Nieuws

Rasduiven Kuiper in de verkoop

ARCHIEF: Woensdag 26 november 2008 Jan Kuiper, uit het Noordhollandse Heiloo, moet op advies van zijn specialist onmiddellijk stoppen met de duivensport. Hij is altijd een verwoed verzamelaar geweest van edele rasduiven die van de beroemdste fondhokken kwamen.

Grote bewondering had hij voor het onvolprezen ras Theelen gezien de erfelijke kwaliteiten van deze duiven. In de loop der jaren werd hij dan ook een grote vriend van de fondcrack uit Buggenum met een internationale reputatie. Ieder jaar maakte hij een reis naar Limburg om weer wat aan te kopen. En bij zijn grote vriend Jan kreeg hij ze alleen maar uit de allerbeste.

Jan Kuiper had het vooral gemunt op duiven die dicht bij de oude onverslijtbare basis lagen zoals “Trutje”, “508”, “Kleine Blauwe”, “700”, “Vale Marathon”. “10”, enz.. Het fijnste van het fijnste van Theelen kwam dan ook in de goudmijn van Heiloo terecht. Een indrukwekkende verzameling. Jan Theelen ging naar Heiloo om duiven uit zijn oude basis terug te halen. Dat zegt al genoeg over de kwaliteit. Met de rechtstreekse Theelen duiven en de Theelens via Theo van Son, Jaap van der Heijden, Jo van den Bosch uit Hengstdijk en de Gebroeders van Doorn uit Someren-Eind werd een fantastische basis gelegd. Verder kwamen excellente Theelen duiven via Cees van der Poel en Dirk van Hofwegen. Uit hun beste kwekers en vliegers kwamen duiven naar het hok Jan Kuiper in Heiloo.

De vele liefhebbers die op zoek zijn naar de veel gevraagde Theelen raspaardjes krijgen in de verkoop dan ook een unieke gelegenheid geboden om voor weinig geld aan de duiven te komen met de onbegrensde erfelijke kwaliteiten. Het is echter jammer geweest dat Jan Kuiper meer kweker dan speler is geweest. De melkers die bij hem echter duiven haalden slaagden. Zijn honger naar rasduiven uit cracks van superhokken was niet te stillen.

Woensdag 26 november 2008 − bron: De Fondkrant

2022-09-25 Meisje zwaargewond door trap van paard op manage
2022-09-06 Doortastend optreden van buurmannen: oplichting voorkomen!
2022-08-10 Omgekeerde vlaggen in openbare ruimte
2022-07-23 ’Het Baafje dicht? De mensen schrokken zich rot’.
2022-07-19 De zichtbare en onzichtbare verrassingen in het Heilooërbos
2022-07-13 Tientallen asielzoekers overgeplaatst na ruzie in nieuwe crisisopvang
2022-07-13 Het zusje van Freddy Fit heet Madelief Sportief
2022-07-08 Eerste 55 vluchtelingen zijn aangekomen in Heiloo.
2022-06-30 Tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

Meer nieuws met bar lente paard sport


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: 🤭😁 Mr Relax 😁🤭
bron: 🤭😁 Mr Relax 😁🤭
Bron: Loek Zoon
bron: Loek Zoon
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn