Nieuws

Topweek in theater “De Beun”

ARCHIEF: Dinsdag 4 november 2008 Een topweek nadert voor de “Vrienden van De Beun”. Voorstellingen van allure markeren het 10-jarig bestaan van de vrijwilligersorganisatie die in het Heilooër theater de professionele podiumkunsten organiseert. Maandag a.s. treedt in “De Beun” Freek de Jonge op, dinsdag spelen Cees Geels en anderen er “Knielen op een bed violen” en volgende week zaterdag viert Lenny Kuhr er haar 40-jarig artiestenjubileum. Freek de Jonge en “Knielen” waren al snel uitverkocht, voor het optreden van Lenny Kuhr zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Freek de Jonge speelt in Heiloo de try out van zijn nieuwste programma “De Limiet” waarin hij op zoek gaat naar grenzen; van zichzelf, van het menselijk lichaam en vooral van de geest. En dat allemaal om de vraag te beantwoorden of de Nederlandse mentaliteit eigenlijk wel geschikt is voor topsport. Freek sluit daarmee het jaar af dat bol stond van veelbekeken sportevenementen als de Olympische Spelen en het Europees kampioenschap voetbal.

Het toneelstuk “Knielen op een bed violen” is gebaseerd op de succesroman van Jan Siebelink. Het vertelt het verhaal van tuinder Hans Sievez die zich bekeert tot het orthodoxe christendom. De impact die dat heeft op zijn familie is enorm. “Knielen” gaat over mensen die zich verloren voelen en veiligheid zoeken.

“40 jaar verliefd” is een afwisselend vrolijke en persoonlijke, maar in elk geval buitengewoon muzikale reis door het leven van Lenny Kuhr. Iedereen kent haar van het liedje “De Troubadour” waarmee ze in 1969 een gedeelde eerste plaats veroverde op het Eurovisie Songfestival. En van “Visite” en andere evergreens. Maar ze moeten toch in de eerste plaats worden gewaardeerd als uitzonderlijke musicienne. Met haar indringende stem zingt ze mooie teksten, vaak door haar zelf gemaakt, maar ook van anderen, zoals Herman Pieter de Boer, Jules de Corte en Willem Wilmink, namen die garant staan voor inhoudelijk sterke liedjes. Kaarten voor Lenny Kuhr (13 Euro) zijn te bestellen via de website van de “Vrienden van De Beun”, www.vriendenvandebeun.nl of te verkrijgen aan de kassa van het theater, Willibrordusweg 2.

De programmacommissie van de “Vrienden” is nu ook al bezig met het programma voor volgend jaar. En opnieuw komen topartiesten naar “De Beun”. Lenette van Dongen met haar veelgeprezen programma Nikè, de cabaretiers Nigul Yerli (met de try out van haar nieuwe programma “De adem van Eva”), Kees Torn en Daniël Arends, Bral en Delfgauw met DeNachclub als opvolger van Koffiehuis De Ooyevaar.. Omdat de belangstelling daarvoor erg groot is, komen er ook weer zondagvoorstellingen, in het nieuwe seizoen o.a. met Margriet Eshuijs, La Luna en de zangeres Leine die een bijzonder programma heeft met de dichter Ingmar Heytze.

Dinsdag 4 november 2008 − bron: Vrienden van de Beun

2022-12-03 Heibel in de bejaardensoos van Heiloo
2022-11-30 Bossen van wilgentakken in het water als schuilplaats voor vis.
2022-11-30 Brand in portiekflat in Alkmaar, vier appartementen onbewoonbaar
2022-11-29 Als de aansluiting op de A90 er is, krijgt Heiloo een knip in de Kanaalweg.
2022-11-28 Aanleg van visbossen in de Noorderneg
2022-11-26 Sportraad Heiloo heft zichzelf op.
2022-11-25 Pionieren in circulair maakonderwijs
2022-11-23 De onderduikvilla in Heiloo krijgt een informatiebord.
2022-11-23 Masterplan Heiloo: Raad en college wachten op elkaar.

Meer nieuws met bestellen beun de beun dichter familie spelen