Nieuws

Jeroen van Merwijk in De Beun

ARCHIEF: Woensdag 15 oktober 2008 Het is zijn tiende programma in de twintig jaar dat hij zingend cabaretier is: “Graag meneer Van Merwijk”. Zoals zijn trouwe publiek van hem gewend is, prikkelt en provoceert Jeroen van Merwijk (52) zoals nog maar weinig cabaretiers tegenwoordig doen. “Cabaret moet tegen de stroom ingaan”, zegt hij er zelf van. Maar tussen het vrolijke venijn zitten ook liedteksten van zachtaardige snit. In een programma dat meer dan ooit juichende kritieken heeft gekregen.

Jeroen van Merwijk is vrijdagavond 24 oktober te zien in theater “De Beun”, kort na zijn tv-optreden in “De Bende van vier”. Samen met oud-Heilooër Maarten van Roozendaal, Theo Nijland en Kees Torn werkte Van Merwijk aan dit eenmalige project mee “als een ultieme ode aan de taal”. Een taalkunstenaar is hij zeker. In het lied “De latten liggen laag” komt die gave samen met een orginele muziekdeun, waardoor de cultuurpessimistische boodschap die hij erin heeft gelegd toch nog komisch overkomt.

“Compromisloos cabaret”, noemt Van Merwijk zijn optreden, hij blijft wars van behagen. En dat maakt hem tot een unieke theaterpersoonlijkheid die steeds meer waardering oogst. Voor de voorstelling, georganiseerd door de “Vrienden van De Beun”, zijn nog kaarten te bestellen via www.vriendenvandebeun.nl of af te halen aan de kassa van het theater, ’s middags tussen half twee en vijf uur.

Het muzikale optreden vorige week van Beatrice van der Poel in “De Beun” was een artistiek hoogtepunt. Met name na de pauze etaleerde het zangtalent een gepassioneerde stijl. In de sfeervolle entourage op het toneel en begeleid door topmusici ontstond een bijzondere vertolking van het Nederlandse chanson.

Op vrijdag 31 oktober komt Robert Jan Stips (van The Nits) naar Heiloo. In de intieme setting van “De Beun” gaat hij solo en doorkruist hij zijn repertoire op de meest directe manier, op piano en met zang. Het Vriendenconcert van vader en dochter Louis en Selma van Dijk op zondag 18 januari is inmiddels uitverkocht.

Woensdag 15 oktober 2008 − bron: Vrienden van de Beun

2022-11-06 Joop Schermer (69) uit Heiloo uitgeroepen tot Mr.
2022-10-19 Automobilist crasht op Ypesteinerlaan
2022-10-06 VVD pleit voor geluidsscherm met zonnepanelen langs de A9 bij Heiloo.
2022-10-05 Het wonder van het ’Putje’van Heiloo.
2022-09-25 Meisje zwaargewond door trap van paard op manage
2022-09-16 Nederland wint race met auto op zonnepanelen in Zuid-Afrika.
2022-09-12 Wandeling HeilooĂ«r bos
2022-09-05 Dode in Heiloose sloot is 36-jarige inwoner: 'geen misdrijf'
2022-09-04 Laura Fygi met Trio Galantes (A Latin Romance) komt naar Heiloo

Meer nieuws met bar beun concert kunst loos muziek theater voorstelling zang zing zingen zon


Bron: Karin Donkers
bron: Karin Donkers
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman