Nieuws

Kees van Kooten ongedwongen sfeervol

ARCHIEF: Maandag 1 december 2008 Ruim twintig jaar nadat hij in Heiloo optrad, toen met zijn zoon Kaspar in jongerensociëteit BukBuk, was Kees van Kooten afgelopen zondag te zien in theater “De Beun”. De door de “Vrienden van De Beun” georganiseerde voorstelling trok een volle zaal die volop genoot van Van Kooten’s ongedwongen optreden vol humor.

Heden en verleden kwamen bij elkaar in de opening van zijn voorstelling. In de zondagskrant die hij ‘s morgens had gekocht, vond de cabaretier een lovende recensie over zijn zoon. Diens carrière onder begeleiding van zijn vader is dus mede in Heiloo begonnen en daarvan getuigde een foto die plaatsgenote Yvonne van de Burg naar hem had opgestuurd en die de trotse vader op het toneel van “De Beun” projecteerde.

Zijn kinderen Kaspar en Kim, maar vooral zijn kleinzoon Roman spelen een belangrijke rol in zijn (voorlees)verhalen. Want na het beëindigen van zijn televisiecarrière met Wim de Bie geniet Koot volop van het grootvader zijn. Als “epi” haalt hij grote inspiratie uit de belevenissen met zijn kleinzoon, vooral als ze “leuke meisses” tegenkomen.

De overheadprojector die hij als een van de weinige toneelattributen gebruikt, stelt Van Kooten ook in staat actueel te zijn. Zo reageerde hij zondag op recente krantenberichten met waarschuwingen voor ondeugdelijke apparaten. Of op de hype rond het al dan niet verbieden van paddo’s. “Waar zijn we toch mee bezig?” – dat was de hartenkreet die zoals altijd een rode lijn bij hem is. En minister Rouvoet kreeg er ongenadig van langs in verband met diens gezinspolitiek. De woordkunstenaar die de cabertier is, draagt zolang de minister met zijn beleid doorgaat als protest opvallend witzwarte schoenen: “lichtvoetig, rouwvoetig”.

Na afloop signeerde Van Kooten in de Beun-foyer zijn boeken, waarvan de opbrengst bestemd is voor het Brooke Hospitaal “waar in ontwikkelingslanden werkdieren voor de allerarmsten worden verzorgd”.

De eerstvolgende voorstelling van de “Vrienden van De Beun” is die van Leoni Jansen met Second Wind, op zaterdag 20 december. Ook die is uitverkocht. Op zondagmorgen 28 december is er een sfeervolle eindejaarsvoorstelling waar talentvol zangeres Sandra van der Meer et les histoires d’amour optreedt. Kaarten zijn te bestellen via www.vriendenvandebeun.nl of verkrijgbaar aan de kassa van het theater.

Maandag 1 december 2008 − bron: Vrienden van de Beun

2020-11-20 Dertig in het hele dorp: Heiloo moet nu echt op de fiets
2020-11-19 Wie wordt de nieuwe burgemeester van Heiloo?
2020-11-17 Een agressieve veelpleger, ja.
2020-11-17 Corona: afname in Castricum en de BUCH
2020-11-17 Definitief besluit (ondergrondse) containers en cocons
2020-11-16 Nieuw systeem voor in- en uitschakelen straatverlichting
2020-11-16 Kaptein gaat voor duurzaam ondernemen
2020-11-16 Peter van Veen: Van Kwartje Koffie tot Motel Heiloo
2020-11-14 Het wordt nog drukker op de Polderbaan: meer vliegtuigen per uur.

Meer nieuws met bestellen beun boeken bukbuk de beun foto kinderen