Nieuws

Workshop schilderen voor het goede doel: de strijd tegen borstkanker

ARCHIEF: Woensdag 19 november 2008 Ria Oudhuis uit Heiloo organiseerde vrijdag 24 oktober haar eerste workshop schilderen voor het goede doel, namelijk de strijd tegen borstkanker. In december volgen nog twee workshops. De drie workshops zijn bij een veiling door Ria als kavel ingebracht en brachten 3000 euro op.

Ria zorgde voor materiaal, lunch en koffietafel. Het witte canvas daagde uit. Verf, foto’s, papier, stof en voorbeelden. Eerst werden er schetsen gemaakt en in de loop van de dag ontstonden er prachtige collages. De dames gingen helemaal ‘los met verf’.
De veiling was een onderdeel van de acties die Anita Klaver, schoonzus van Ria uit Nieuwe Niedorp, voerde met een aantal vriendinnen (The Sisters) om mee te kunnen lopen met de pink ribbon tocht in oktober van zestig kilometer in Amsterdam. De deelnemers aan de tocht hebben mensen in hun omgeving verloren aan borstkanker of ze vechten zelf tegen de ziekte. De tocht heeft E 640.000,- opgeleverd voor onderzoek naar borstkanker, waarvan E 50.000,- afkomstig is vanuit de acties van The Sisters.
Omdat de acties en de veiling zo goed geslaagd zijn, hebben Ria en Anita er voor gekozen de opbrengst vanuit de workshops direct te besteden aan de behandeling van een inwoonster uit Heiloo. Aanvullend op de chemotherapie van het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis staat deze patiënte onder behandeling bij Dr. Robert Gorter in Keulen, Duitsland. Deze arts heeft aantoonbare successen geboekt bij vrouwen met uitgezaaide borstkanker. Bij kanker gaat het om een falen van een deel van het immuunsysteem. Het deel wat lichaamseigen cellen moet onderscheiden in wat goed is en wat niet, faalt en daardoor krijgen kankercellen de kans om zich te vermeerderen en een tumor te vormen. De behandelingen van Dr. Gorter werken vanuit de eigen afweer van de patiënt en bestaan uit koortstherapie en vaccinatie met afweercellen. Deze behandelingen helpen het immuunsysteem weer goed te laten functioneren. In Duitsland worden deze behandelingen vergoed door de ziektekostenverzekeraars. In Nederland is dit helaas nog niet het geval.
De workshop schilderen heeft naast een gezellige vriendinnenmiddag dus ook een goede bijdrage geleverd aan de strijd tegen borstkanker in de directe omgeving.

Woensdag 19 november 2008 − bron: Uitkijkpost

2023-01-26 Klok Witte Kerk doet het weer
2022-11-16 RES-monitor toont groei in duurzame energieopwekking
2022-11-15 Messiah in een dag instuderen én uitvoeren.
2022-09-27 Bouw 46 appartementen Ter Coulster kan sneller, zegt raad Heiloo
2022-09-25 Meisje zwaargewond door trap van paard op manage
2022-09-05 Dode in Heiloose sloot is 36-jarige inwoner: 'geen misdrijf'
2022-09-05 Dode gevonden in water Heiloo
2022-08-10 Omgekeerde vlaggen in openbare ruimte
2022-08-06 Waarschuwingsschot en aanhouding na bedreiging met mes

Meer nieuws met bar duits foto koor papier rap


Bron: Heiloo Centraal
bron: Heiloo Centraal
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Cultuurkoepel Heiloo
bron: Cultuurkoepel Heiloo
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma