Nieuws

Rasduiven Kuiper in de verkoop

ARCHIEF: Woensdag 26 november 2008 Jan Kuiper, uit het Noordhollandse Heiloo, moet op advies van zijn specialist onmiddellijk stoppen met de duivensport. Hij is altijd een verwoed verzamelaar geweest van edele rasduiven die van de beroemdste fondhokken kwamen.

Grote bewondering had hij voor het onvolprezen ras Theelen gezien de erfelijke kwaliteiten van deze duiven. In de loop der jaren werd hij dan ook een grote vriend van de fondcrack uit Buggenum met een internationale reputatie. Ieder jaar maakte hij een reis naar Limburg om weer wat aan te kopen. En bij zijn grote vriend Jan kreeg hij ze alleen maar uit de allerbeste.

Jan Kuiper had het vooral gemunt op duiven die dicht bij de oude onverslijtbare basis lagen zoals “Trutje”, “508”, “Kleine Blauwe”, “700”, “Vale Marathon”. “10”, enz.. Het fijnste van het fijnste van Theelen kwam dan ook in de goudmijn van Heiloo terecht. Een indrukwekkende verzameling. Jan Theelen ging naar Heiloo om duiven uit zijn oude basis terug te halen. Dat zegt al genoeg over de kwaliteit. Met de rechtstreekse Theelen duiven en de Theelens via Theo van Son, Jaap van der Heijden, Jo van den Bosch uit Hengstdijk en de Gebroeders van Doorn uit Someren-Eind werd een fantastische basis gelegd. Verder kwamen excellente Theelen duiven via Cees van der Poel en Dirk van Hofwegen. Uit hun beste kwekers en vliegers kwamen duiven naar het hok Jan Kuiper in Heiloo.

De vele liefhebbers die op zoek zijn naar de veel gevraagde Theelen raspaardjes krijgen in de verkoop dan ook een unieke gelegenheid geboden om voor weinig geld aan de duiven te komen met de onbegrensde erfelijke kwaliteiten. Het is echter jammer geweest dat Jan Kuiper meer kweker dan speler is geweest. De melkers die bij hem echter duiven haalden slaagden. Zijn honger naar rasduiven uit cracks van superhokken was niet te stillen.

Woensdag 26 november 2008 − bron: De Fondkrant

2021-08-15 ’Via schaken leer je, dat er verschillende oplossingen zijn’.
2021-07-19 Mini-schermen mogelijk door investering
2021-07-16 Racketsport rukt op: indoor tennishal De Dors wordt Plaza Padel Heiloo.
2021-07-02 Sportraad Heiloo als ’politiek influencer’.
2021-06-26 Veteranenplantsoenen geopend in Heiloo en Bergen.
2021-06-04 Lekker bewegen en sporten voor bewoners met een uitkering
2021-05-18 Hans Romeyn breekt een lans voor jongerenproject The Spot.
2021-05-12 We mogen (onder voorbehoud) weer betaald seksen en binnensporten
2021-05-04 Golfrestaurants moeten plots toch dicht. ’Sportwedstrijden?

Meer nieuws met bar lente paard sport


Bron: 🤭😁 Mr Relax 😁🤭
bron: 🤭😁 Mr Relax 😁🤭
Bron: Loek Zoon
bron: Loek Zoon
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn