Nieuws

Kertstconcert met orkest, projectkoor en orgel

ARCHIEF: Maandag 8 december 2008 Op zaterdagavond 20 december 2008 geeft Muziekvereniging Eensgezindheid in de Ter Coulsterkerk aan de Holleweg 111 te Heiloo een Kerstconcert met veel vocale en instrumentale toonkunst tezamen met het Kerstprojectkoor dat speciaal voor dit concert is opgericht. Onder leiding van componist en arrangeur Cees Brugman uit Alkmaar kan er net als voorafgaande jaren weer volop genoten worden van een zeer gevarieerd kerstrepertoire waarbij ook het publiek weer de kans krijgt enkele bekende kerstliederen mee te zingen.

Het vierstemmige Kerstprojectkoor dat zal optreden is inmiddels uitgroeit tot een koor met meer dan 60 koorleden waarvan de meeste leden koorervaring hebben. Onder begeleiding van pianist Jan Boogers zullen zij onder leiding van Cees Brugman diverse Nederlandse, Engelse en Duitse koorliederen zingen in diverse stijlen en uit verschillende periodes. Ook zullen er weer verrassende optredens worden verzorgd door zowel het leerlingenorkest als het grootorkest van Eensgezindheid. Bovendien zal er ook een uniek samenspel zijn tussen organist Gerard Leegwater op het befaamde 25 stemmige orgel en het orkest van Eensgezindheid met het door Cees Brugman gearrangeerde werk "Concert voor orgel en orkest opus 4 no.2" van J.F. Handel.

Onder leiding van Cees Brugman verzorgt het orkest van Eensgezindheid eveneens een uitgebreid kerstprogramma. Zo wordt deze avond de zeer bekende negrospiritual “Mary had a baby” gezongen, gebaseerd op de geboorte van Christus, in een speciaal arrangement voor ensemble en koor. Maar ook authentieke kerstliederen voor het koor zullen de deze avond de revue passeren. Het orkest start met het wereldberoemde kersthit “When a child is born ”. Eensgezindheid speelt deze avond ook swingende kerstmuziek als het sprankelende en speelse “Sleigh Ride”, het swingende Jingle Bells en de overbekende Amerikaanse kerstsong “Santa Claus is coming to town’. Ook het populaire kerstrepertoire zal tijdens dit concert niet vergeten worden. Zo speelt het orkest ook de jaarlijks op de radio terugkerende kersthit “Stop the Cavalry” van Jona Lewie en een moderne kerstmedley “Christmas Celebration” van David Barry. Het publiek zal deze avond ook aan het werk worden gezet met enkele bekende Nederlandstalige kerstliederen. Ook het leerlingenorkest van Eensgezindheid zal zich deze avond weer laten horen met ondermeer “Rudolph, the red nosed reindeer”. Al met al een boordevol programma met veel verrassende muzikale elementen in een gezellige kerstsfeer.

Kaarten voor het kerstconcert zijn op 20 december vanaf 19.00 uur aan de zaal van de Ter Coulsterkerk te verkrijgen voor € 7,50 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar krijgen vrij entree. Reserveringen kunnen plaatsvinden via telefoonnummer 072-5334851 of e-mail info@mv-eensgezindheid.nl Verdere informatie over het programma van het concert is te verkrijgen via de website www.mv-eensgezindheid.nl

Maandag 8 december 2008 − bron: Muziekvereniging Eensgezindheid

2023-01-21 De woz-waarde van huizen in Alkmaar is afgelopen jaar fors omhoog gegaan.
2023-01-17 Voormalig bokskampioen door het lint tijdens tienminutengesprek in Wormer.
2023-01-10 Bijval in Heiloo voor een theeschenkerij in de Boekelermeer.
2022-12-28 Halte Werk is nu Zaffier
2022-12-05 Bijna een miljoen scharrelde een 33-jarige uit Heiloo aan crimineel geld bij elkaar, zegt justitie.
2022-11-30 Brand in portiekflat in Alkmaar, vier appartementen onbewoonbaar
2022-10-06 VVD pleit voor geluidsscherm met zonnepanelen langs de A9 bij Heiloo.
2022-09-29 VakantieFUN Meidendag in de Herfstvakantie
2022-08-24 Egmond aan Zee nu ook bereikbaar met Alkmaarse deelscooter

Meer nieuws met alkmaar baby concert coulsterkerk eensgezindheid