Nieuws

Geit gevonden in de Kerkelaan

ARCHIEF: Woensdag 3 december 2008 Het is midden november als de telefoon rinkelt. ‘Goedemorgen, u spreekt met de dierenambulance’. ‘Ja, hallo hier met de politie. Er loopt een geit te banjeren in het centrum van Heiloo. Wilt u die komen ophalen?’.

De medewerkers van de dierenambulance rukken uit met de ambulance. Verdwaalde dieren ophalen is immers hun werk. ,,Maar een geit… waar moeten we die naar toe brengen?”, vertelt Hermann van de dierenambulance. Voor honden en katten is er het dierenasiel of stichting Zwerfdier, de egels kunnen naar de egelopvang De Dikke Prik, voor knaagdieren is er opvang in bij het knaagdierencentrum in Heiloo en vogelopvang Strandloper ontfermt zich over niet gedomesticeerde vogels. ,,Maar voor geiten weten we geen opvangadres. Eenmaal aangekomen op het adres in Heiloo halen we de geit op. Het is een bruine dwerggeit met een paar witte aftekeningen. Ze loopt gewillig met ons mee de ambulance in. Bij gebrek aan ‘geitenopvangadressen’, besluiten we om de geit mee te nemen naar de ambulancepost in Alkmaar. Omdat het bijna winter is wordt in allerijl een hok getimmerd om onze nieuwe gast beschutting tegen regen, hagel en natte sneeuw te bieden.

Het gastenverblijf hebben we neergezet op een kleine groenstrook, grenzend aan het gebouwencomplex waarin de dierenambulancepost is gevestigd. Mevrouw de Geit doet zich dan ook ruimschoot te goed aan het gras. Haar dieet wordt aangevuld met hooi en brood dat ons gratis toegestopt wordt door welwillende bakkers en vrijwilligers.” Telefoontjes naar verschillende instanties, zoals de kinderboerderij en dierenbescherming, leverden geen resultaten op om de rechtmatige eigenaar te achterhalen. Niemand mist een geit. ,,Halverwege december, als de wettelijke bewaartermijn (de termijn waarbinnen de eigenaar de gelegenheid wordt geboden om zich te melden) verstreken is, moeten we op zoek gaan naar een nieuw tehuis voor onze geit. Tegen de tijd dat u deze krant ontvangt hopen we een mooie plek met voldoende vers gras en ruimte voor haar te hebben gevonden.”, vervolgt Hermann zijn verhaal.

Kent u de geit – of bent u misschien zelfs de eigenaar - en wilt u meer informatie over haar verblijfplaats, neem dan contact op met de dierenambulance, tel. 06-27011406.

Woensdag 3 december 2008 − bron: Uitkijkpost

2021-05-05 Autobrand HeilooĂ«rdijk in Alkmaar
2021-05-04 Zo herdenkt regio Alkmaar op 4 mei zonder samenkomsten
2021-05-03 Keukenbrandje bij mantelzorgcentrum
2021-04-23 SocialBoost helpt jongeren uit de dip!
2021-04-13 Brand in woning Heiloo, Ă©Ă©n persoon naar ziekenhuis
2021-03-31 Elf patiĂ«nten minder in het Noordwest Ziekenhuis.
2021-03-29 Heiloo krijgt eigen ambulancepost
2021-03-14 Kaas als kans voor de kwetsbare kinderen.
2021-03-11 Regio telt 610 beschadigde of vernielde auto's in 2020

Meer nieuws met alkmaar ambulance dieren dierenbescherming honden