels aan goede doelen. Wij zijn heel blij, dat ruim twintig nieuwe ‘leners’ zich hebben aangemeld.”

De Speel-o-theek is gevestigd aan het Slimpad 16c, in het Rode Kruisgebouw.

Woensdag 24 september 2008 − bron: Uitkijkpost

2021-06-17 Landschap Noord-Holland zoekt PR vrijwilliger
2021-05-21 Vacature Bestuurder Adviesraad Sociaal Domein
2021-05-21 Koninklijke Onderscheiding voor Gerard Buitink
2021-05-05 De wandcommode van Melanie uit Heiloo maakt tv-debuut bij de Meilandjes.
2021-05-04 Corona in Castricum iets verbeterd
2021-05-01 Maak kennis met burgemeester Hans Romeyn
2021-04-29 Vrijwilligers tellen steeds minder padden.
2021-04-13 Brand in woning Heiloo, één persoon naar ziekenhuis
2021-04-13 Bewoner gewond bij woningbrand

Meer nieuws met bouw hond ijs jeugd kinderen vis vrijwillig


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Otto Wollring
bron: Otto Wollring
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn