Nieuws

Voetbalderby HSV-Limmen

ARCHIEF: Donderdag 2 oktober 2008 Zondag 19 oktober a.s. vindt op het HSV complex in Sportpark Het Maalwater vanaf 14.00 uur de uitgestelde voetbalderby plaats tussen HSV en Limmen. Het is ruim acht jaar geleden dat de twee teams elkaar voor het laatst troffen in een duel.

Limmen won de thuiswedstrijd met 3-1, maar werd in Heiloo met 5-0 verslagen. Beide teams, uitkomend in de derde klasse, streden toen in de nacompetitie om promotie. HSV ging door naar de tweede klasse. Trainers Edwin Veenstra en Sem Wokke kijken met plezier naar de wedstrijd uit.

Zowel HSV als Limmen kan bouwen op een aantal zeer geroutineerde spelers. Sem Wokke: ,,Met de terugkeer in het vorige seizoen van René Hof, Martijn de Haan en Harry Verduin hebben we het ontbrekende stukje kwaliteit in huis gekregen. Ook zijn uit de eigen jeugd een aantal talentvolle spelers doorgestroomd. Deze ploeg is goed op elkaar ingespeeld. Onze doelstelling voor dit jaar is om zover mogelijk uit de gevarenzone te blijven. We bekijken het per wedstrijd en hopen tijdens het seizoen de doelstelling aan te kunnen passen. We staan nog wel bovenaan, maar we zullen alle zeilen moeten bijzetten tijdens het duel tegen HSV. De thuisploeg heeft een voorsprong wat betreft ervaring met het spelen op kunstgras. Maar we gaan ons hier goed op voorbereiden, zodat we beslagen ten ijs komen. Limmen heeft een trouwe supportersschare. Dit is een onmisbare steun en duidelijk onze twaalfde man. Ook HSV heeft zich behoorlijk versterkt. Edwin Veenstra is een vakman en heeft in het verleden al goede prestaties neergezet; hij kan snel een goed team opbouwen. De krachtsverschillen in de derde klasse zijn minimaal. Het zal een mooie wedstrijd met veel sfeer gaan worden, zowel voor de spelers als voor het publiek.”

Edwin Veenstra heeft het naar zijn zin bij HSV. ,,We hebben een leuke spelersgroep, die allen graag willen. Ambitie voor het spel is heel belangrijk, maar plezier in de wedstrijden en tijdens de training ook. Het is een mooie mix van routiniers zoals Mark van Twuijver, Robert Jan de Waard en Ruud Baltus, en jongere spelers die toekomst hebben. We zijn in de breedte sterker geworden., waaruit vast iets moois gaat groeien. Limmen is een aanvallende ploeg, maar ook wij schuwen de aanval niet. De verdediging van HSV is goed. Het zal een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek worden. Wij gaan natuurlijk voor de winst.”

Voorafgaand aan de derby spelen de minipupillen van HSV en Limmen om 13.10 uur tegen elkaar. Er wordt een echte stadionsfeer gecreëerd door middel van vlaggen, vrolijke muziek, de speakers van HSV en Limmen die de wedstrijd verslaan en een lotenverkoop voor de jeugdafdeling. HSV hoopt op veel publiek uit Heiloo èn Limmen, dat heerlijk op de fiets van een sfeervol middagje voetbal komt genieten.

Donderdag 2 oktober 2008 − bron: Uitkijkpost

2021-11-15 Kolping Boys nipt langs tien man van HSV in bekertoernooi
2021-06-04 Lekker bewegen en sporten voor bewoners met een uitkering
2019-09-05 Tweede graasronde voor schapen
2018-06-21 Heiloose voetbalclub die valsspeelde gaat niet in beroep
2018-06-20 HSV door KNVB uit nacompetitie gehaald na 'dubieuze' nederlaag
2017-03-01 Jesper de Vré heeft razendsnel zijn draai gevonden bij hoofdklasser ADO’20
2016-12-18 HSV bewijst de overmacht
2016-10-05 Gebruik van rubbergranulaat op kunstgras sportvelden
2016-09-12 Feestje HSV op de valreep nog leuker

Meer nieuws met hsv


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Marijke Dirkson
bron: Marijke Dirkson